Εύκολες Συνταγές: Pasta αλά ιταλικά…

portada-pasion-napolitana2

Μία συνταγή που κάνω πάρα πολύ συχνά,​ αρέσει τρελά, είναι πανεύκολη και γρήγορη, είναι ​η ​μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό! Θα μου πείτε οκ, τι καινούργιο μας λες. Η ιδιαίτερη νοστιμιά και ​η ​φρεσκάδα​ της οφείλεται στη σειρά της ετοιμασίας των υλικών της σάλτσας Napolitan,​ αλλά και στα φρέσκα αρωματικά που περιέχει​. Χρόνος ετοιμασίας 20 λεπτά.

Yλικά για 4 άτομα

4 φρέσκιες ντομάτες
2-3 τοματίνια cherry
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
5 κ.σ ελαιόλαδο
λευκό ή ροζέ κρασί
ρίγανη
1 κανς σάλτσας τομάτας
3-4 φρέσκα φύλλα βασιλικού
Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 ζωμό βοδινού
1 κουτί πάστα της αρεσκείας σας (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πέννες)
Χοντρό αλάτι (ροζ κατά προτίμηση)
Φρέσκο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

Κάψτε για 1-2 λεπτά 3 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι λίγο πιο βαθύ τύπου wok.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τη πιπεριά – τα τοματίνια τα ρίχνουμε ολόκληρα.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα με λίγο χοντρό αλάτι νερό και μία σταγόνα ελαιόλαδο και την αφήνετε να βράσει.

Εκτέλεση

Αφού έχει κάψει το λάδι στο τηγάνι, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, σωτάροντάς το μέχρι να ροδίσει (1 λεπτό περίπου).

Σβήνετε με κρασί, λευκό ή ροζέ. Στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι. Extra tip: Αν θέλετε η σάλτσα σας να είναι λίγο καυτερή μπορείτε να προσθέσετε μία μικρή καυτερή πιπερίτσα και τη στιγμή του σερβιρίσματος να την αφαιρέσετε.

Ρίχνετε τα τοματίνια ολόκληρα και τη σάλτσα ντομάτας από τη κονσέρβα. Βάζετε το 1/2 κύβο μοσχαριού και τα φύλλα βασιλικού με μία κουταλιά λάδι και αλατοπίπερο. Αγήνετε τη σάλτσα να γίνει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε λίγο νεράκι, αν χρειαστεί. Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στο κουτί. Τέλος, αφού σουρώσετε τα μακαρόνια τα μεταφέρετε στο wok με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Buon appetito!

Της Έλενας Αναστασιάδη.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 28 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)