200 γλάστρες στην πρόσοψη ενός κτιρίου!

pesque2

Ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Gaetano Pesce προβληματίστηκε πολύ βλέποντας αυτό το 9ώροφο κτίριο των 7.052 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Οσάκα στη Ιαπωνία! Ένα μουντό, άχρωμο αστικό κτίριο το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ήταν να τον προδιαθέσει αρνητικά από την αρχή!

Γιατί πώς ήταν δυνατόν να προσθέσει λίγο πράσινο στο εξωτερικό του, αφού μπαλκόνια δεν υπήρχαν πουθενά; Πού θα έβαζε τις γλάστρες με τα φυτά; Λόγω μεγάλης εμπειρίας, όμως και πρωτίστως εξαιτίας της χαρακτηριστικής δημιουργικότητας που τον διακρίνει, βρήκε τη λύση. Και ιδού!

pesque3
 
Ένας καταπράσινος κάθετος κήπος πήρε τη θέση του στην πρόσοψη του κτιρίου, συνθέτοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά οργανικά κτίρια στην πόλη, και μάλιστα με μικρό σχετικά κόστος. Στην ουσία πρόκειται για ένα άριστο δείγμα δουλειάς του  Pesce αλλά και “ορόσημο” στην αρχιτεκτονική τοπίου.

pesque4
 
80 είδη φυτών και δέντρων τοποθετήθηκαν μέσα σε 200 γλάστρες, οι οποίες βιδώθηκαν επάνω σε ειδικά μεταλλικά πλαίσια και στη συνέχεια στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου. Το αποτέλεσμα; Ένας “αυτοσχέδιος” κήπος δημιουργεί μια διαφορετική εικόνα στο κέντρο της πόλης, δίνοντας το καλό “παράδειγμα” στους μιμητές του!

pesque6

 
pesque7

 
pesque8

 
pesque9

 
pesque5

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 159 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)