5η Πανελλήνια Ημερίδα Μαθησιακών Δυσκολιών

imerida2

Οι Μαθησιακές Διαταραχές στο χρόνο

Πρόκειται για μία ανιδιοτελή προσπάθεια ευαισθητοποίησης γονέων και ειδικών που έχουν σχέση με τις μαθησιακές & αναπτυξιακές διαταραχές. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν σύγχρονες πρωτοποριακές μέθοδοι αποκατάστασης με εισηγήσεις από λογοθεραπευτές, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό- εκπαιδευτικό, ειδικό επιστήμονα διατροφής, οι οποίοι θα αναλύσουν το πολυδιάστατο αυτό θέμα, ο καθένας από τη δική του πλευρά με μεθόδους θεραπείας που εστιάζουν στη λειτουργία του εγκεφάλου.

imerida3Η θεματολογία κινείται γύρω από τις τελευταίες λέξεις της επιστήμης πάνω στην πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση των μαθησιακών διαταραχών από την γέννηση του παιδιού έως και τα πρώτα χρόνια της σχολικής του πορείας. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί τυπωμένο και βιντεοσκοπημένο υλικό πραγματικών κλινικών περιπτώσεων για κάθε διαταραχή ξεχωριστά που αντιμετώπισαν θεραπευτικά τις μαθησιακές τους διαταραχές προ & μετά θεραπείας.

Για πρώτη φορά θα δοθεί η ευκαιρία να αναλυθεί η θεραπεία αναπτυξιακών προβλημάτων στη ρίζα.
Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές, γονείς και επαγγελματίες του χώρου, εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους – παιδοψυχολόγους.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Πρόκειται για μία ανιδιοτελή προσπάθεια, με σκοπό την ευαισθητοποίηση γονέων και ειδικών που έχουν σχέση με τις μαθησιακές & αναπτυξιακές διαταραχές γενικότερα.

imerida1Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο κος Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος λογοθεραπευτής, ειδικός Παιδαγωγός Irlen Diagnostician, S. I., INPP Sc. P. ειδικευμένος στις μαθησιακές διαταραχές (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK, Irlen Institute International HQ USA) διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας και του Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας. Υπεύθυνος διαγνώσεων Κύπρου Ιταλίας, Ην. Αραβικών Εμιράτων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην αίθουσα εκδηλώσεων δήμου Αχαρνών Μποσδά & Φιλαδελφείας 87, ημέρα Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, με έναρξη 10.00π.μ.

 

Aπαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο 2610 433 852, 6972 20 22 89 ή συμπληρώνοντας το αναρτημένο δελτίο εγγραφής στο www.mpoxatziar.gr και αποστέλλοντας το στο e-mail: grammateia@mpoxatziar.gr ή στο φαξ: 2610 433 852.

Το κέντρο μας είναι η 5η φορά που διεξάγει παρόμοια Ημερίδα με μοναδικό σκοπό την πραγματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου στη πρόληψη διάγνωση και αποκατάσταση αναπτυξιακών προβλημάτων με γνώμονα την αγάπη μας για το παιδί.

Επιπλέον πραγματοποιούνται από το 2009 εξειδικευμένες εκπαιδεύεις σεμιναριακού τύπου τουλάχιστον μία φορά ανά μήνα. Δείτε λεπτομέρειες για τις δράσεις μας στο www.mpoxatziar.gr

9.30 – 10.00

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΜΑ – ΠΑΡΟΧΗ ΥΛΙΚΟΥ

10.00 – 12.00

Α. Ξεγυμνώνοντας τις μαθησιακές διαταραχές…
Ουσιαστικές απαντήσεις-Ριζικές θεραπείες
Β. Βιντεοσκοπημένες συνεδρίες με μαρτυρίες γονέων – παιδιών προ και μετά θεραπείας
Ομιλητής : Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος, Λογοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός Irlen Diagnostician,S I, INPP Sc. P.
INPP School Program (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK)

12.00 – 12.30

Διάλλειμα – Καφές

12.30 – 13.45

Σχολείο, διατροφή & διατροφική θεραπεία
Ομιλήτρια : Αντωνία Μουτάφη,
ΜSc, BSc(Hons),mIFM, aRSM,mCNHC,mESLM

13.45 – 14.00

Διάλλειμα

14.00 – 15.00

Μήπως έχω και εγώ ΔΕΠΥ;
Μελέτη κλινικής περίπτωσης
Ομιλήτρια : Καπερώνη Μαριάννα
Λογοθεραπεύτρια – εκπαιδευμένη συνθεραπεύτρια σε Αυτισμό – Διαταραχές επικοινωνίας

15.00 – 15.30

Διάλλειμα

15.30 – 16.30

Η εμπειρία της Μαθησιακής Δυσκολίας στο τρίγωνο γονέας – παιδί – δάσκαλος
Ομιλήτρια : Αναστασάκη Μαρία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

16.30 – 17.00

Κλείσιμο Ημερίδας

 

ThinkingPeople.gr


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 278 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)