8 + 1 λόγοι για τους οποίους πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος

8 + 1 λόγοι για τους οποίους πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος

8 + 1 λόγοι για τους οποίους πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και να μην αφήσεις να σε πάρει από κάτω. Οικονομικοί και χρηματιστηριακοί δείκτες σε πτώση και συ να προσπαθείς να μαζέψεις κομμάτια φίλων, γνωστών και συγγενών, από δω και από εκεί. “Χτυπημένοι” από τη δίνη των γεγονότων, σοκαρισμένοι, πανικόβλητοι, περιμένουν το τέλος μιας κατάστασης που βίωναν για χρόνια.

Συναισθήματα εκτός ελέγχου, ψυχές ταλαιπωρημένες αναζητούν ένα χέρι βοηθείας, έναν λόγο συμπαράστασης, κάποιον να κουνήσει το μαγικό ραβδάκι και να κάνει τα πράγματα όπως τα γνώριζαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η κοινωνία εξελίσσεται, όχι πάντα προς το καλύτερο, και απαιτεί από μας να προσαρμοστούμε. Συμβαίνει τώρα, όπως έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν. Εσύ καλείσαι να προσαρμοστείς.

Η κοινωνία εξελίσσεται, όχι πάντα προς το καλύτερο, και απαιτεί από μας να προσαρμοστούμε. Συμβαίνει τώρα, όπως έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν. Εσύ καλείσαι να προσαρμοστείς.

Ας δούμε γιατί πρέπει να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου προκειμένου να το καταφέρεις αυτό:

1. Το οφείλεις σε συγγενείς και φίλους. Όπως ψάχνεις εσύ μια σωσίβιο λέμβο, έτσι κι εκείνοι νιώθουν χαμένοι και περιμένουν από σένα ένα χαμόγελο, ένα χτύπημα στη πλάτη με το ενθαρρυντικό: “Μην ανησυχείς! Όλα θα πάνε καλά.” Πες το και ας μη το πιστεύεις. Ίσως σώσεις μια ζωή σήμερα!

2. Το οφείλεις στον εαυτό σου. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και πάρε βαθιές ανάσες. Ναι, το ξέρω πόσο δύσκολο το βλέπεις. Το Έβερεστ φαντάζει μικρό μπροστά στις προκλήσεις των ημερών μας. Ένα εγκεφαλικό ή ένα καρδιακό επεισόδιο, σίγουρα δεν πρόκειται να κάνει καλύτερη τη κατάσταση. Πάρε χαρτί και μολύβι (στο πνεύμα της εποχής) και κάνε τους υπολογισμούς σου. Όχι τους οικονομικούς, γιατί αυτοί σίγουρα δε σε βγάζουν κάπου. Βάλε στη στήλη όλα τα καλά της ζωής σου. Μην είσαι αρνητικός. Βάλε όλα αυτά που σε ευχαριστούν. Αυτά που σε ηρεμούν. Μια βόλτα στην πόλη, μια συνάντηση με φίλους, ένα ηλιοβασίλεμα. Μη τα γράψεις στην λίστα σου μόνο. Βάλε τα σε μεγάλες δόσεις μέσα στη ζωή σου. Ναι, αυτή είναι η ζωή!

Διατήρησε την ψυχραιμία σου και πάρε βαθιές ανάσες. Ναι, το ξέρω πόσο δύσκολο το βλέπεις. Το Έβερεστ φαντάζει μικρό μπροστά στις προκλήσεις των ημερών μας. Ένα εγκεφαλικό ή ένα καρδιακό επεισόδιο, σίγουρα δεν πρόκειται να κάνει καλύτερη τη κατάσταση.

3. Ένας πανικόβλητος άνθρωπος, δεν μπορεί να καταφέρει επί της ουσίας κάτι. Το ξέρεις αυτό. Το νιώθεις κάθε φορά που έχεις πολλά πάνω από το κεφάλι σου και είσαι αγχωμένος. Το σύστημα καταρρέει και αντί να κάνεις κάτι, οι δείκτες πέφτουν στο μηδέν. Ο οργανισμός σου καταλαβαίνει τον κίνδυνο και η ενέργεια εξαντλείται. Ένας άνθρωπος μισός, δεν μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάρε τις ανάσες σου, τον χρόνο σου και πείσε τον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις. Το τέλος δεν θα έρθει αν δεν του το επιτρέψεις εσύ.

4. Επί της ουσίας, είναι λίγα αυτά που μπορείς να κάνεις εσύ. Έχεις εκπροσώπους -ικανούς ή όχι, είναι μεγάλη συζήτηση και θα τη κάνουμε σε ένα άλλο άρθρο- και έχουν αναλάβει να φέρουν τη δική σου άποψη στο τραπέζι. Καθώς δεν πιστεύω στο πολιτικό σύστημα που αυτοθρέφεται, δεν θα σε γελάσω προσπαθώντας να σου πουλήσω φρούδες ελπίδες. Η αλήθεια είναι ότι η όλη κατάσταση δεν είναι ένα πεσμένο χαρτί στο πάτωμα, που μπορείς με μια απλή κίνηση να το σηκώσεις και να το πετάξεις. Συνειδητοποίησέ το αυτό και συνειδητοποίησε επίσης ότι ποτέ δεν θα είσαι ευχαριστημένος από το πολιτικό μας σύστημα. Απλά, ο λαός δεν είναι προτεραιότητα του πολιτικού κόσμου.

Η αλήθεια είναι ότι η όλη κατάσταση δεν είναι ένα πεσμένο χαρτί στο πάτωμα, που μπορείς με μια απλή κίνηση να το σηκώσεις και να το πετάξεις. Συνειδητοποίησέ το αυτό και συνειδητοποίησε επίσης ότι ποτέ δεν θα είσαι ευχαριστημένος από το πολιτικό μας σύστημα.

5. Χάνοντας την ψυχραιμία σου, χάνεις το βασικότερο χαρακτηριστικό σου: την μαχητικότητα. Η ζωή απαιτεί τσαγανό, ενέργεια και θέληση. Ο,τιδήποτε άλλο σε καταδικάζει. Εσύ, τι επιλέγεις; Μη καταδικάζεις τον εαυτό σου.

6. Τα παιδιά σε κοιτάζουν. Σαν πρότυπο. Καταλαβαίνουν ότι πολλά πράγματα δεν πάνε καλά τώρα. Τους μεταφέρεις την ανησυχία σου. Θέλεις να τους μάθεις να μάχονται ή να παραδίδουν τα όπλα;

7. Το δίκτυό σου είναι δυνατό. Πίστεψέ με και κοίταξε τριγύρω σου. Στα social media, στο κινητό σου, οι γνωριμίες σου, εκείνοι οι φίλοι που σου στέλνουν στο inbox: “Τι κάνεις;”. Εσύ κι εκείνοι. Θα τα καταφέρετε και σε αυτή την αλλαγή. Γιατί όλο αυτό είναι μια αλλαγή από την οποία θα βγούμε με ψηλό το κεφάλι. Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερή για το δικό μου δίκτυο. :)

η ανθρωπότητα είναι εδώ, ενωμένη απέναντι σε ό,τι κι αν συμβεί. Γιατί εν τέλει, κερδίζουμε πολλά από αυτή τη δοκιμασία. Κι αν εσύ δεν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, πιστεύω εγώ σε σένα! Μη το βάζεις κάτω και στήριξε δυναμικά και τους ανθρώπους που έχεις στο πλευρό σου.

8. Για το γ@μωτο! Δε χρωστάς σε κανέναν να χάνεις την ψυχραιμία σου. Κι αν αυτό δε σε πείθει, επίτρεψέ μου να σου θυμίσω πως ζεις εσύ και τι απολαμβάνουν αυτοί που, εσύ κι εγώ, ψηφίσαμε. Η σύγκριση χάνει τη δυναμική της. Μη τους χαρίσεις και την ψυχραιμία σου.

+1 Γιατί η ανθρωπότητα είναι εδώ, ενωμένη απέναντι σε ό,τι κι αν συμβεί. Γιατί εν τέλει, κερδίζουμε πολλά από αυτή τη δοκιμασία. Κι αν εσύ δεν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, πιστεύω εγώ σε σένα! Μη το βάζεις κάτω και στήριξε δυναμικά και τους ανθρώπους που έχεις στο πλευρό σου.


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 252 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)