Βρες το χόμπι που σου ταιριάζει και γίνε ευτυχισμένος!

why-you-need-to-have-a-hobby-1024x768

Σε μια εποχή που είναι δύσκολη και όλα ακολουθούν έναν γρήγορο ρυθμό, ας σταματήσουμε να τρέχουμε και ας αλλάξουμε άρδην το βήμα εστιάζοντας την προσοχή μας προς ένα διαφορετικό μονοπάτι της ζωής που οδηγεί στην ευτυχία.

Αρχικά, ο καθένας από εμάς πρέπει να ανακαλύψει τι του αρέσει και αν δεν είναι βέβαιος μπορεί να ανατρέξει στα παιδικά του χρόνια, κάπου εκεί υπάρχει η απάντηση. Συναισθήματα χαράς, ηρεμίας, ελευθερίας πρόκειται να σας κατακλύσουν, όπως και τότε.

Πράγματι, σύμφωνα με έρευνες  τα συναισθήματα ευφορίας που νιώθει το άτομο όταν αφιερώνει χρόνο για τα χόμπι του ξεπερνούν εκείνα των ατόμων που δεν ασχολούνται με αγαπημένες δραστηριότητες. Επιπρόσθετα, σπάνια νιώθουν στρες και γενικότερα αρνητικά συναισθήματα σε αντίθεση με αυτούς που απέχουν. Οι τελευταίοι τείνουν να έχουν μια δυσαρέσκεια με τον τρόπο ζωής τους ή γενικότερα κυριεύονται από καταπιεσμένα συναισθήματα, επειδή δεν μπορούν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε κάτι που τους ευχαριστεί.

Σε μια επαγγελματική και προσωπική ζωή γεμάτη από υποχρεώσεις μήπως τα χόμπι είναι ο δρόμος για την ισορροπία; Ίσως να αποτελέσουν τη σανίδα σωτηρίας μας, και ταυτόχρονα να γίνουμε δημιουργικοί. Το σίγουρο είναι ότι όσοι κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα νιώθουν εσαεί ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Βέβαια, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό για όλους, αλλά τουλάχιστον είναι εύκολο να ξεκινήσουμε την αναζήτηση και την υλοποίηση της δικής μας ευχαρίστησης.

Το κατά κόρον σημείο βελτίωσης είναι ότι για να έχουμε περισσότερους ενήλικες με χόμπι, οι γονείς οφείλουν να προσανατολίζουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή με τι τους αρέσει να ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους και να ακούν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, ώστε οι δίοδοι προς την ευτυχία να είναι ανοιχτοί. Τότε τα ευτυχισμένα παιδιά θα γίνονται ευτυχισμένοι ενήλικες. Ωστόσο, και αν δεν υπήρξε ποτέ το ευτυχισμένο παιδί, μπορεί να βρει τον δρόμο του ως ενήλικας κάνοντας τώρα πράξη αυτό που επιθυμούσε ως παιδί.

Γράφει η Ρία Βασιλείου.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 2.749 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)