Ξεκινώντας το ThinkingPeople.gr

editorial
Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που έχω αναλάβει αυτή τη θέση΄

Είναι πολύ σημαντικό μετά από 5 χρόνια σκληρής δουλειάς να σε αναγνωρίζουν και να σου κάνουν τέτοιου είδους προτάσεις για συνεργασία.

Το να διευθύνεις ένα site και να είσαι αρχισυντάκτρια θέλει κότσια, χρόνο και πολύ όρεξη, φυσικά όταν κάνεις αυτό που αγαπάς πάντα έχεις όρεξη.

Σήμερα ξεκινάει ξανά το ThinkingPeople.gr και ελπίζουμε να το αγαπήσετε και πάλι.

Οι αρθρογράφοι του site έγραψαν με λίγα λόγια τι είναι για αυτούς ThinkingPeople.gr :

Αφροδίτη Λυμπέρη 

Η σκέψη είναι αυτή που μας κάνει να θέλουμε να ερμηνεύουμε, να προβλέπουμε και να καταλαβαίνουμε τον κόσμο. Τον κόσμο που μας φέρει και μας παρακινεί συνεχώς για νέες ιδέες, νέα συναισθήματα, νέες προσδοκίες για ζωή. Η σκέψη είναι εξάλλου αυτή που μας κάνει ανθρώπους. Και η λογική. Αλλά αυτήν καλό είναι μερικές φορές να την αφήνουμε στην άκρη και να σκεφτόμαστε και με την καρδιά. Παράδοξο ακούγεται, αλλά γίνεται κι αυτό. Πώς; Θα το ανακαλύψουμε μαζί, καθημερινά στις συζητήσεις μας στο “Thinking People”.

Σταματίνα Σταθάκη

Ζούμε σε μια εποχή όπου φαίνεται να έχουμε χάσει τις αξίες και τα ιδανικά μας. Το να μείνουμε άνθρωποι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας και για την κοινωνία μας. Το να γίνουμε όμως “σκεπτόμενοι άνθρωποι” είναι αξία ζωής. Αγαπώ το thinkingpeople γιατί μου θύμισε πως είμαι και γω ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Συνδυάζει τη σκέψη με το συναίσθημά μου τόσο αρμονικά. Αγαπώ να σκέφτομαι. Αγαπώ να είμαι άνθρωπος. Και η αγάπη αυτή με συντροφεύει. 

Μαρία Τρυγώνη

Thinking people σημαίνει για μένα στιλπνές κι ανομοιογενείς λογοτεχνικές ψηφίδες που συντονίζονται και εναρμονίζουν τα ηχοχρώματά τους για να σχηματίσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ιδεών και συναισθημάτων που αντικατοπτρίζει τις ελπίδες και τα όνειρα των ανθρώπων γύρω μας.

Ειρήνη Κυδωνάκη

Thinking People: μου έρχονται τόσες λέξεις στο μυαλό μου, αλλά μια είναι αυτή που επικρατεί – σκέψεις , πολλές και διαφορετικές σκέψεις. Σκέψεις κρυφές , σκέψεις φανερές , σκέψεις δημιουργικές , σκέψεις στενάχωρες , σκέψεις χαρούμενες , σκέψεις διστακτικές , σκέψεις μουσικές , σκέψεις πονηρές , σκέψεις περίεργες .
Σκέψεις που έχουν ανάγκη να βγουν από το μυαλό μας και να ακουστούν, να εκφραστούν , να εμπνεύσουν , να βοηθήσουν , να ενοχλήσουν , να εξοργίσουν . Γιατί οι σκέψεις δεν πρέπει να μένουν στο μυαλό .
Αυτό για μένα είναι “thinking people” σκέψεις που πρέπει να εκφραστούν, να ακουστούν και ίσως να εμπνεύσουν.

Άννα Βεντούρα

Για μένα το thinking people, σημαίνει τροφή για σκέψη. Αναζητώ το διαφορετικό. Αναζητώ αυτό που γεμίζει τον εγκέφαλο μου, γνώση. Θέματα εμπνευσμένα από την πραγματική ζωή. Θέματα που λατρεύω να διαβάζω. Ένα υπέροχο ταξίδι που αποσκοπεί στην ουσία της ανακάλυψης. Δοσμένο με μια προσεγμένη αισθητική, διαβαθμίζει την ανάγνωση σε εναλλακτική τοποθέτηση. Δημιουργεί άποψη δίχως να αφαιρεί ειλικρίνεια. Η οπτική του ξεχωρίζει και συμβάλει στην αληθινή αξία του ανθρώπου που ενδιαφέρεται να λάβει απαντήσεις και να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. Μια απειροελάχιστη κουκκίδα στο άπειρο που γνωρίζει τον τρόπο να κάνει την διαφορά!

Γεωργία Τζανάκη

Σαν να ήταν χθες θυμάμαι την γέννηση του Thinking People, ξεκινώντας σαν μωρό το διαδικτυακό του μπουσούλημα! Και αν και για λίγο καιρό βγήκε από την ενεργό δράση, τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, με πολύ κέφι και καλή διάθεση από όλους τους συντάκτες του, το παιδί μας ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βηματάκια πιο σταθερά και πιο συνειδητοποιημένα! Υπάρχει όλη η καλή θέληση και οι δυνατότητες να προχωρήσει πολύ μπροστά, να μεγαλώσει και να χωρέσει όλους όσους ψάχνουν την ποιότητα στην αναγνωστική τους αναζήτηση! Καλή μας αρχή!

Κατερίνα Κωστάκη 

Είμαι

 ευγνώμων. Το thinkingpeople.gr βοήθησε να αναδυθούν αναμνήσεις, αρώματα και φωτεινές ιδέες από ένα μαγικό ευλογημένο ελληνικό νησί που θυμίζει μία απέραντη ζεστή αγκαλιά αγάπης, ελπίδας και φωτός. Το ταξίδι μου σε αυτό το νησί, σε αυτό τον προορισμό αρχίζει τώρα…Ανεπανάληπτος και απροσδόκητος  ο  προορισμός, αλλά εκείνο που εν τέλει αξίζει είναι το ταξίδι. Γεμάτο προσμονή, εμπειρίες και μία γλυκιά γεύση δικαίωσης.  Με αγάπη Κατερίνα.
Είναι ελευθερία. Είναι ψυχή. Είναι όσα σκέφτομαι και νιώθω. 
Είναι φίλοι περισσότερο και λιγότερο συνεργάτες. Είναι ταξίδι και όνειρο. Είναι φιλοξενία και διασκέδαση. Είναι απορία και απάντηση. Είναι έρευνα και ενημέρωση Το Thinkingpeople.gr για μένα, είναι έκφραση. 

Νίκη Λεβαντή

Thinking People… Αλήθειες που πολλοί φοβούνται να αντιμετωπίσουν.
Συμπαράσταση σε άτομα με διάφορες ανησυχίες.
Βοήθεια επίλυσης διάφορων προβλημάτων.
Ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν τον κόσμο, επικαιρότητα.
Ελευθερία σκέψης και έκφρασης.

Τίνα Μιχαηλίδου

Για μένα ThinkingPeople είναι τα συναισθήματα των ανθρώπων που θέλουν  να εξωτερικεύσουν.Είναι εκείνοι που πονάνε από έναν χωρισμό ή είναι εκείνοι που είναι ερωτευμένοι με τη ζωή ή με το άλλο τους μισό. 


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 130 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)