«Δεν είμαι εγώ η Νατάσσα του διαδικτύου»

ImageHandler

Μεγάλη συγκίνηση αλλά και παρεξήγηση προκάλεσε το κείμενο «Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής» που είχε την υπογραφή Νατάσσα Καραμανλή – Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού αποσαφηνίζει ότι δεν έγραψε το άρθρο και τονίζει: «Το ενδιαφέρον όλων μας για τον καρκίνο του μαστού είναι δεδομένο»

Να λύσει την «καλοπροαίρετη παρεξήγηση» επιχειρεί με ανάρτησή της στο facebook η Νατάσσα Καραμανλή, καθώς τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ένα κείμενο που φέρεται να έχει την υπογραφή της.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται στο κείμενο «Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής», που έχει υπογραφή «Νατάσσα Καραμανλή» και έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, ενώ έχει αναπαραχθεί από δεκάδες άλλες που το αποδίδουν στην ίδια.

«Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα» σημειώνει η κυρία Καραμανλή και επισημαίνει: «Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου».

Ολόκληρη η ανάρτηση στο facebook: 
«Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο “Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής”. Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που καταπολέμησε τη νόσο, υπογράφει συντάκτρια της ιστοσελίδας, με το όνομα Νατάσσα Καραμανλή. Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα και στη μαζική αναπαραγωγή του άρθρου από άλλα sites αλλά και ιδιώτες.
Το ενδιαφέρον όλων μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι δεδομένο. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου.

Αναστασία Παζαΐτη
Γενική Χειρουργός – Χειρουργός Μαστού»

natasa-pazaiti-ena 565656assa

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η επίμαχη ανάρτηση την οποία υποχρεώθηκε να διαψεύσει η Νατάσσα Καραμανλή αναπαράχθηκε από πλείστες όσες ιστοσελίδες παρά το γεγονός ότι στην αρχική ανάρτηση ήταν τελείως ξεκάθαρο ότι η κειμενογράφος δεν ήταν η σύζυγός του πρώην πρωθυπουργού.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 125 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)