Ελπίζω στην αλήθεια του αύριο….

oxi

“Καλό “και “κακό” δύο έννοιες καθαρά υποκειμενικές, οτι καλό για μένα ίσως κακό για σένα και το αντίθετο, όταν όμως η απόφαση μου και το “καλό”που εγώ πιστεύω θα επηρεάσει κι άλλους, πόση ευθύνη κουβαλάει μέσα του;

Είναι αναγκαίο “καλό-κακό” η ευθύνη, έχει μέσα της ρίσκο, ωριμότητα (συνήθως), σκέψη και απόφαση, αυτή την ευθύνη πολλοί δεν ήθελαν να πάρουν, αυτή την ευθύνη αντίθετα εγώ ήθελα!!
Κάτι να νιώσω πως πήρα και γω πάνω μου τα πράγματα, όπως και να ρθουν, κάτι που ήταν δική μου απόφαση, ποτέ δεν μ άρεσε να ρίχνω το μπαλάκι σε αλλους για δικά μου λάθη, κάτι σύνηθες στον τόπο αυτό, αν όχι στη φύση του ανθρώπου, κάπου αλλου θα το πετάξει, σε άνθρωπο, στο θεό που πιστεύει, κάπου αλλου και όχι στον εαυτό του!!!

“Καλό “και “κακό” δύο έννοιες καθαρά υποκειμενικές, οτι καλό για μένα ίσως κακό για σένα και το αντίθετο, όταν όμως η απόφαση μου και το “καλό”που εγώ πιστεύω θα επηρεάσει κι άλλους, πόση ευθύνη κουβαλάει μέσα του;

Τα πιο πολλά πράγματα κρύβουν μέσα τους μια αφορμή και μια αιτία, διχασμός απ τη στιγμη που είναι δυο οι δρόμοι θα υπήρχε και αυτό θα έφερνε διχόνοια, δεν το επικροτώ σε καμία περίπτωση, απλά στη δεδομένη φάση ήταν μια “αφορμή” για να φανεί παραπάνω η έλλειψη σεβασμού, αφού τις βλέπουμε και τις ξέρουμε καθημερινά και με πολλές αφορμές αυτές τις αντιδράσεις, δεν τις μάθαμε τώρα με το δημοψήφισμα!

Εγώ λοιπόν ψάχνω να βρω το καλό παντα στα πράγματα και το καλό εδώ είναι οτι έπεσαν πέφτουν και θα πέφτουν μάσκες… στα δύσκολα λένε φαίνεται ο καθένας και τώρα ήρθε ο καιρός που δύσκολα δεν είναι μόνο για ενα συγκεκριμένο σύνολο ατόμων ή “κοινωνική τάξη “αν θέλετε καλύτερα, είναι για όλους….. αυτοί που είχαν βολευτεί αρχίζουν να χουν τον “αβόλευτο” γιατί ξαφνικά ένιωσαν το αβέβαιο να έρχεται κατά πάνω τους, αυτοί που τα είχαν χάσει όλα ή σχεδόν όλα, είπαν” αφήστε μου μονο την αξιοπρέπεια” και κάπως έτσι γίνεται ένας κύκλος….

το καλό εδώ είναι οτι έπεσαν πέφτουν και θα πέφτουν μάσκες… στα δύσκολα λένε φαίνεται ο καθένας και τώρα ήρθε ο καιρός που δύσκολα δεν είναι μόνο για ενα συγκεκριμένο σύνολο ατόμων ή “κοινωνική τάξη “αν θέλετε καλύτερα, είναι για όλους….. αυτοί που είχαν βολευτεί αρχίζουν να χουν τον “αβόλευτο” γιατί ξαφνικά ένιωσαν το αβέβαιο να έρχεται κατά πάνω τους, αυτοί που τα είχαν χάσει όλα ή σχεδόν όλα, είπαν” αφήστε μου μονο την αξιοπρέπεια”

Αυτό που βλέπω εγώ σ αυτό το κύκλο λοιπόν είναι μια δικαιοσύνη που ο καθένας κάτι θα χασει και κάτι θα κερδίσει… δεν θα κερδίζει μόνο ή θα χάνει μόνο… σ αυτή τη δικαιοσύνη πίστεψα απ την αρχή και σε αλλά πολλά (που δεν χρειαζεται να αναλύσω ), κρατάω τη ουσία γι’ αυτό και απ’ την αρχή είπα ΟΧΙ χωρίς δεύτερη σκέψη, η γενιά μου καταρρακώθηκε, δεν πάει άλλο, έχω κ γω δικαίωμα στην ελπίδα, στα όνειρα σε όλα… δεν θέλω να βλέπω άλλο αυτοκτονίες, ανεργία, πείνα, θλίψη…. τα είδα, τα ΕΖΗΣΑ, με γέμισαν τρόμο, απόγνωση, απελπισία, θυμό, ντροπή….

είπα ΟΧΙ χωρίς δεύτερη σκέψη, η γενιά μου καταρρακώθηκε, δεν πάει άλλο, έχω κ γω δικαίωμα στην ελπίδα, στα όνειρα σε όλα… δεν θέλω να βλέπω άλλο αυτοκτονίες, ανεργία, πείνα, θλίψη…. τα είδα, τα ΕΖΗΣΑ, με γέμισαν τρόμο, απόγνωση, απελπισία, θυμό, ντροπή….

Ελπίζω στο καλύτερο αύριο πια, νιώθω βαθιά μέσα μου πως κάτι γίνεται και θα συνεχίσω να το νιώθω άλλωστε κ αυτό είναι δικαίωμα μου, γιατί εκτός των άλλων, μας πότισαν και με ένα απαίσιο συναίσθημα αυτό της “καχυποψίας “………

Και κάτι τελευταίο, παντού και στα πάντα το σπουδαιότερο “λόγο” για εμένα έχει ο τρόπος, σ αυτά που λες και πως τα βλέπεις, ο κόσμος μας πάσχει απο τρόπους χρόοοοονια τώρα καιρός ν αλλάξει ……
Καλή μας δύναμη και το αύριο να χει περισσότερη αλήθεια….


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 210 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)