Θέλω να γίνω πατέρας…

dad-with-newborn

H γιορτή του πατέρα δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η γιορτή της μάνας. Δεν θα αναλύσω το γιατί και το πώς και τι θα έπρεπε να ήταν.  Αυτό που θέλω είναι να γιορτάσω και εγώ σύντομα την γιορτή του πατέρα. Να ανήκω σε αυτή την κατηγορία, έστω και εάν θεωρείται υποτιμημένη γιορτή. Δεν με νοιάζει και τόσο. Με νοιάζει το ότι θέλω να γίνω πατέρας, να αποκτήσω ένα δικό μου παιδί. Ένα παιδί που θα μου μοιάζει, έστω και στο ελάχιστο. Μια δικιά μου κατά το ήμιση δημιουργία. Θέλω να νιώσω το πρώτο χάδι, την πρώτη αναπνοή, με τον γιό ή την κόρη μου. Το φύλο δεν με νοιάζει και τόσο, δεν μου κάνει καμία απολύτως διαφορά. Διότι θα αγαπώ το παιδί εξίσου το ίδιο. Αυτή η αγάπη έχει δημιουργηθεί από τώρα. Το νιώθω ότι κτύπησε το βιολογικό ρολόι. Μην πω ότι βαράει κιόλας. Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που το έχουνε τελικά…

Νιώθω, παιδί μου, ότι θα σε αγαπώ για πάντα, αυτό είναι σιγουρότατο. Θα σου δώσω όλα όσα έχω, θα σου μάθω τις αλήθειες της ζωής, θα σου χαρίσω τα πάντα θα κάνω το παν για να είσαι ευτυχισμένο παιδί. Το ξέρω ότι είσαι κάπου βαθιά ριζωμένο σε μια γλυκιά γυναικία ύπαρξη που πρέπει να ψάξω να βρω και να σε δημιουργήσουμε. Αυτό μένει μονάχα. Νιώθω πια, σχεδόν στην ηλικία των 27 (πόσο γρήγορα περνάνε τα άτιμα τα χρόνια…) πως έχω ωριμάσει αρκετά για να υποδεχθώ την γέννησή σου. Ίσως αυτός είναι ο στόχος που θέτω τώρα, και αδιαφορώ για όλους τους υπόλοιπους. Αδιαφορώ για την επαγγελματική μου κατάρτιση, για την δικιά μου ευημερία.

Είσαι ότι ποθώ στην ζωή. Είσαι η απάντηση στις προσευχές μου και θα είσαι η δύναμη μου. Περιμένω με αδιάκοπη αγωνία την μέρα που θα σε πάρω στα χέρια μου. Που θα ακούσω το πρώτο σου κλάμα, που θα δω τα πρώτα σου βήματα, που θα σε ακουμπήσω στο στήθος μου για πρώτη φορά, που θα νιώσω τους πρώτους παλμούς της καρδιάς σου στον γήινο κόσμο. Προσμένω όλα αυτά με αγωνία. Μέχρι τότε, δεν νομίζω η ζωή μου να αποκτήσει τέτοιο μεγάλο νόημα. Είσαι ένα όνειρο, που το περιμένω να πραγματοποιηθεί μέρα με την μέρα. Ήδη στο μυαλό μου υπάρχεις, ήδη σε βλέπω μπροστά μου να κάνεις τα πρώτα σου βήματα και να μεγαλώνεις μέρα με την μέρα. Είσαι ο μικρός φύλακας άγγελός μου….


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 241 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)