Βότκα παρασκευάζεται από… αγελαδινό γάλα!

blackcow1

Ονομάζεται Black Cow και παρασκευάζεται από πλήρες γάλα αγελάδας, αφήνοντας μια ξεχωριστή κρεμώδη επίγευση στον ουρανίσκο!

Ο 47χρονος Jason Barber είναι ένας απλός αγρότης στο Ντόρσετ της Αγγλίας, που όμως έχει μια ιδιαιτερότητα: Πέρασε τρία χρόνια από τη ζωή του μέχρι να τελειοποιήσει την παρασκευή βότκας από αγελαδινό γάλα, και τα κατάφερε! Η Black Cow, όπως ονομάζεται, είναι πλέον γεγονός και μάλιστα προτιμάται από διάφορες διασημότητες ανά τον κόσμο. Ο αγρότης πήρε την ιδέα της παρασκευής όταν είδε στην τηλεόραση ένα ντοκιμαντέρ που αφορούσε στην παρασκευή βότκας από γάλα βουβαλιού σε μια μικρή δημοκρατία της Σιβηρίας την Τούβα.

Ο ίδιος, έχοντας 250 και πλέον αγελάδες στο κτήμα του σκέφτηκε να το προσπαθήσει και ο ίδιος. Η Black Cow βρίσκεται σήμερα στα ράφια διάσημων εστιατορίων ανά τον κόσμο, ενώ σπουδαίοι σεφ την επιλέγουν ανελλιπώς, λόγω της κρεμώδους επίγευσης που αφήνει στον ουρανίσκο, μεταξύ των οποίων και ο Heston Blumenthal. Από τους λάτρεις, δε, της γεύσης της ο Ντάνιελ Κρεγκ (ή Τζέιμς Μποντ, αν προτιμάται) αλλά και η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ. Η τιμή της είναι 42 δολάρια το μπουκάλι των 70cl.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 64 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)