Πόσο ψηλά μπορούν να πετάξουν τα πουλιά και τα έντομα;

birds

Πόσο ψηλά μπορούν να πετάξουν τα πουλιά και τα έντομα;

Ορισμένα είδη εντόμων μπορούν να βρεθούν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν τα ρεύματα του αέρα είναι αρκετά δυνατά έτσι ώστε να τα παρασύρουν. Οι μέλισσες μπορούν να πετάξουν ψηλότερα απ΄οτι πετούν τώρα, όποτε δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το όριο τους. Αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι ορισμένα είδη μέλισσας ζουν και πετούν στην στα Ιμαλάια, τότε καταλαβαίνουμε οτι έχουν την ικανότητα να ζουν και να πετούν σε περιοχές που βρίσκονται χιλιάδες πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ένας περιοριστικός παράγοντας είναι η θερμοκρασία. Η θερμοκρασία του σώματος της μέλισσας είναι πολύ υψηλή και αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή τότε δεν μπορούν να συντηρηθούν και να επιβιώσουν για μεγάλο διάστημα.

Τα ζώα που μπορούν να πετάξουν ψηλότερα από όλα είναι τα πουλιά. Το ρεκόρ ύψους κατέχει ένα είδος όρνιου, του οποίου το άνοιγμα των φτερών φτάνει τα 3 μέτρα. Το 1975 ένα από αυτά σφήνωσε στον κινητήρα ενός αεροπλάνου που ταξίδευε από την Ακτή Ελεφαντοστού προς την δυτική Αφρική. Το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί, όμως είχε υποστεί μεγάλες ζημιές.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 1.906 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)