Αναγέννηση η έννοια που υποφέρει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλη σημασία

Υπάρχουν σχέσεις «ανώμαλες» που δεν εισπράττουν ευτυχία. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε ηλεκτρονικά «κουτιά» απομονωμένοι από την ίδια τη ζωή. Υποφέρουν και δεν γνωρίζουν την αξία της αληθινής επαφής. Έχουμε κλειστεί σε χρυσά κλουβιά, γεμίζουμε τις μέρες μας με ψεύτικες φαντασιώσεις και απομακρυνόμαστε από τις αληθινές αγκαλιές. Η αγάπη δίνει και δίνεται. Προσφέρει και προσφέρεται. Αντέχει και μετουσιώνει κάθε σκοτεινό, κάθε δύσβατο, κάθε δυσνόητο, σε πραγματικό και δυνατό.

Υπάρχουν σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο γιατί υποκρίνονται. Υποκρίνονται πως έχουν χαρά. Καμία σχέση με την αληθινή τους υπερεκτιμημένη ηδονή της σεξουαλικής αναστάτωσης. Κοιμούνται μαζί, δημιουργούν μαζί, λειτουργούν μαζί και μόλις οι πλάτες γυρίζουν στο στρώμα, η επικοινωνία γίνεται μοναχική διαδρομή.

Ποια σχέση είναι τίμια; Ποια σχέση παρέχει σεβασμό; Ψέματα που κρύβουν επιμελώς τις απάτες τους. Οι έντιμοι σύζυγοι ή σύντροφοι που αγαπούν αλλού, δίνουν αλλού, ονειρεύονται σε ξένο στρώμα τον έρωτα. Εσύ νομίζεις και το έτερον ήμισυ κατά βάθος σε εγκαταλείπει για λαθραίες αγκαλιές. Έπειτα γυρνά κοντά σου, υπόσχεται αγάπη και κλείνει την αυλαία της απάτης του ανάμεσα σε γεύματα με συγγενείς. Χαρωπά συνομιλεί και έντονα θυμάται την προηγούμενη στιγμή.

Απιστία και ληξιπρόθεσμες οφειλές αγάπης που δεν χαρίζουν κανένα αληθινό όφελος για κανέναν. Αυτό θες πραγματικά να ζεις; Γι αυτό εγκλωβίζεσαι σε μαραμένους γάμους; Ποιο γεφύρι σε τραβά μακριά από την ευτυχία που αναζητάς; Γιατί δεν τραβάς το σχοινί των αποστάσεων για να αλλάξεις ζωή;

Φόβος. Ο φόβος είναι η αιτία που δεν σ’ αφήνει να ζήσεις. Ο φόβος της εικόνας. Μένεις στο ζωηρό κουτί σου ξανά, ανάβεις τα φώτα του μυαλού σου και αλλάζεις μορφές και πορείες. Όλα στο νου σφραγισμένα καλά. Να μη δοθούν εξηγήσεις, να μην αντιμετωπίσεις το θάρρος. Γίνεσαι αυτό που τόσο δυνατά μισείς.. ζεις την ανώδυνη εκτέλεση της διαύγειας. Χάνεις ότι πόθησες..

Γιατί; Για έναν φόβο. Για μια αγάπη. Για μια μονάχα.. πλάνη εγωισμού..
Σε λυπάμαι φίλε μου.. σε λυπάμαι γιατί εσύ αργοπεθαίνεις ενώ εγώ συνεχίζω να ζω..


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 40 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)