Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική δίαιτα!

diet2-1024x562

Οι δίαιτες-εξπρές, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, μπορεί να υπόσχονται πολλά, αλλά σίγουρα αποτελέσματα μπορεί κανείς να δει μόνο μέσα από συγκεκριμένα και και μακροχρόνια βήματα για την απώλεια βάρους.

Ας δούμε μια δεκάδα συμβουλών που θα μας αδυνατίσουν στα σίγουρα…

  • Περιορίστε τα υγρά που λαμβάνετε σε τσάι και νερό μόνο. Ακόμα και φρουτοχυμοί ή διαιτητικά αναψυκτικά σας δίνουν θερμίδες. Αν χρειάζεστε οπωσδήποτε χυμούς από φρούτο, είναι καλύτερα να φάτε ένα παρά να το στύψετε και να πιείτε το χυμό του.
  • Φροντίστε να τρώτε όσο πιο αργά μπορείτε. Όσο περισσότερο διαρκεί το γεύμα, τόσο λιγότερες θερμίδες θα πάρετε. Αν τρώτε γρήγορα το σώμα σας δεν μπορεί να σας «ειδοποιήσει» ότι δεν χρειάζεται άλλο , γι’ αυτό καταναλώνετε θερμίδες που δεν είναι απαραίτητες.
  • Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες που έχουν καταργήσει τα λιπαρά. Ο οργανισμός σας θα τα αναζητήσει αργότερα με περισσότερη ένταση. Δώστε στο σώμα σας καλά λιπαρά (ψάρι, ελαιόλαδο, αβοκάντο κτλ.).
  • Παρά τους «ειδικούς» που μας σπρώχνουν στα όργανα γυμναστικής, ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για να χάσουμε θερμίδες είναι το τρέξιμο. Έστω και δέκα λεπτά τζόγκινγκ την ημέρα κάνουν θαύματα.
  • Προσπαθήστε να αυξήσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε στη δουλειά σας, ειδικά αν αυτή είναι καθιστική. Μην φορτώνετε άλλους να σας φέρουν έγγραφα και φωτοτυπίες από άλλα γραφεία, πηγαίνετε μόνοι σας να τα πάρετε. Μην επικοινωνείτε με συναδέλφους σας μέσω εσωτερικών τηλεφώνων, πηγαίνετε στο γραφείο τους. Μην παραγγέλνετε τον καφέ σας μέσω τηλεφώνου, πηγαίνετε εσείς να τον πάρετε.
  • Χρησιμοποιήστε όση περισσότερη κανέλα μπορείτε στα γεύματά σας ή τον καφέ σας. Καταπολεμά την αύξηση ινσουλίνης στον οργανισμό και υποφέρετε πολύ λιγότερο όταν βλέπετε γλυκά…
  • Αποφύγετε τα φαγητά και τους καφέδες με κρέμα. Μια σαλάτα με σως βασισμένη σε κρέμα γάλακτος είναι τρεις φορές πιο επιβαρυντική για τις θερμίδες σας απ’ όσο μια αντίστοιχη με σως βινεγκρέ.
  • Αν χρησιμοποιείτε βάρη στη γυμναστική σας, προσθέστε όσο περισσότερο βάρος μπορείτε για να κάνετε σωστά τις επαναλήψεις. Οι μυς δυναμώνουν γρηγορότερα και καίνε περισσότερες θερμίδες όταν βρίσκουν μεγαλύτερη αντίσταση. Κάνετε τόσες επαναλήψεις, ώστε η τελευταία σας να απαιτεί πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να την πετύχετε.
  • Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς γλυκά, μην τα αποφύγετε τελείως, διότι θα δημιουργήσετε στερητικό σύνδρομο στον οργανισμό σας. Προτιμήστε τα φυσικά γλυκαντικά, όπως π.χ. η στέβια ή ακόμα και η φρουκτόζη. Θα δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα.
  • Προσπαθήστε να τεντώνετε όσο μπορείτε τους μυς του λαιμού, της πλάτης και των ποδιών σας. Όχι μόνο για να νιώσετε ευεξία και χαλάρωση, αλλά και διότι η καλή κυκλοφορία του αίματος βοηθάει στον μεταβολισμό σας.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 29 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)