«Η γυναίκα που ζει μέσα στη γη», του Γουλφ Σουέιν

Η γυναίκα που ζει μέσα στη γη

O Σουέιν Γουλφ μεγάλωσε σε αγροκτήματα του Kολοράντο και της Mοντάνα και εργάστηκε ως ανθρακωρύχος στα νεανικά του χρόνια. Στη συνέχεια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημιουργία ταινιών για την πολιτιστική ανθρωπολογία και την επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον.


«Η γυναίκα που ζει μέσα στη γη», του Γουλφ Σουέιν

(Εκδόσεις Λιβάνη, 1997)

252 σελ.
ISBN: 960-236-832-2

Ένα βιβλίο μαγικό, φανταστικό μα και τόσο αληθινό!
Ένα βιβλίο – παραμύθι, όπου τα μαγικά πλάσματα μπλέκονται με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους και δίνουν υπέροχα νοήματα ζωής…
Εκεί όπου οι δεισιδαιμονίες επικρατούν και προσπαθούν να καθορίσουν τις ζωές των ανθρώπων, ένα παιδί με τη βοήθεια των μαγικών πλασμάτων του, θα αλλάξει τα πράγματα και θα δείξει σε όλους τον δρόμο και τη δύναμη της αγάπης και της αθωότητας που λείπει από τις καρδιές τους.
Ένα παιδί θύμα ενός ολόκληρου χωριού, ενός χωριού που είναι πνιγμένο στις δεισιδαιμονίες, με τη βοήθεια της μαγείας/φαντασίας θα φέρει τη χαρά και την αγάπη…
Είναι ένα βιβλίο που σε γυρνάει στην ηλικία της αθωότητας και σε προκαλεί να δεις τα σημερινά πράγματα όπως τότε…

Από το οπισθόφυλλο

 Αυτή η ιστορία διαδραματίζεται σε μια εποχή πριν από τις σύγχρονες μηχανές ή πολύ μετά την παρακμή τους. ‘Ενα κορίτσι με αμυγδαλωτά μάτια, η Σάρα, αγωνίζεται να σωθεί από τους ντόπιους αγρότες που τη θεωρούν κακόβουλο δαίμονα, αιτία της μακροχρόνιας, καταστροφικής ανομβρίας που μαστίζει το χωριό τους. Μοναδικοί της σύμμαχοι η προγιαγιά της, η Λίλη, κι ένα αλεπόμορφο πλάσμα του οποίου η φωνή γλιστράει σαν λεπτή μαύρη άμμος ανάμεσα στις σκέψεις της.
Τη Σάρα κατατρέχει η Γυναίκα-Σαύρα, η ενσάρκωση του φόβου και της δεισιδαιμονίας των χωρικών, που κρύβει το πρόσωπό της πίσω από μια μάσκα ενάντια-στο-κακό. Οι σύμμαχοί της -μια ύπουλη τριανδρία εξουσίας, τρόμου και ιδεοληπτικής καταγραφής αρχείων-, κουρνιασμένοι πάνω στις ψάθινες σέλες των χοντρών αλόγων τους, παρακινούν τους χωρικούς να παραδώσουν το δαιμονικό παιδί στις φλόγες.

«Η Γυναίκα που Ζει μέσα στη Γη θα ενταχθεί στα κλασικά έργα».
The Bloomsbury Review

«…Εξαίσιο και βαθυστόχαστο, φανταστικό και απόλυτα αληθινό συνάμα. Ο Σουέιν Γουλφ μάς δίνει μια πραγματικά ηθοπλαστική ιστορία, ένα διδακτικό μύθο διαχρονικής αξίας».
William Kittredge

«…’Ενα αξιοπρόσεκτο βιβλίο, ένα παραμύθι μαγείας, μια αξιομνημόνευτη ιστορία για τη γη και την αγάπη».
Kinesis

«…Πρόζα σαν το νυκτερινό αεράκι. Συνεπαρμένοι αναγνώστες θα γυρίζουν στο εξής αυτές τις σελίδες μ’ ένα μικρό χαμόγελο σοφίας».
Kirkus Reviews

«…Αυτό το έργο εμφυσάει σοφία κι αισιοδοξία ακόμα και στον πιο κυνικό αναγνώστη…»
Booklist

«…Μια κάσα που ξεχειλίζει από εκθαμβωτικούς θησαυρούς».
James Welch

Απόσπασμα από το βιβλίο:

Όταν οι άνθρωποι δε βλέπουν πια τα θαύματα
και την ομορφιά,
Ξεχνούν ποιοι είναι και οι ψυχές τους
στεγνώνουν.
Όπως οι άνθρωποι, αρχίζει κι ο κόσμος
να αλλάζει.
Όπως οι άνθρωποι, αρχίζει κι ο κόσμος
να πεθαίνει.
Μόνο όταν οι άνθρωποι δουν με τα μάτια
ενός παιδιού…
Θα έρθει πάλι η βροχή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 104 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)