Οι “πενταροδεκάρες” του Φίλη και τα οικονομικά του Τσίπρα

5624-744x555

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξαναγράψω για την πολιτική και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρακολουθώντας τις εξελίξεις, που μου προκαλούν κλαυσίγελο, δεν μπόρεσα να αντισταθώ, όπως άλλωστε και κανένας, όπως διαπιστώνω από τα social media.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς ο Αλέξης Τσίπρας, που έθεσε ( λέμε τώρα και γελάμε) τον εαυτό του στην σωτηρία (ξαναγελάμε) των Ελλήνων, έκανε την επιλογή των Υπουργών του.

Υποψιάζομαι ότι το έκανε με κλήρο, αλλιώς δεν εξηγείται ότι ένας τύπος, χωρίς ίχνος καλλιέργειας, τακτ και κουλτούρας, σαν τον Νίκο Φίλη, έγινε Υπουργός και μάλιστα Παιδείας.

Τι είναι ο Νίκος Φίλης; Ένας τύπος που θα προτιμούσε να αράζει όλη μέρα στο σπίτι του, στο κρεβάτι του, σε ταβερνάκια και να απολαμβάνει την ζωή του, όπως εκείνος επιθυμεί. Πιο πολύ μου κάνει για τύπος που θέλει να παίξει τάβλι και να κοπανάει τα πούλια, πίνοντας καφέ με τα φιλαράκια του και να φωνάζει στον απέναντι, παρά για τύπο που έχει έστω και λίγη όρεξη να βάλει σε τάξη αυτό που λέμε ( και μπορείτε να ξαναγελάσετε) Παιδεία.

Βρε Αλέξη, πας και βάζεις τον πιο απαίδευτο τύπο να γίνει Υπουργός Παιδείας. Πραγματικά ούτε στα κινούμενα σχέδια δεν γίνονται αυτά.

Κι έρχεται ο Νίκος Φίλης, με όλη την σιγουριά που του δίνει ο μισθός ενός υπουργού και μιλά για πενταροδεκάρες σε γονείς που θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Ρε φίλε, βάλε τον πισινό σου κάτω, κάνε υπόδειγμα την δημόσια παιδεία και θα σου πω εγώ μετά, αν οι γονείς επιλέγουν τα ιδιωτικά σχολεία. Γιατί, όλοι όσοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, δεν είναι τόσο πλούσιοι, όσο φαντάζεστε. Και το τι κόπο κάνει ο καθένας για το μέλλον του παιδιού του, δεν πρέπει να σε αφορά.

Κάνε αξιολόγηση στους δασκάλους και πέτα έξω όλους όσοι είναι άχρηστοι! Και μη μου πεις, Νίκο Φίλη, ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί. Μη μου πεις, ότι δεν υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, που έχουν ψυχολογικά θέματα και ξεσπάνε στα παιδιά, που είναι ακατάλληλοι για αυτή τη θέση… Το θέμα δεν είναι να πληρώνονται μόνο, αλλά να ασκούν τα καθήκοντά τους, όπως πρέπει. Και ναι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα ιδιωτικά σχολεία, δεν τους παίρνει να κάνουν μαγκιές, γιατί είναι υπάλληλοι, δεν έχουν τσιφλίκια όπως των δημοσίων. Και για να μην παρεξηγηθώ, υπάρχουν εκπληκτικοί δάσκαλοι και καθηγητές στα δημόσια σχολεία, που κάνουν με αγάπη τη δουλειά τους.

Εσύ Νίκο Φίλη, που τα ξέρεις όλα, να ξαναγράψεις από την αρχή τα βιβλία, που είναι χάλια και να δώσεις ώθηση στην Παιδεία.

Εσύ, που βγαίνεις και μας βομβαρδίζεις με δηλώσεις μεγατόνων, κάνε μια δημόσια Παιδεία, που δεν χρειάζεται φροντιστήρια και απάλλαξε τους γονείς απ΄ αυτό το τεράστιο βάρος.

Κάνε καλύτερη την Δημόσια Παιδεία και μετά μίλα για πενταροδεκάρες…

Αυξάνεις τον ΦΠΑ και λες στους γονείς να πιέσουν για να αλλάξουν τα δεδομένα. Πραγματικά, που ζεις; Σε ποιο πλανήτη; Τι να αλλάξουν οι γονείς σε μια χώρα που της βάλατε ταφόπλακα;

Αλλά η μεγαλύτερη ταφόπλακα μπήκε στην Παιδεία με Υπουργό εσένα!

Είσαι από τους ελάχιστους υπουργούς, που ξεσήκωσαν θύελλα ρατσιστικών σχολίων στα social media.

Με τις λέξεις χοντρός, τόφαλος, παχύς, ιπποπόταμος, που γράφτηκαν για σένα, δεν συμφωνώ! Το να κρίνεις έναν άνθρωπο από την εξωτερική του εμφάνιση δεν είναι δείγμα πολιτισμού! Άλλωστε, το να σου αρέσει το φαγητό δεν είναι κακό… αλλά φαντάσου πόσο αντιπαθής είσαι στον κόσμο!

Κακό είναι να απολαμβάνεις μόνο το φαγητό, να μιλάς ακατάσχετα, να λες βλακείες και να κρίνεις εκείνους που σε ψήφισαν, χωρίς να παράγεις έργο και μάλιστα να πληρώνεσαι αδρά για αυτό!

Επίσης, αυτό το «Φτωχός ο Πρωθυπουργός; Εύπορος είναι» θα μπορούσε να είναι η αιτία να σου βγάλω το καπέλο για την ειλικρίνειά σου, αλλά έχουν προηγηθεί τόσες ανοησίες από σένα, που δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου.

Να καθίσεις να δουλέψεις, να εργαστείς, να αφήσεις αυτό το εριστικό στιλάκι και να σεβαστείς το λαό που σου έδωσε ψήφο. Αν και είμαι σίγουρη, ότι βλέποντάς σε στη Βουλή και στο Υπουργείο Παιδείας, μετάνιωσαν την ώρα και τη στιγμή που σε σταύρωσαν.

Κύριε Φίλη μου οφείλεις να μάθεις πότε να σταματάς! Κι εσύ ξεπέρασες κάθε κόκκινη γραμμή.

Γράφει η δημοσιογράφος Βίκυ Αλεξανδροπούλου

ThinkingPeople.gr

 


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 113 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)