Ένα ξενοδοχείο αρχιτεκτονικό θαύμα στο Πεκίνο!

kempinsky_beijing_6

Από το Νοέμβριο του 2014 η Κίνα διαθέτει ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά κτήρια ξενοδοχείων που έχει χτιστεί ποτέ. Το “Sunrise Kempinski Hotel” είναι χτισμένο στις όχθες μιας λίμνης, 60 χιλιόμετρα από το Πεκίνο. Η μοντέρνα σχεδίασή του το καθιστά ένα αρχιτεκτονικό θαύμα ενώ συμβιβάζει ταυτόχρονα κινεζικές παραδοσιακές αξίες.

Το κτήριο ενσαρκώνει το σχήμα του ανατέλλοντος ηλίου και συμβολίζει την αρμονία, την ενότητα και το άπειρο. Βλέποντάς το από τα πλάγια έχει σχήμα χτενιού, το οποίο αντιπροσωπεύει την τύχη στην κινεζική κουλτούρα. Η κύρια είσοδος του ξενοδοχείου έχει σχήμα σαν το στόμα ενός ψαριού, συμβολικό της “ευημερίας”.

kempinsky_beijing_4
Το ξενοδοχείο καλύπτεται εξωτερικά με γυαλί, αποτελούμενο από 10.000 panels που καλύπτουν μια επιφάνεια 18.000 τετραγωνικών μέτρων. Τα κομμάτια του γυαλιού είναι έτσι τοποθετημένα ώστε το άνω τμήμα του κτηρίου να αντανακλά τον ουρανό, το μεσαίο τα βουνά Yanshan και το κάτω τμήμα την παρακείμενη λίμνη.
 
kempinsky_beijing_1
 
kempinsky_beijing_2
 
kempinsky_beijing_3
 
kempinsky_beijing_6
Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι το ξενοδοχείο είναι υπερπολυτελές, προσφέροντας διαμονή υψηλότατων προδιαγραφών. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 200 ευρώ τη βραδιά.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 47 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)