Μήπως μας έπιασαν ξανά στον “ύπνο”;

Resizer

Αυτό το «μας έπιασαν στον ύπνο» πότε τελειώνει άραγε;

Πότε υπογράψαμε να φορολογηθούν τα παιδιά μας, οι ηλικιωμένοι μας και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, δεν το πολυθυμάμαι. Πότε δέχτηκα εγώ να πληρώσει η Παιδεία, η Υγεία, η Τρίτη ηλικία και το Χαμόγελο του Παιδιού, το νέο Μνημόνιο, επίσης δεν το θυμάμαι.

Σαν να μην έφταναν οι μειώσεις των συντάξεων,- των χρημάτων δηλαδή των μέχρι τώρα σκληρά εργαζομένων Ελλήνων, αυτών των ποσών που είχαν κερδίσει με κόπο και χρόνια εργασίας… τώρα αποφασίσαμε να υπερφορολογήσουμε και τους οίκους ευγηρίας… Το τελευταίο δηλαδή σπίτι, όχι των πιο τυχερών, που μπορούν να περάσουν τα τελευταία χρόνια τους κοντά στα παιδιά τους, όπως η δική μας γιαγιάκα, αλλά εκείνων που η ζωή τους οδηγεί στα χέρια ξένων ανθρώπων και χώρων μέχρι να ολοκληρώσουν το πέρασμά τους από αυτή τη ζωή.

Στην άλλη άκρη… από τους παππούδες, πάμε στα παιδιά. Σαν να μην έφταναν οι περικοπές σε διδακτικό προσωπικό, σε υλικά και σχολικές μονάδες, έρχεται τώρα η υπερφορολογία και των σχολείων. Τι σημαίνει ιδιωτικών ή μη… ιδιωτικά είναι και τα φροντιστήρια. Όλοι οι γονείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Όλα τα παιδιά θα στερηθούν αυτή την παραπάνω ευκαιρία για μάθηση, αφού πλέον τα απαραίτητα μαθήματα ξαναπεριορίζονται σε σχολείο και Αγγλικά.

Κι επειδή είναι επίκαιρο, ας μην ξεχάσω να σημειώσω τον ΕΝΦΙΑ. Την έξτρα φορολόγηση του σπιτιού που με κόπο και βάσανα αγόρασε ο μπαμπάς μου, και μου άφησε… και καλούμαι εγώ να πληρώσω τι;; Σε ποιον;;; Αφού μπαμπά το είχες ξεχρεώσει… είχες πληρώσει φόρους και όλα τα σχετικά… τώρα τι ακριβώς μου ζητούν;

Αλλά το κερασάκι στην σημερινή τούρτα είναι τα 43.000 ευρώ, χαράτσι, στο Χαμόγελο του Παιδιού. Καλούν τον οργανισμό που προστατεύει όλα αυτά τα παιδάκια που βρίσκονται σε κίνδυνο, να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ , από τα χρήματα που είναι προορισμένα για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους , για ακίνητα λέει, που ιδιώτες παραχώρησαν στο Χαμόγελο και που πολλά από αυτά δεν έχουν καν αξιοποιηθεί(σύμφωνα και με δηλώσεις του πρόεδρου του οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλου). Το Χαμόγελο διατηρεί 18 σπίτια σε όλη την Ελλάδα και όπως φαίνεται οι περσινές υποσχέσεις των κομμάτων , να εξαιρεθεί ο οργανισμός από αυτό τον φόρο, παρέμειναν… υποσχέσεις.

Και ξυπνάμε κάθε πρωί και αναρωτιόμαστε, τι νέο χαράτσι θα μας «έρθει» μιας και πάντα όπως έχει αποδειχθεί, μας «πιάνουν στον ύπνο». Το να μην ξυπνάμε ποτέ, για να αποφεύγουμε τις «ειδήσεις» είναι αδύνατο. Μήπως να «ξυπνήσουμε» πιο δυναμικά και συνολικά μπας και αποκτήσουμε λόγο σε όσα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε;

Γράφει η δημοσιογράφος Ζωή Αρβανίτη

ThinkingPeople.gr

 


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 61 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)