Η διαδρομή αποκτά μαγεία, μόνο όταν εσύ επιλέγεις να πιστέψεις σε αυτήν.

Love-Relationship

Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι πραγματικά είναι αυτό που μας ενώνει με τους άλλους… Τι είναι αυτό που μας χωρίζει από αυτούς.

Έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται «πόσο θα ταίριαζα να κάνω παρέα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο» αλλά με έπιασα να σκέφτομαι και το αντίθετο. Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι περίπλοκες …ή μάλλον έτσι μοιάζουν. Ας το πάρουμε όμως από την αρχή.

Υπήρξαν στιγμές που θέλησες να γνωρίσεις ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή άκουσες να λένε κάτι που σε συνεπήρε ακόμα κι αν δεν τους ήξερες; Αν ναι, τότε τι ήταν αυτό που σε συνεπήρε; Και γιατί…; Η απάντηση είναι απλή. Οι άνθρωποι συνήθως έλκονται και δίνουν την προσοχή τους σε άτομα που μπορούν να τους προσφέρουν κάτι ξεχωριστό ή μάλλον κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν ξεχωριστοί με έναν μοναδικό τρόπο! Διαλέγουν τους ανθρώπους που θα έχουν στη ζωή τους σύμφωνα όχι μόνο με τα ενδιαφέροντά τους αλλά και με βάση τη δημιουργία μιας «κοινής πορείας».

Κάπως έτσι γεννιώνται οι παρέες. Τα άτομα που τις αποτελούν δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδια είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Όσο όμως κι αν διαφέρουν σε επίπεδα, πάντα κάτι κοινό θα τους ενώνει. Κάτι πολύ μεγαλύτερο, που ξεπερνάει τις λοιπές διαφορές τους και πιθανές ανομοιομορφίες. Κι αυτό είναι το «ταξίδι» και η αγάπη.

Ξέρεις. στην εποχή μας σπανίζουν οι φιλίες. Οι πραγματικές εννοώ. Όχι αυτές που κάνεις για να βγεις το βράδυ για ποτό, για να κάνεις κάνα παρτάκι και να περάσει η ώρα. Αυτό δεν είναι ούτως η άλλως φιλία, είναι εφήμερη λύση. Οι πραγματικές φιλίες έρχονται και σου δίνουν μια στέγη. Σου δίνουν μια αγκαλιά, σου δίνουν συντροφιά και ενώνονται μόνο εκεί που υπάρχει μια ουσιώδης διαδρομή. Συναισθηματική διαδρομή. Θεωρώντας την ζωή σαν ένα ταξίδι ,πρέπει να διαλέγουμε με ποιους θα πορευόμαστε. Και εσύ. και εγώ έχουμε διαλέξει κάποιους συνοδοιπόρους. Ίσως να βρούμε κι άλλους στην πορεία.

Αυτό που θέλω να σου πω, είναι πως η ζωή δε θα σε περιμένει. Οι φίλοι σου είναι τα διαμάντια σου , μετά την οικογένεια σου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις. Διάλεξε τους προσεκτικά . Δημιούργησε ένα μοναδικό ταξίδι με άτομα που αγαπάς και σε αγαπάνε.

Τι σημασία έχουν τα πλούτη, η χλιδή, η καλοπέραση άμα δεν έχεις έναν άνθρωπο να τα μοιραστείς;

Μόνο όταν μοιράζεσαι γεμίζει η καρδιά. Τα χέρια όσο και να γεμίσουν δεν θα σου προσφέρουν την ευτυχία που θα σου προσφέρουν οι άνθρωποι.

Το ξέρω. Ζούμε σε μια κοινωνία που οι περισσότεροι κοιτούν το συμφέρον τους. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι έτσι. Σε παρακαλώ φίλη ή φίλε. μην αλλάξεις λόγω των καιρών. Οι καιροί και οι εποχές πάντα θα αλλάζουν. Μην διαλύσεις τις αξίες σου για τα λεφτά. Μην ξεχάσεις την φιλία και την οικογένεια.

Η διαδρομή αποκτά μαγεία μόνο όταν εσύ επιλέγεις να πιστέψεις σε αυτήν.

Γράφει η Μαρίνα Παυλικάκη.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 251 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)