Μήπως είναι αυτή η ”Χρυσή ευκαιρία” του Αλέξη Τσίπρα;

22306965_20150712_ee_0026.limghandler

Η νύχτα της 12ης και το ξημέρωμα της 13ης Ιουλίου του 2015 έχουν ήδη περάσει στην ιστορία. Ήταν εκείνες οι 17 ώρες που έκριναν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ήταν οι 17 εκείνες ώρες που μετρήσαμε συμμάχους και εχθρούς με την ζυγαριά να γέρνει επικίνδυνα προς τους εχθρούς.  Ήταν οι 17 εκείνες ώρες που ο Τσάρος της Γερμανικής Οικονομίας, ο Β. Σόϊμπλε απέδειξε πόσα σύνδρομα έχει και πόσο διεστραμμένος είναι. Το γιατί μας μισεί τόσο πολύ, ούτε το ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει. Το ότι θέλει να αναστήσει το όραμα του Χίτλερ για γερμανική κυριαρχία δεν νομίζω ότι είναι καλό, τουλάχιστον για μας! Για αυτόν μια χαρά δουλεύει το όνειρο!

Παρακολούθησα τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. Και όταν είδα τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο διαφωνώ σχεδόν σε όλα, να κάθεται μόνος του λες και έχει μεταδοτική ασθένεια, τον λυπήθηκα! Εκείνη τη στιγμή, δεν είδα μπροστά μου έναν Πρωθυπουργό, είδα την Ελλάδα, κομματιασμένη, πληγωμένη, να τη δείχνουν με το δάχτυλο τα μεγάλα κακομαθημένα παιδιά που τα θέλουν όλα!

Ξέχασα ποιος είναι, τι υποστήριζε, τι έκανε, τι ψήφισε, ποια έχει βάλει Πρόεδρο της Βουλής, ποιον έβαλε Υπουργό Οικονομικών, τι υποσχέθηκε προεκλογικά. Ξέχασα την μεγάλη του γκάφα, το Δημοψήφισμα.

Τον είδα μόνο και έρημο σαν την καλαμιά στον κάμπο, να προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος. Τον είδα να έχει την δύναμη να πει και ένα και δύο και τρία και τέσσερα ΟΧΙ. Να μου πεις, ξεπούλησε μέσα σε 17 ώρες την Ελλάδα. Ναι την ξεπούλησε αλλά ακόμα και την ύστατη ώρα είπε και τέσσερα ΌΧΙ ρε φίλε.

Οκ. Το έκανε. Λάθος του μεγάλο! Και θα τον κατηγορώ μια ζωή για την αλαζονεία του!

Αλλά χθες το βράδυ, κάτι άστραψε στο μυαλό μου! Αν αυτή η σκληρή συμφωνία, είναι η «χρυσή» του ευκαιρία για να βάλει σε τάξη τα πράγματα στην Ελλάδα;

Αν αυτή είναι η «χρυσή» του ευκαιρία να βάλει την Ελλάδα σε μια σωστή ευρωπαϊκή τροχιά;

Εγώ πιστεύω ότι είναι. Αυτή είναι η ευκαιρία σου Αλέξη και κοίτα να την εκμεταλλευτείς. Το χάος που δημιούργησες με το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ, που στην τελική ήταν και ανυπόστατο, μπορείς να το εξισορροπήσεις με σκληρή δουλειά, με πειθαρχεία, με λογικές απαιτήσεις από τον λαό. Όταν δουλεύεις κάτι σωστά, σου φέρνει και χρήματα! Κι εσύ έχεις το καλύτερο φιλέτο στον κόσμο.

Αυτό που οφείλεις να κάνεις για να πάρεις τη ρεβάνς και να δώσεις μια τεράστια σφαλιάρα στην παρέα της Μέρκελ είναι να απαλλάξεις την Ελλάδα από την σαπίλα της, ακόμα και αν έρθεις σε ρήξη με το κατεστημένο. Και θα έρθεις σε ρήξη, γιατί πρέπει να πας κόντρα σε πολλά και μεγάλα συμφέροντα! Το αντέχεις;

Άρχισε το κυνήγι, όχι των μαγισσών, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Τα λαγωνικά της εφορίας και του ΣΔΟΕ να εργαστούν σωστά και να πιάσουν λαβράκια. Βρες ποιοι μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Ανάμεσά τους είναι και δικοί σου καθώς και άλλοι που κάθονται στα έδρανα και το παίζουν ωραίοι.

Άρχισε από εκεί. Σπάσε την οικογενειοκρατία στη Βουλή και στα Υπουργεία και στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Τόσους οικονομικούς εγκέφαλους έχεις… ας σηκώσουν μανίκια και ας εργαστούν για πρώτη φορά σωστά.

Βρες αποδείξεις και πέρνα από δίκη όσους έφαγαν με χρυσά κουτάλια τις ένδοξες εποχές. Βγάλε όλα τα σκάνδαλα στη φόρα και απέδειξε ότι νοιάζεσαι για όλους όσοι είδαν σε σένα την ελπίδα και σε ψήφισαν. Αλλά μην μείνει τίποτα στα χαρτιά. Εκποίησε τις περιουσίες τους και γέμισε τα ταμεία. Κάνε πράξη ό, τι δεν έγινε τα τελευταία 30 χρόνια.

Μην κάνεις πίσω! Καθάρισε την Ελλάδα και χάραξε μια νέα πορεία. Είναι η μοναδική σου ευκαιρία. Και μετά θα είμαστε όλοι εκεί για να κουνήσουμε το δάχτυλο στον Σόιμπλε και τους διπλανούς του.

Έφυγες ταλαιπωρημένος από τις Βρυξέλλες. Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις στη χώρα σου και να πεις «Σας ξεπούλησα».

Μπορείς όμως να έρθεις και να μας πεις «Σας ξεπούλησα αλλά τώρα θα τα αλλάξω όλα».

Πες το και να το πιστεύεις! Πες το και δεν θα υπάρχει Έλληνας που να μην σταθεί στο πλάι σου, ακόμα και όλοι όσοι θέλουν αυτή τη στιγμή να σε πνίξουν! Γιατί, μην ξεχνάς, ότι αυτή τη στιγμή όλοι οι Έλληνες είμαστε και δυο βήματα πάνω από την απελπισία. Όλα μαύρα και άραχνα φαίνονται με το φάντασμα  της Μέρκελ να ίπταται στον ελληνικό ουρανό!

Κι εμείς με την σειρά μας, ας ξεχάσουμε ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ και ΟΧΙ, ας σταματήσουμε τις κατηγορίες, ας σταματήσουμε να βλέπουμε χρώματα. Η ιστορία έδειξε ότι κανέναν χρώμα δεν ενδιαφέρθηκε για τον λαό, παρά για τις τσέπες των μελών του.

Τώρα, που οι φόροι θα έρχονται υπό μορφή καταιγίδας και δεν θα έχουμε ευρώ στην τσέπη, γιατί οι δανειστές ζητούν πολλά, πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ.

Χθες μας άφησαν στην άκρη και μας ξεφτίλισαν! Μας έκαναν σαφές ότι θέλουν τα κλειδιά της χώρας μας! Αύριο, όμως, μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι… αρκεί Αλέξη να παίξεις σωστά!

Μπορείς; Βάλε στην άκρη τα σπασμένα σου φτερά και την ταπείνωση. Φτιάξε καινούργια φτερά για τον λαό σου και ας τον να πετάξει, μέχρι εκεί που δεν θα τον κάψει ο ήλιος. Άλλωστε και αυτό ελληνική πατέντα ήταν! Εμείς τους το μάθαμε και αυτό!


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 254 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)