Once upon a time … ιδού οι Dell’Arte

18424271_442642632736632_1740620974462274707_n

Σε αυτό το κείμενο η Ειρήνη Κυδωνάκη μας συστήνει την θεατρική της ομάδα τους Dell’Arte και μας μιλάει για το πως είναι να είσαι ομάδα και τι πάει να πει ομαδικότητα.

Το άρθρο αυτό διαβάζεται καλύτερα ακούγοντας αυτό το άσμα :

http://https://www.youtube.com/watch?v=f2JuxM-snGc

 

18424271_442642632736632_1740620974462274707_n

Καλησπέρα αγαπημένοι μου ! Χρόνια και ζαμάνια ! Ελπίζω να μου είστε καλά . Έλειψα για πολύ καιρό το ξέρω, αλλά είναι αυτό το διάστημα που τρέχω για να ανεβάσω μια παράσταση στα πλαίσια του Off Off Festival . Αλλά ας αφήσω τους μονολόγους .

Αποφάσισα σε αυτό το κείμενο να σας παρουσιάσω την θεατρική μου ομάδα , τους Dell’Arte και για την μοναδική εμπειρία να είσαι σε μια ομάδα με τα ίδια θέλω , πιστεύω , όνειρα , αγάπη και πείσμα με σένα . Αρχικά θα πω ότι οι Dell’Arte δημιουργήθηκαν από το καλοκαίρι του 2015 , από εμένα και άλλες 2 φίλες μου, αλλά “εν ζωή” είναι από τον Νοέμβρη του 2016 και με διαφορετικά άτομα . Έτσι πλέον η ομάδα απαρτίζεται από τις ηθοποιούς Δήμητρα Μπουρνελέ , Εβίτα Χασάπογλου , Ιωάννα Σφακιανάκη και εμού . Είμαστε μαζί σχεδόν 7 μήνες και ομολογώ ότι η ομάδα μου είναι κάτι σαν 2η οικογένεια ! Μα ναι , όταν βρίσκεσαι με 3 ανθρώπους 3 φορές τη βδομάδα επί 5 ώρες τι φορά είναι να μην τους νιώθεις οικογένεια ; Ξέρεις και τα καλά και τα κακά τους πλέον , μα το κυριότερο είναι ότι είστε συνοδοιπόροι σε έναν κοινό στόχο . Είχα συνυπάρξει με πολλούς ανθρώπους/ηθοποιούς είτε από τη σχολή , είτε από την δουλειά , αλλά ποτέ δεν είχα κολλήσει τόσο πολύ μαζί τους , να μπορώ να πω 2 κουβέντες και να με ακούσουν , πέρα από ηθοποιοί να είναι και φίλοι , αλλά πάνω απ’όλα άνθρωποι.

Με τους Dell’Arte έζησα και θα ζω κάτι μαγικό , να συνυπάρχεις με ανθρώπους που κολλάει αμέσως η χημεία τους, με ανθρώπους που έχουν τα ίδια όνειρα κι πείσμα με σένα , με τα άτομα που εν καιρό κρίσης δεν τους βλέπεις να τα παρατάνε , αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν και να δημιουργούν ! Να βλέπεις να έχουν αυτή τη δίψα και αυτό το πάθος που σε παρασέρνει και σένα ! Ω ! Μαγεία !

Με τους Dell’Arte έμαθα τι πάει να πει ομαδικότητα . Ότι δεν με νοιάζει η αυτοπροβολή μου μέσα από την ομάδα, αλλά όλων όσων βρίσκονται μέσα σε αυτή . Όταν πέσεις εγώ θα σε πιάσω .

Και τώρα θα απορείτε πως ξεκίνησε η πορεία των Dell’Arte . Όλα ξεκίνησαν όταν έγραψα ένα θεατρικό κείμενο και ήθελα να το ανεβάσω σε κάποιο θέατρο ή φεστιβάλ . Αυτό το έργο το πίστευα πολύ και ήθελα κάποιο άτομο εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να το πάρει και να το αποθεώσει και επειδή όταν δίνεις το “παιδί” σου σε κάποιον , θέλεις κάποιον που θεωρείς άξιο γι’αυτό . Ένα άτομο που θαύμαζα και εμπιστευόμουν ακράδαντα ήταν η Δήμητρα με την οποία γνωριστήκαμε σε μια παράσταση και κολλήσαμε γιατί κινούμασταν στο ίδιο μήκος κύματος . Εκείνη με χαρά δέχτηκε. Μετά μπήκαν η Εβίτα και η Ιωάννα στην ομάδα . Το έργο σιγά σιγά άρχισε να χτίζεται και να παίρνει ζωή , οι χαρακτήρες να διαμορφώνονται , το κείμενο με τη σωστή σκηνοθεσία και οπτική της Δήμητρας άρχισε να περνάει το τι ήθελα να πω και το έργο να γίνεται αντάξιο των προσδοκιών μου . Μέχρι να γίνει όλο αυτό έπεσε πολύ δουλειά , αλλά τα καταφέραμε και είμαι πολύ περήφανη γι’αυτό γιατί κέρδισα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου . Τα κορίτσια σεβάστηκαν πλήρως το έργο και κατάφεραν με την σκηνοθετική άποψη και ερμηνεία να το απογειώσουν.

Και τώρα κάθομαι και αναπολώ πότε πέρασε ο καιρός . Ακόμα θυμάμαι τον Νοέμβρη που καθόμασταν και σχεδιάζαμε , οργανώναμε , μαθαίναμε λόγια , προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τους ρόλους μας , ψάχναμε μουσικές, προσπαθούσαμε να βρούμε ιδέες για το πως να το στήσουμε , να φτιάξουμε τα τρέιλερ , να δηλώσουμε συμμετοχή , να βγάλουμε φωτογραφίες και τώρα είμαστε εδώ , 4 μέρες πριν την παράσταση . Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά ! Κάτι που πάλευα καιρό να δημιουργήσω , μα τελικά με το σωστό timing και τους κατάλληλους ανθρώπους όλα γίνονται !

Έτσι λοιπόν σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 20:45 το βράδυ και την Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 22:00 , στο θέατρο Επί Κολωνώ , στα πλαίσια του Off Off Festival , να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση “Ρώσικη Ρουλέτα” γραμμένο από μένα και σκηνοθετημένο από την Δήμητρα και ευελπιστούμε όχι μόνο να σας αρέσει , αλλά και να σας περάσει και κάποια μηνύματα .

img_1576

img_1584

img_1591

img_1595

img_1602

img_1606

Δήμητρα , Ιωάννα , Εβίτα ένα ευχαριστώ είναι λίγο ! Είμαι ευγνώμων που σας ξέρω και σας αγαπώ !

Ραντεβού το ΚΔ !

17425940_1890094201271219_4080306411481263075_n


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 222 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)