Κυτταρίτιδα: Ο «κρυφός» εχθρός κάθε γυναίκας!

kyttaritida

Ο «κρυφός» εχθρός κάθε γυναίκας, που όμως ΜΠΟΡΕΙ να νικηθεί!

Κρύβεται ακόμη και στα πιο όμορφα ή γυμνασμένα σώματα. Σε λεπτές ή και καμπυλώδεις γραμμές της γυναίκας, σε σημεία που είναι συνήθως εμφανή κατά την έκθεση στην παραλία και το αδυσώπητο φως του ήλιου. Αποτελεί έναν ύπουλο «κρυφό εχθρό», που όμως μπορεί να νικηθεί με τις πλέον προηγμένες ιατρικές μεθόδους.

Τι είναι η «κυτταρίτιδα»;

Δεν είναι μια απλή εναπόθεση λίπους. Περιλαμβάνει διήθηση (φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες και κατακράτηση νερού. Συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, οίδημα και εμφάνιση μιας χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στο δέρμα γνωστή και ως “φλούδα πορτοκαλιού”. Πρακτικά, τα σημεία διόγκωσης οφείλονται στο λίπος, το οποίο έχει διογκωθεί από οίδημα και τα σημεία εμβάθυνσης οφείλονται σε ίνες (διαφράγματα από συνδετικό ιστό), που βρίσκονται ανάμεσα στα λιποκύτταρα και κρατούν το δέρμα καθηλωμένο στους βαθύτερους ιστούς.

Τα αίτια που προκαλούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας αλλά και την επιδεινώνουν, είναι κυρίως η κληρονομικότητα (οικογενειακή προδιάθεση), η κακή αιμάτωση της περιοχής, ορμονικές διαταραχές, (μερικές φορές και η εγκυμοσύνη),  το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ, η καθιστική ζωή, οι άσχημες διατροφικές συνήθειες, το στρες.

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι δύσκολη και πολυεπίπεδη υπόθεση, καθώς απαιτεί αλλαγή του συνολικού τρόπου ζωής μας, επιμονή και υπομονή. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δίαιτα κατά της κυτταρίτιδας, αλλά σωστή διατροφή που βοηθά στην πρόληψη, τη βελτίωση και την καταπολέμηση του προβλήματος. Σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους (π.χ. άσκηση) και θεραπείες, συμβάλλει στην επιτυχημένη αντιμετώπιση.

Ποιοι είναι οι τύποι της «κυτταρίτιδας»;

Η πιο ήπια μορφή κυτταρίτιδας είναι εκείνη του Α΄ σταδίου , γνωστή και ως «χαλαρή κυτταρίτιδα» ή «ινώδης». Είναι εμφανής μόνο μετά από τσίμπημα της περιοχής και εμφανίζεται σε αδύνατες γυναίκες χωρίς τοπικό πάχος. Η «κυτταρίτιδα των αδύνατων κοριτσιών», όπως αλλιώς λέγεται, δε συνδέεται με λίπος, αλλά με φυσιολογικά λιποκύτταρα, που έχουν εγκλωβιστεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ινώδης ιστός που τα περιβάλλει να πολλαπλασιάζεται ανώμαλα και να σκληραίνει.

Η λεγόμενη κυτταρίτιδα Β΄ σταδίου, ή αλλιώς «οιδηματώδης» ή «λιπώδης» είναι μέτριου βαθμού και ορατή μόνο όταν η γυναίκα βρίσκεται σε όρθια στάση. Ο τύπος αυτός εμφανίζεται μαζί με τοπικό πάχος, κυρίως σε γλουτούς και μηρούς. Με την αύξηση του βάρους η όψη της κυτταρίτιδας επιδεινώνεται, ενώ με τη μείωση των κιλών, βελτιώνεται.

Όταν παχαίνουμε, τα λιποκύτταρα διογκώνονται και μεγαλώνουν, αναλαμβάνοντας πολλαπλάσιες ποσότητες λίπους από αυτό που φυσιολογικά κάθε κύτταρο αντέχει. Τελικά κολλάει με τα διπλανά του και το ορατό αποτέλεσμα είναι η όψη της «φλούδας πορτοκαλιού» . Η λιπώδης κυτταρίτιδα βελτιώνεται με μια δίαιτα απώλειας βάρους. Ωστόσο, χρειάζονται και τοπικές μέθοδοι, που στοχεύουν τόσο στη λιποδιάλυση όσο και στην αποκατάσταση της μικροκυκλοφορίας, η οποία υποφέρει λόγω του όγκου των λιποκυττάρων.

Η κυτταρίτιδα Γ΄ σταδίου, γνωστή και ως «συμπαγής» ή «οζώδης». Είναι μεγάλου βαθμού, εμφανής τόσο σε όρθια όσο και σε κατακλιμένη θέση. Το δέρμα είναι σκληρό και συχνά πονάει στην πίεση. Τα λιποκύτταρα έχουν την τάση να συναθροίζονται σε λοβία, τα οποία δίνουν την εντύπωση μικρών όγκων μέσα στο δέρμα. Οι σχηματισμοί αυτοί είναι τόσο συμπαγείς, ώστε δεν είναι δυνατό να αιματωθούν σωστά. Μάλιστα, είναι τόσο άκαμπτοι, ώστε ενοχλούν ακόμα και τις νευρικές απολήξεις, προκαλώντας πόνο.

Υπάρχουν ωστόσο διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις -ανάλογα με τον τύπο της κυτταρίτιδας- γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνει διάγνωση από τον γιατρό.

Θεραπείες «κυτταρίτιδας- νέα «όπλα» και «τακτικές»

1. Ενέσιμη ετερόλογη μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης:

Κάνουμε ενέσιμη έγχυση (τοποθέτηση) λιποδιαλυτικών ουσιών (όπως λεκιθίνη, καρνιτίνη και οργανικό πυρίτιο) εστιασμένα εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται η τοπική εναπόθεση λίπους. Συνήθως κάνουμε συνδυασμό (κοκτέηλ) των δραστικών ουσιών αυτών, για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν γινόταν πρόσληψη από το στόμα στις ουσίες αυτές (π.χ σε μορφή χαπιού ή πόσιμου διαλύματος) δεν θα ήταν εφικτό να φτάσουν ακριβώς στο σημείο του υποδόριου λίπους όπου και εντοπίζεται το πρόβλημα.

Η θεραπεία αυτή επιδιώκει την ρευστοποίηση του λίπους και την μετατροπή του σε ένα λεπτόρρευστο υγρά σαν «λάδι». Επειδή όμως δεν περιλαμβάνει αναρρόφηση, το υγρό αυτό θα πρέπει να εισαχθεί στο λεμφικό σύστημα, ώστε να αποβληθεί. Γι αυτό το λόγο η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης θα πρέπει να συνδυάζεται με αερόβια άσκηση (λειτουργία της μυϊκής αντλίας που διευκολύνει την είσοδο στη λεμφική οδό), λεμφικό μασάζ (μηχανικό-χειρωνακτικό ή με εξειδικευμένο σύστημα lipomassage ενδερμολογία LPG) καθώς και με κάποιους μικρούς διατροφικούς περιορισμούς (όπως διακοπή των ανθρακούχων ποτών).

Η μεσοθεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα σε μικρές περιοχές συσσώρευσης λίπους. Δεν αποτελεί θεραπεία της παχυσαρκίας, ούτε μέθοδο απώλειας βάρους.

Χρησιμοποιούμε την πιο λεπτή βελόνα, παρόμοια με αυτήν της «σύριγγας ινσουλίνης». Η αίσθηση είναι ενός μικρού, ανεπαίσθητου, απόλυτα ανεκτού τσιμπήματος (όπως αυτό ενός κουνουπιού). Για τους πιο ευαίσθητους, αντί για βελόνα δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιφάνεια της επιδερμίδας με ειδική συσκευή (derma roller) μέσα από τα οποία τα διαλύματα μεσοθεραπείας φθάνουν στο απαιτούμενο βάθος. Στην περίπτωση αυτή η ενόχληση είναι ακόμα μικρότερη.

Η θεραπεία μπορεί να γίνει σε κάθε σημείο του σώματος όπου υπάρχει τοπικό πρόβλημα όπως γλουτούς, κοιλιά, μηρούς, γόνατα και βραχίονες.

Η θεραπεία είναι απλή, γρήγορη, ανώδυνη και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Το μόνο που ίσως μπορεί να προκύψει είναι η εμφάνιση εκχυμώσεων (μελανιές) σε κάποια από τα σημεία που γίνονται οι ενεσούλες, ειδικότερα σε άτομα που είναι γενετικά προδιατεθειμένα να κάνουν εύκολα μελανιές. Μετά το τέλος κάθε συνεδρίας μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του χωρίς κανένα πρόβλημα. Μετά τη συνεδρία μπορεί η ασθενής να αισθάνεται θερμότητα στην περιοχή της θεραπείας, πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι η λιποδιάλυση έχει ξεκινήσει. Συνιστώνται τουλάχιστον 6-8 συνεδρίες που εφαρμόζονται με μεσοδιαστήματα 20 ημερών. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.

Η μεσοθεραπεία δεν ενδείκνυται σε άτομα που είναι αλλεργικά στις ουσίες που εγχύονται, σε εγκύους, αλλά και σε γυναίκες που θηλάζουν

2. Συνδυαστικές εφαρμογές ετερόλογης μεσοθεραπείας λιποδιάλυσης με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η κυτταρίτιδα καθώς και το τοπικό πάχος, οφείλονται στη διόγκωση των λιποκυττάρων της εκάστοτε περιοχής αλλά και στην κακή αιμάτωση της πάσχουσας περιοχής.

Στην κυτταρίτιδα παρατηρείται σημαντική αλλοίωση των αγγείων που αιματώνουν τα λιποκύτταρα και γενικότερη διαταραχή στη μικροκυκλοφορία της περιοχής, όπου εμφανίζεται το πρόβλημα.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η ιδανική λύση στο πρόβλημα. Λέγοντας «αυτόλογο» εννοούμε υλικό από τον ίδιο τον οργανισμό. Στην πράξη, με μία απλή αιμοληψία (όπως αυτή που κάνουμε για εξέταση αίματος), παίρνουμε μία μικρή ποσότητα αίματος. Το αίμα αυτό φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Αξιοποιούμε το ίδιο το πλάσμα και τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια από το αίμα του ασθενούς. Τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν τους αυξητικούς τους παράγοντες με το ειδικό διάλυμα activator Cl2Ca.

-Οι αυξητικοί παράγοντες δρουν συνεργικά στην αγγειογένεση (άρα πετυχαίνουμε καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος αλλά και του υποδόριου λίπους), στον πολλαπλασιασμό των επιθηλιακών κυττάρων του δέρματος και τη διαφοροποίηση (προσέλκυση και δημιουργία νέων ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη, κλπ).

-Τα λευκά αιμοσφαίρια αντιμετωπίζουν τις μολύνσεις και εκκρίνουν και αυτά δικούς τους αυξητικούς παράγοντες που συμπληρώνουν και ενισχύουν τη δράση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων. Τα θρεπτικά συστατικά του πλάσματος συμβάλλουν στη θρέψη, ενυδάτωση και σφριγηλότητα του δέρματος και προστατεύουν τα κύτταρα από επιβλαβείς παράγοντες.

Έτσι η αυτόλογη μεσοθεραπεία συντελεί στην καλή λειτουργία του συνδετικού ιστού και της αγγείωσης , ενώ η ετερόλογη μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης υγροποιεί το λίπος και το απομακρύνει μέσω της κυκλοφορίας.

Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων βοηθά σε ταχύτερα και εμφανώς ορατά αλλά και με διάρκεια αποτελέσματα καθώς διευκολύνεται κατά πολύ η απομάκρυνση του λίπους.

Η καλύτερη πρόταση είναι να εφαρμόζονται εναλλάξ οι θεραπείες ώστε να εξαφανιστεί ο λιπώδης ιστός από τις προβληματικές περιοχές.

3. Endermologie Lipomassage LPG

Αποτελεί ιδανική μέθοδο για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας Α΄ και Β΄ σταδίου μόνη της ή σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης.

Στόχος είναι να σπάσουν οι σκληρύνσεις και να καταστραφεί ο ινώδης ιστός που δίνει την όψη της φλούδας πορτοκαλιού, μέσω της μηχανικής διέγερσης που προκαλούν οι κύλινδροι της LPG. Μπορεί να γίνει εφαρμογή καθ όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα πριν το καλοκαίρι όπου το ζητούμενο είναι τα “αποκαλυπτήρια”στην παραλία.

Δεν ενδείκνυται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε ηλικίες άνω των 65 ετών καθώς και σε ασθενείς που πάσχουν από κάποιο σοβαρό χρόνιο νόσημα του κυκλοφορικού συστήματος ή φλεβίτιδα. Μετά την εγκυμοσύνη όμως έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφού υπάρχει ειδικό πρόγραμμα επαναφοράς των ιστών και σύσφιξης.

Με μια ειδική κεφαλή γίνεται κινητοποίηση και ομαλοποίηση των ιστών, διασπώντας τα υπερτροφικά λιποκύτταρα και χαλαρώνοντας τα μεσοκυττάρια διαφράγματα. Με τη βοήθεια υπολογιστή η πίεση ή η αναρρόφηση που ασκείται στους ιστούς είναι διαφορετική σε κάθε σημείο ομαλοποιώντας έτσι τα ανεπιθύμητα “λακουβάκια”.

Ταυτόχρονα, με την υπεραιμία που δημιουργείται στην περιοχή, έχουμε καλύτερη αιμάτωση, αποσυμφόρηση και αναζωογόνηση των ιστών. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 40 -50 λεπτά, είναι ευχάριστη όπως ένα ολόσωμο μασάζ και απαιτούνται 15-20 συνεδρίες, ανάλογα πάντα με το πρόβλημα. Η συνεδρία Lipomassage είναι τελείως ανώδυνη και η βελτίωση της κυτταρίτιδας είναι ορατή από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές. Οι περιοχές όπου έχει ήδη γίνει εφαρμογή είναι αποσυμφορημένες, λιγότερο συμπαγείς και λιγότερο ογκώδεις.

4. Θεραπεία με το τετραπλό σύστημα Kuma –Shape (Διπολική ραδιοσυχνότητα-RF + υπέρυθρο φως-IR + αναρρόφηση-Vacuum + μηχανική διέγερση με κυλίνδρους – Automatic Rolling massage)

Στόχοι της θεραπείας είναι:

Α) Η σύσφιξη του δέρματος και η βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών ρυτίδων.

Το υπέρυθρο φως και οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνουν τους ιστούς στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και προάγουν την σύνθεση κολλαγόνου από τους ινοβλάστες ενώ βελτιώνουν και την αιματική κυκλοφορία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται και σύσφιξη του χαλαρού δέρματος του προσώπου (εξάλειψη λεπτών ρυτίδων)

Β) Λιπογλυπτική

Οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνουν τον λιπώδη ιστό σε βάθος 5-15cm από την επιφάνεια της επιδερμίδας και αυξάνουν την διάχυση οξυγόνου, την διακυτταρική ανταλλαγή ουσιών και τον μεταβολισμό των κυττάρων. Η ενέργεια της υπέρυθρης ακτινοβολίας ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και θερμαίνει το υποδόριο λίπος. Η αναρρόφηση και η μηχανική διέγερση με κυλίνδρους αυξάνουν την αιματική ροή και προκαλούν την απελευθέρωση ενζύμων απαραίτητων για την καταβολική διαδικασία.

Γ) Θεραπεία «κυτταρίτιδας»

Οι ραδιοσυχνότητες σε συνδυασμό με την υπέρυθρη ακτινοβολία, την ταυτόχρονη αναρρόφηση και την μηχανική διέγερση με κυλίνδρους αυξάνουν την αιματική ροή και την παροχή οξυγόνου στην περιοχή όπου γίνεται η θεραπεία. Το λεμφικό σύστημα θα παροχετεύσει το λίπος το οποίο ρευστοποιείται με την θερμότητα που εκλύει η υπέρυθρη ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα υδρολύεται με την υπέρυθρη ακτινοβολία η υπερπλασία συνδετικού ιστού (κολλαγόνου).

Αυτές οι σκληρύνσεις του ινώδους συνδετικού ιστού που δίνουν την όψη της «φλούδας πορτοκαλιού» σπάζουν και καταστρέφονται και μέσω της μηχανικής διέγερσης των κυλίνδρων. Η θερμότητα -εκτός από λιποδιάλυση- διεγείρει τους ινοβλάστες του δέρματος για την παραγωγή κολλαγόνων και ελαστικών ινών με αποτέλεσμα την σύσφιξη και αποκατάσταση της υφής της επιδερμίδας

Πλεονεκτήματα της θεραπείας:

Το σύστημα διαθέτει δυο κεφαλές ώστε να μπορεί να γίνει θεραπεία τόσο των μεγάλων περιοχών (κοιλιά, μηροί, γλουτοί) όσο και των μικρών περιοχών (πχ υποσάγωνο, βραχίονες, λαιμός).

Η θεραπεία είναι ευχάριστη, ανώδυνη και χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Το αίσθημα που προκαλείται είναι ένα αίσθημα θερμότητας, βαθιά στο υποδόριο λίπος, το οποίο παραμένει για λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής συνεδρίας. Η θεραπεία είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη και ρυθμίζεται έτσι ώστε να είναι ευχάριστη και αποτελεσματική για την κάθε ασθενή.

Το θεραπευτικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει 8-12 συνεδρίες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 30-60 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή όπου γίνεται η εφαρμογή. Οι πρώτες 4 γίνονται με συχνότητα δύο ανά εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες πραγματοποιούνται μια συνεδρία ανα εβδομάδα. Σαν συντήρηση προτείνουμε μια συνεδρία ανά μήνα, πάντα σε συνδυασμό πάντα με πρόγραμμα σωστής διατροφής και άσκησης.

5. SMARTLIPO LASER για μη χειρουργική λιπόλυση και λιπογλυπτική

Το Laser SmartLipo είναι Nd-Yag laser που εφαρμόζεται στον υποδόριο ιστό. Δεν απαιτείται γενική αναισθησία ούτε κάποιο είδους μέθης ή καταστολής. Προηγείται τοπική αναισθησία με διάλυμα ξυλοκαίνης και στη συνέχεια εισάγεται η οπτική ίνα του laser (διαμέτρου μόλις 1mm) κάτω από το δέρμα και σαρώνεται όλη η περιοχή που μας ενδιαφέρε,ι με την τοπική εναπόθεση υποδόριου λίπους. Η ενέργεια του laser μέσω αύξησης της θερμοκρασίας καταστρέφει τις μεμβράνες των λιποκυττάρων και ρευστοποιεί («λιώνει») το υποδόριο λίπος το οποίο μετατρέπεται σε λεπτόρρευστο υγρό (σαν «λάδι») το οποίο στην συνέχεια θα απομακρυνθεί μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας .

Παράλληλα το laser κάνει και αιμόσταση, οπότε η διαδικασία είναι αναίμακτη! Ένα άλλο πλεονέκτημα της θεραπείας είναι ότι το ειδικό μήκος κύματος του laser προάγει την νεοκολλαγονογένηση και σύσφιξη δέρματος, οπότε δεν παρατηρείται χαλάρωση. Η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνει αναρρόφηση και άμεση απομάκρυνση του τοπικού λίπους, άρα δεν είναι λιποαναρρόφηση!

Σκοπός είναι η σύσφιξη και η βελτίωση της κυτταρίτιδας. Εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα σε περιοχές με μικρό τοπικό πρόβλημα εναπόθεσης λίπους. Η θεραπεία είναι απόλυτα ανεκτή και ανώδυνη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Δεν έχει πόνο, ούτε ράμματα και εκχυμώσεις (μελανιές). Για καλύτερο αποτέλεσμα ο ασθενής πρέπει να φοράει κορσέ πιεστικής περίδεσης για το επόμενο χρονικό διάστημα ενός μηνός . Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής γίνονται πλήρως αντιληπτά μετά από 6-8 εβδομάδες ενώ το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε ένα διάστημα από 4-6 μήνες, καθώς εξαρτάται και από υποκειμενικούς παράγοντες, όπως είναι ο μεταβολισμός, η διατροφή, η άσκηση και ο τρόπος ζωής του ασθενούς. Απαιτεί μόλις μια συνεδρία, σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις θα χρειαστεί δεύτερη που θα γίνει μετά από 6 μήνες και έχει μόνιμα αποτελέσματα.

6. Water Jet assisted λιποαναρρόφηση με το σύστημα BODYJET

Τα πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης με το σύστημα BodyJet της γερμανικής εταιρείας HumanMed είναι ότι είναι πολύ λιγότερο τραυματική, σε σχέση με μια κλασική λιποαναρρόφηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ λιγότερο ως καθόλου μετεγχειρητικό πόνο και απουσία εκχυμώσεων (μελανιές). Επιπλέον, δεν απαιτείται γενική αναισθησία ούτε κάποιο είδους μέθης ή καταστολής.

Το ίδιο το σύστημα BodyJet χορηγεί διάλυμα τοπικής αναισθησίας ξυλοκαίνης παράλληλα με την διαδικασία της αναρρόφησης. Επίσης το λίπος που αποκολλάται με την βοήθεια ψεκασμού νερού και αναρροφάται στη συνέχεια είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, βιώσιμο και περιέχει ζωντανά βλαστοκύτταρα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για λιπομεταφορά σε άλλη περιοχή. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε με το «ανεπιθύμητο» λίπος που λαμβάνουμε από μια περιοχή να αποκαταστήσουμε ελλείμματα όγκου στο πρόσωπο (διόρθωση όγκου στα ζυγωματικά, γέμισμα βαθιών ρυτίδων σε μάγουλα και ρινοπαρειακές). Επίσης, μπορούμε να μεταφέρουμε και να τοποθετήσουμε το λίπος αυτό στο στήθος, αυξάνοντας σημαντικά το μέγεθός του με φυσικό τρόπο αν αυτό κρίνεται επιθυμητό.

Προτείνουμε την θεραπεία για διόρθωση μικρών περιοχών με τοπικό πρόβλημα ώστε να μην υπάρχει χαλάρωση μετά τη θεραπεία. Επομένως, ο ιδανικός ασθενής για την θεραπεία είναι αυτός που βρίσκεται σε μια καλή φυσική κατάσταση με πρόβλημα τοπικού λίπους. Μετά τη θεραπεία, ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητες και την εργασία του αλλά απαιτείται να φορά κορσέ πιεστικής περίδεσης (λιποαναρρόφησης) για διάστημα ενός μηνός. Απαιτείται μόλις μια συνεδρία για τη διόρθωση της πάσχουσας περιοχής.

Πώς μπορεί να ενισχυθεί και να διατηρηθεί το καλό αποτέλεσμα;

Το ιδανικό θα ήταν να συνδυαστεί το πρόγραμμα λιποδιάλυσης με μία σωστή διατροφή, αποφεύγοντας το κάπνισμα, το αλκοόλ, τον καφέ και το πρόχειρο φαγητό. Επίσης, η καθημερινή φυσική άσκηση (π.χ. 30΄ γρήγορο περπάτημα/ημέρα) μετά από κάθε συνεδρία, βοηθά στη γρήγορη καύση του λίπους που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση εμείς λέμε ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, μία συνεδρία συντήρησης το μήνα είναι συνήθως ικανή να διατηρήσει τα αποτελέσματα.

Άλλα tips που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας;

  • Καταναλώνετε τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα νικήσετε την κατακράτηση υγρών και θα αποβάλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας.
  • Μειώστε ή και αποφύγετε τελείως την κατανάλωση junk food, παχυντικών sauces, τηγανιτών και γλυκών.
  • Μειώστε την ποσότητα αλατιού που ρίχνετε στο φαγητό σας καθώς προκαλεί κατακράτηση υγρών και επιδεινώνει το πρόβλημα.
  • Καταναλώνετε καθημερινά άφθονες ποσότητες λαχανικών όπως: μαρούλι, σπανάκι, καρότο, αγγούρι, τομάτα, πιπεριά, ρόκα, σέλερι.
  • Επιλέξτε φρούτα ως σνακ. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
  • Μειώστε τους υδατάνθρακες που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα και αυξήστε την πρωτεΐνη.
  • Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι.
  • Κάνετε μασάζ με λάδι καρύδας για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και πιο λείο δέρμα.
  • Μετά το ντους μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε το σώμα σας με ειδικές κρέμες.
  • Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Επιλέξτε όποιο πρόγραμμα επιθυμείτε και ακολουθήστε το τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα. Βγείτε για περπάτημα ή τρέξιμο παρέα με ένα φίλο ή το σκύλο σας. Εκμεταλλευτείτε το καλοκαιράκι και επιμείνετε στο κολύμπι. Το σώμα σας θα σφίξει και η κυτταρίτιδα θα μειωθεί αισθητά.

ThinkingPeople.gr


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 363 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)