Έχει και η τρομοκρατία την “άλλη όψη του ίδιου νομίσματος” ;

Ξανά ο τρόμος επισκέφθηκε τα ξημερώματα, το Λονδίνο. Λευκό Βαν έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πολίτες έξω από το μεγαλύτερο τέμενος της πόλης. Ο δράστης φώναζε σύμφωνα με μαρτυρίες : “θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους”. Ένας νεκρός και 10 τραυματίες ο αρχικός απολογισμός.

Το σημερινό χτύπημα στο Λονδίνο είναι επίσης τρομοκρατικό. Έχει προκληθεί και είναι το αποτέλεσμα μιας αλυσίδας άλλων τρομοκρατικών χτυπημάτων με στόχους αυτούς τους ανθρώπους (Μουσουλμάνους) που σήμερα συνέλαβαν και ακινητοποίησαν τον έναν δράστη και τον παρέδωσαν στην αστυνομία, αφού του έριξαν κάμποσες μπουνιές και κλωτσιές!

Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Γάλλοι πολίτες όλοι τους, με κύρια διαφορά τους την θρησκεία.

Είναι μια ακόμα αντίδραση σε όλον αυτό τον ρατσισμό που καλλιεργείται και ευδοκιμεί στην ταραγμένη Ευρωπαϊκή Οικογένεια..

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτή τη νέα επίθεση; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτόν τον πολίτη που μισεί τους Μουσουλμάνους στη χώρα του; Πόσο φταίνε οι απλοί πολίτες μουσουλμάνοι, για τις πράξεις κάποιων φανατικών ομόθρησκών τους; Πως μπορεί να προβλεφθεί και να αντιμετωπισθεί η νέα μορφή επιθέσεων, αυτή των χτυπημάτων με στόχους Μουσουλμάνους;

Έχει ανοίξει ένας κύκλος αίματος και τρόμου και όλοι πλέον κοιτάζουν καχύποπτα όλους. Σε μετρό. Σε εκκλησίες. Σε Τεμένη. Σε θέατρα και γήπεδα. Σε γειτονιές. Σε αγορές.
Ο φόβος αγριεύει και τους πιο φιλήσυχους ανθρώπους. Η αγανάκτηση από τη βία που βιώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την τραγωδία στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε με θύματα παιδιά, έχει κορυφωθεί. Ο έλεγχος και η ψυχραιμία δείχνουν αδύνατο να κυριαρχήσουν.

Δεν θέλει πολύ να συμβεί το κακό. Περισσότερο από ποτέ, το έδαφος για να κυριαρχήσει το χάος και ο τρόμος είναι προσοδοφόρο τώρα,

Με ευχές δεν νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες. Ούτε με πράξεις εκδίκησης νιώθουν δικαιωμένα τα θύματα και οι οικείοι τους.

Πρέπει να συντονιστούμε όλοι μαζί σε ένα νέο σχέδιο αντίδρασης .Άμεσα.


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 81 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)