Κύριε πρωθυπουργέ, μήπως ήρθε η ώρα να μας ακούσετε;

tsipras-a-so-thumb-large

Κύριε Πρωθυπουργέ… Πρέπει να πούμε δυο λογάκια.

Τα δυο χρόνια μου παραπάνω από τα δικά σου σε τούτη τη ζωή, ίσως δεν μου δίνουν το δικαίωμα να σε μαλώνω, αλλά η ανάγκη της στιγμής μου δίνει το ελεύθερο να σου πω δυο λόγια.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας…ως Ελλάδα ως Ελληνες, ως Ευρωπαίοι πολίτες. Με όσο πάθος μπορώ, προτείνω να αφήσουμε τις ιδεολογικές  κουλτούρες για άλλες εποχές. Για την εποχή του ρομαντισμού ας πούμε στην οποία ομολογώ πως  κι εγώ συχνά πυκνά «ταξιδεύω». Αυτή την ώρα,  μιλάμε για το μέλλον της χώρας μας…

Άσε τι θεωρώ  σε άλλες περιπτώσεις… άσε τις διαφορές μας στην πολιτική σκηνή. Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε. ΌΛΟΙ  μαζί. Όλοι οι Έλληνες.

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΧΩΡΊΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ οι «σύντροφοί σου»  που σε έπεισαν ότι σου μοιάζουν, ότι μοιράζεστε τα ίδια οράματα και την ίδια ιδεολογία.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Όπως το βλέπω εγώ. Η απλή Ελληνίδα.

Σε μία εγκυμοσύνη όπου όλα κυλούν ομαλά…μπορεί να έρθει η στιγμή κάτι να «στραβώσει».Κάτι που αν παραμείνουν τα πράγματα να εξελιχθούν όπως η φύση προβλέπει, είναι σίγουρο πως θα στοιχίσει την ζωή της μητέρας…ή του εμβρύου ή και των δύο.

Σε πολλές  τέτοιες περιπτώσεις, δυστυχώς,  χρειάζεται να επέμβει ο γυναικολόγος μαιευτήρας και να πραγματοποιήσει τις πιο δύσκολες αποφάσεις που παίρνει η οικογένεια.  Μια από αυτές είναι η έκτρωση για λόγους υγείας. Και μάλιστα μερικές φορές σε προχωρημένη εγκυμοσύνη…. Όπου το παιδί το έμβρυο κομματιάζεται για να το βγάλουν από την μητέρα.  Σκληρή εικόνα το γνωρίζω….

Μια τέτοια στιγμή, φαντάζεσαι αγαπητέ μου, να έβγαιναν τύπου Λα-Λά κηδες (Λαφαζάνης  Λαπαβίτσας κτλ) και να έλεγαν ααα….εμείς δεν εγκρίνουμε την επέμβαση γιατί ο αρχικός σκοπός, ο  στόχος και η«εντολή» ήταν να γεννηθεί το νέο μωράκι!!  «Μα καλοί μου μα χρυσοί μου , εδώ θα χάσουμε και μάνα και παιδί…» Τους λες εσύ.  «Ααααδεν ξέρουμε…εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια απόφαση και θα μας βρεις απέναντι…»

Τότε τι θα κάνεις Πρωθυπουργέ ; Θα αφήσεις την μάνα να πεθάνει;  Είναι μια ακραία περίπτωση το ξέρω. Είναι μια από τις πιο σκληρές απάνθρωπες και τραγικές αποφάσεις της ζωής, και μακριά από εμάς, αλλά τόσο σημαντική  και κρίσιμη είναι η απόφαση που καλείσαι να λάβεις …..χθες.

Ο λαός δεν έδωσε ποτέ εντολή να μας βγάλεις από το ευρώ και το γνωρίζεις. Δεν έδωσε ποτέ εντολή να έχεις πλάι σου, ομαδούλες που στην πρώτη δυσκολία θα κοιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν έδωσε ΠΟΤΈ εντολή να διχάσει η δική σας διαφωνία έναν ολόκληρο λαό που επιβίωσε από χρόνια σκλαβιάς πολέμων και εμφυλίων….  Ναι εμφυλίων που πάντα ξεκινούσαν τα κυβερνητικά και πολιτικά συμφέροντα. Που ο λαός καλούνταν  να ταχθεί σε μια μεριά και απαίδευτος όπως ήταν το έκανε και πολεμούσε αδερφός τον αδερφό.

Δεν είμαστε πια έτσι και το γνωρίζεις.

Έχεις την νωπή συμφωνία της πλειοψηφίας μας, για να πράξεις το καλύτερο για εμάς και όχι για το κόμμα σου. Πέτα μακριά τα ζιζάνια και στηρίξου στα υγειή στοιχεία που έχουν αντίληψη της κατάστασης  και ψυχραιμία για να την αντιμετωπίσουν.

ΜΗΝ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΌ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 160 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)