Το μυστικό μιας σωστής διατροφής είναι να τρώτε το… ουράνιο τόξο! 

rainbow-backgrounds-1024x576

Φάτε το ουράνιο τόξο, μία εξαιρετική συμβουλή των διατροφολόγων, διότι σας προτρέπει να καταναλώσετε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, τα οποία παρέχουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών.

Να θυμάστε ότι τα μωβ προϊόντα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας. Ακολουθούν επτά πολύχρωμα παραδείγματα, και εσείς δεν έχετε παρά να βάλετε χρώμα στο πιάτο σας.

Μωβ κουνουπίδι

Αυτό το υπέροχο λαχανικό περιέχει όλες τις ιδιότητες από το λευκό κουνουπίδι με το πρόσθετο πλεονέκτημα της επιπλέον ανθοκυανίνης. Απλά μην εκπλαγείτε όταν γίνει πράσινο μόλις το μαγειρέψετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοβ κουνουπίδι σε κάθε συνταγή που απαιτεί το κουνουπίδι. Για να διατηρήσετε λαμπερό το χρώμα του, απολαύστε το ωμό.

Κόκκινο (ή μωβ) λάχανο

Το κόκκινο ή μωβ λάχανο είναι όμορφο, όχι μόνο στο χρώμα, αλλά επιπλέον καλό για εσάς με υπερδιπλάσιο ποσό πολυφαινολών από το πράσινο λάχανο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο λάχανο σε κάθε συνταγή συνδυάζοντας και πράσινο λάχανο.

Μωβ καρότα

Τα μωβ καρότα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Μια μελέτη με αρουραίους διαπίστωσε ότι ο μωβ χυμός καρότου άλλαξε τις συνθήκες που δημιουργούνται από μια δίαιτα υψηλή σε υδατάνθρακες, όπως προ-διαβήτη, λιπαρά, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές και ηπατικές παθήσεις. Το διαφορετικό χρώμα τους φέρουν διαφορετικές ιδιότητες για την υγεία. Το μωβ καρότο έχει συγκεκριμένα 28% περισσότερο από το αντιοξειδωτικό ανθοκυάνη από τα πορτοκαλί καρότα.

Μελιτζάνα

Αυτό το όμορφο, μοβ δέρμα λαχανικών περιέχει επίσης μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά: φυτοθρεπτικά συστατικά. Η μελιτζάνα είναι, επίσης, μια πλούσια πηγή σιδήρου, ασβεστίου και μια σειρά άλλων βιταμινών.

Μωβ πατάτες

Οι μωβ πατάτες προσθέτουν σε ένα γεύμα περισσότερο από τέσσερις φορές αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με τις κανονικές πατάτες. Μάλιστα, κάποτε θεωρούνταν η «τροφή των θεών». Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα τις δείτε στο μανάβικο, ετοιμάστε ένα «θεϊκό» γεύμα.

Βατόμουρα

Υπάρχουν τόσες πολλές μελέτες σχετικά με τα βατόμουρα που αποδεικνύουν ότι οι ιδιότητές τους βοηθούν στη βελτίωση της μνήμης, τη βελτίωση της κατάστασης του καρδιαγγειακού συστήματος και ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα. Όπως όλα τα μωβ προϊόντα, τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Δαμάσκηνα

Αυτά τα ζουμερά φρούτα είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά και μια μέτρια ποσότητα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, μια εξαιρετική επιλογή για τη φρουτιέρα. Οι φαινόλες που βρέθηκαν σε δαμάσκηνα είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τον καρκίνο του μαστού!

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 34 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)