Μια παράξενη έρημος “καθρεφτίζει” τον ουρανό!

uyuni10

Ονομάζεται Salar de Uyuni και κάποτε ήταν λίμνη, αποτελώντας σήμερα ένα από τα πιο παράξενα τοπία του πλανήτη, καθώς στην επιφάνειά της καθρεφτίζεται ο ουρανός ολόκληρος!

Ανήκει στα παράξενα τοπία του κόσμου μας και είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς και “εξωτικούς” προορισμούς στον πλανήτη. Η Salar de Uyuni βρίσκεται στις Άνδεις της Βολιβίας και ήταν πριν από σαράντα χιλιάδες χρόνια η μεγαλύτερη αλατολίμνη της γης, έκτασης 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σήμερα, η Salar de Uyuni έχει ξεραθεί, αποτελώντας τη μεγαλύτερη αλμυρή έρημο στον κόσμο, με ένα απόθεμα αλατιού που αγγίζει τον υπέρογκο αριθμό των 10 διεσεκατομμυρίων τόνων,  το οποίο, μάλιστα, περιλαμβάνει το 50- 70% των παγκόσμιων αποθεμάτων λιθίου.

Πέρα από αυτές τις “πρωτιές”, όμως, η εν λόγω έρημος είναι ένα σπάνιο, εξωτικό και κυρίως σουρεαλιστικό τοπίο, ειδικά μόλις βρέξει και συγκεντρωθεί λίγο νερό στην επιφάνειά της, καθώς “καθρεφτίζει” τον ουρανό, δημιουργώντας μαγευτικούς αντικατοπρισμούς!

Τι σημαίνει αυτό; Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει κάτω από τα πόδια του το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και τα ολόλευκα σύννεφα, θεωρώντας -χωρίς υπερβολή- ότι περπατά πάνω σε αυτά, ενώ οι εικόνες που βλέπει ο θεατής είναι το λιγότερο εκπληκτικές.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 187 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)