Παραδεισένιοι άνθρωποι

android-arm-human-arm-michelangelo-640x353

Εκεί έξω είναι κάτι άνθρωποι, που καλύπτουν τις δικές τους ανησυχίες, φόβους, προβλήματα, αποτυχίες και τα ντύνουν με κάθε πιθανό στραβοπάτημα, του δίπλα τους, για να νιώσουν έτσι σημαντικοί και να εξαφανίσουν προσωρινά τα δικά τους. Βρίσκουν έτσι μια απασχόληση με τους γύρω ,για να καλύψουν την κενότητα του χρόνου τους.

Εκεί έξω είναι κάτι άνθρωποι που χαίρονται, με κάθε πέσιμο του συνανθρώπου τους. Τους αρέσει να ζωγραφίζουν την λύπη των άλλων, στο χαμόγελό τους. Όσο περισσότερο νομίζουν πως το υποψήφιο θύμα τους ζει στην νομιζόμενη από αυτούς αφέλειά του, τόσο περισσότερο διασκεδάζουν τις εντυπώσεις. Παίζοντας το σπασμένο τηλέφωνο. Νομίζουν πως το ακουστικό που σήκωσαν ,τους δίνει και τις σωστές απαντήσεις. Είναι εκεί έξω κάτι άνθρωποι, που είναι ανίδεοι να ξεχωρίζουν τις ανθρώπινες ψυχές .Τις ρίχνουν όλες μέσα σ ένα βαθύ καζάνι και αρχίζουν να τις βράζουν.

Βαπτίζουν τους εαυτούς τους χριστιανούς, πηγαίνουν στις εκκλησίες, κάνουν μεγάλους σταυρούς, αλλά η καρδιά τους είναι κενή, η ψυχή τους άψυχη.

Eκεί έξω είναι κάτι άνθρωποι που είναι ανίδεοι ,να επιλέγουν την ποιότητα των ανθρώπων τους μετρούν όλους με τον ίδιο τρόπο. Τον τρόφιμο, τον εγκληματία, τον δολοπλόκο, τον απατεώνα, τον άνθρωπο.

Εκεί έξω είναι κάτι άνθρωποι που μασάνε «τροφή», για να χορτάσουν την πεινασμένη τους κακία.

Εκεί έξω είναι κάτι άνθρωποι που κρυμμένοι πίσω από ένδυμα της φιλίας, δεν έχουν το σθένος να σταθούν απέναντι σου καταπρόσωπο και να χύσουν πάνω σου όλο τους το δηλητήριο. Δεν σου δίνουν την ευκαιρία να διαλεγχθείς, γιατί προφανώς ο ψυχικός τους πλούτος τους είναι πολύ μικρός για να μπορέσουν να υψώσουν λόγο. Φοβούνται, μην κλέψεις το βόλεμα και την δόξα, τις διασυνδέσεις .

Ντυμένοι με φτερά παγωνιού, κορδώνονται το πλούσιο «είναι» τους. Δεν θα μείνουμε αιώνιοι. Ο χρόνος μας μετρημένος. Δεν υπάρχουν βρώμικες ψυχές, αλλά βρώμικα μυαλά. Τ’ άδολα συναισθήματα, είναι ο πλούτος μιας ανθρώπινης ψυχής. Το ανθρώπινο στοίχημα είναι να εκφράζεις της ψυχής σου την αλήθεια. Μην πασχίζετε για εισιτήρια καλύτερης θέσης στην ζωή. Και στο Τιτανικό τα εισιτήρια της πρώτης και τελευταίας θέσης, βυθίστηκαν στον ίδιο Θάνατο.

Το πολύ-πολύ να έχετε δύο επιλογές, εάν δεν πάτε στον Παράδεισο, να πάτε στην Κόλαση. Καλύτερα μια «Άπτερη Νίκη», παρά με φτερά κοράκων

ThinkingPeople.gr


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 154 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)