«Ερωτικές Επιστολές στον κύριο Π.Β.» και άλλες «Ερωτικές Καταλήξεις» από την συγγραφέα Μαριλένα Παππά

Ερωτικές Επιστολές στον κύριο Π.Β.

Εγώ στο κενό θα φωνάξω ότι σ’ αγαπάω.
Να γυρίζει πίσω σαν ηχώ
Γιατί εγώ δε φοβάμαι να στέκομαι ανάμεσα σε γκρεμούς
κι ας τρέμω
Γιατί εγώ δε φοβάμαι να ανεβαίνω κορυφές όταν μου δίνεις το χέρι σου
κι ας τρέμω…
κι ας ξέρω ότι η πτώση είναι μόλις ένα βήμα μακριά…

Γεια σου Μαριλένα. Από τους τίτλους και μόνο των δύο ποιητικών σου συλλογών, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για βιβλία με έντονο συναίσθημα. Θα ήθελες να μας μιλήσεις γι αυτές τις δύο ποιητικές σου συλλογές με τίτλο «Ερωτικές Επιστολές στον κύριο Π.Β.» και «Ερωτικές Καταλήξεις»;

Μαριλένα: Γεια σου Ευδοξία! Πράγματι έτσι είναι. Κάθε ποίημα νομίζω ότι αντιστοιχεί σε μία διαφορετική διάθεση του έρωτα.

Οι Ερωτικές Καταλήξεις είναι μία συλλογή που γράφτηκε σε μία περίοδο της ζωής μου που βίωνα άγνωστα συναισθήματα. Έπρεπε με κάποιον τρόπο να τα εκφράσω, να τα ζυγίσω, να καταλάβω τι μου συνέβαινε. Θα έλεγα ότι είναι ένα βιβλίο με άγουρες νότες του έρωτα.

Οι Ερωτικές Επιστολές στον κύριο Π.Β. ξεκίνησαν ως μηνύματα. Απλά βραδινά μηνύματα στο κινητό εκείνου που αγαπώ. Επιστολές προς εκείνον. Πολύ αργότερα αποφάσισα να τα συγκεντρώσω και να τα κάνω βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο που συγκεντρώνει το πνεύμα των ημερών της σύγχρονης Αθήνας μέσα από τον έρωτα.

-Τι είναι η ποίηση για εσένα;

Μαριλένα: Το Μονόγραμμα, ο Καβάφης, ο έρωτας.

-Πιστεύεις πως είναι εύκολο να γράφεις και να εκδίδεις ποίηση στην Ελλάδα σήμερα;

Μαριλένα: Κανείς δε διαβάζει ποίηση στην Ελλάδα. Αυτή είναι η συνηθέστερη απάντηση που λαμβάνεις από υποψήφιους εκδότες. Ακόμα κι αυτοί που εκδίδουν αποκλειστικά ποίηση το πιστεύουν! Και δεν έχουν άδικο. Φτιάξαμε έναν λαό ημιμαθή. Τον βάλαμε να ακούει στίχους ρηχούς σαν τα νερά της παραλίας της Φουρέιρα και τον απομακρύναμε από τους γιαλούς του Ελύτη. Να αυτή είναι η διαφορά. Παλιά μιλούσαμε για γιαλούς, ενώ τώρα πια μόνο για παραλίες.
Και σα να μη έφτανε αυτό τη θέση αυτών που θα έπρεπε να αντισταθμίζουν την ελαφρότητα των ημερών πήρε μία «δήθεν» κοινότητα. Με δήθεν κουλτούρα, δήθεν σοβαρότητα, δήθεν στίχους, δήθεν ταλέντο.

-Αγαπημένος ποιητής/ποιήτρια;

Μαριλένα: Ο Οδυσσέας Ελύτης.

-Ο έρωτας παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σου; Είναι η έμπνευσή σου;

Μαριλένα: Ναι, ναι, ναι!!! Αλλά κάποιες φορές μπορεί και όχι. Μπορώ να νοιώθω τόσο πλήρης με το τώρα που βιώνω, που να μην έχω την ανάγκη να εκφράσω τίποτα σε κανέναν!

-Με τι ασχολείσαι αυτόν τον καιρό;

Μαριλένα: Με το μέλλον μου-τις περισσότερες μέρες. Θέλω να εκδώσω το πρώτο μου μυθιστόρημα για μεγάλους, θέλω να κάνω νέα πράγματα. Να δημιουργήσω κάτι νέο. Θέλω τόσα πολλά, θέλω κι ασχολούμαι με την επίτευξή τους!

-Εκτός από την ποίηση, με ποια άλλα λογοτεχνικά είδη έχεις ασχοληθεί;

Μαριλένα: Έχω εκδώσει δύο βιβλία παιδικής λογοτεχνίας (Ο πλανήτης που χαμογελά, Φεγγαροκουταλιές). Και μία νουβέλα που ήταν και το πρώτο βιβλίο που έγραψα ποτέ (Ο κύκλος των χαμένων εποχών).

-Σ’ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο στους αναγνώστες σου;

Μαριλένα: Εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία! Να ευχηθώ ένα όμορφο καλοκαίρι σε όλους, με ξέγνοιαστες αποδράσεις σε προτάσεις, λέξεις, σελίδες!

Ερωτικές ΚαταλήξειςΗ Μαριλένα Παππά γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1988. Μεγάλωσε στην Αθήνα, γράφει και ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της! Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στην Ακαδημία Σπουδών Επικοινωνίας. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία (Ο πλανήτης που χαμογελά, Ερωτικές Καταλήξεις, Ο κύκλος των χαμένων εποχών, Φεγγαροκουταλιές, Ερωτικές επιστολές στον κύριο Π.Β) , ενώ έχει στήσει πολυάριθμες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα με τη θεατρική της ομάδα. Κείμενά της έχουν αναρτηθεί σε πολλά blogs και sites. Φέτος γράφει κριτικές θεάτρου για το θέατρο.gr, εικονογραφεί για το «Ένα κείμενο, μια ιστορία» και ετοιμάζεται για την έκδοση του νέου της βιβλίου!

Περισσότερα για εκείνη θα βρείτε στο προσωπικό της blog «Σκέφτομαι και γράφω» http://marilena99.blogspot.gr/

Επικοινωνία με τη συγγραφέα: marilenapappa99@hotmail.gr

ThinkingPeople.gr


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 448 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)