100,000 κλιματιζόμενες σκηνές παραμένουν κενές στη Σαουδική Αραβία!

100915photo4

100,000 κλιματιζόμενες σκηνές, που μπορούν να φιλοξενήσουν 3 εκατομμύρια ανθρώπους, παραμένουν κενές στη Σαουδική Αραβία!

Από τη μια μεριά έχουμε τις Ευρωπαικές χώρες που έχουν αποτύχει να δεχτούν και να φιλοξενήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, και οι οποίες επικρίνονται καθημερινά γι αυτό, και από την άλλη έχουμε την Σαουδική Αραβία, η οποία διαθέτει 100.000 κλιματιζόμενες σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους και που (αδιανόητο!!) «περιμένουν» άδειες.

100915photo2Το εκτεταμένο δίκτυο των υψηλής ποιότητας σκηνών βρίσκεται στην πόλη Μίνα, εξαπλώνεται σε ολόκληρη την 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοιλάδα, και μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται μόνο για 5 ημέρες το χρόνο από προσκυνητές Χατζ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα Amusing Planet reports , “Για το υπόλοιπο του έτους, η Μίνα παραμένει λίγο πολύ έρημη.”

Οι σκηνές, των οποίων η χωρητικότητα είναι 8 τετραγωνικά μέτρα η κάθε μία, κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στη δεκαετία του 1990 και ενισχύθηκαν το 1997 με αντιπυρικά μέτρα.

Οι σκηνές θα μπορούσαν να παρέχουν καταφύγιο για όλα σχεδόν τα 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι επιδεινώνεται και από την εξοπλιστική και οικονομική συνεισφορά της Σαουδικής Αραβίας σε ομάδες Τζιχαντιστών.

100915photo1Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, πλούσιες Αραβικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και άλλες, έχουν δεχθεί μηδέν πρόσφυγες της Συρίας μέχρι τώρα. Παρά τους ισχυρισμούς της Σαουδικής Αραβίας ότι έχει δεχτει στη χώρα 500.000 Σύριους από το 2011, ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν ως μετανάστες. Πολλοί από αυτούς είναι και οι νόμιμοι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί για δουλειά. Σε αντίθεση με την Σαουδική Αραβία, ο Λίβανος έχει δεχτεί 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες – περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του.
Την ίδια στιγμή και ενώ απ τη μια μεριά η Σαουδική Αραβία, αρνείται να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες, απ την άλλη έχει προσφερθεί να χτίσει 200 τζαμιά για τους 500.000 μετανάστες το χρόνο που αναμένεται να φθάσουν στη Γερμανία.

100915photo6Η Ευρώπη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πρόκειται να δεχτεί κύμα εκατομμυρίων προσφύγων οι οποίοι δεν μοιράζονται την ίδια θρησκεία η την ίδια κουλτούρα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Παρόλα αυτά, οι Αραβικές χώρες του Κόλπου αρνούνται να σηκώσουν λίγο από το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στην επίλυση του προβλήματος .

Η πιθανότητα να καλέσουν, οι Σαουδάραβες , τους Σύριους πρόσφυγες να μείνουν στην πόλη Mina είναι σχεδόν μηδενική, και οι χιλιάδες κενές σκηνές αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα της υποκρισίας των πλούσιων κρατών του Κόλπου, που κατά τα άλλα προτίθενται να βοηθήσουν …

ThinkingPeople.gr


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 359 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)