Μην υποτιμάς τις μικρές επιτυχίες της ζωής. Είναι δικές σου!

success

Όλοι έχουν βιώσει την αποτυχία κάποιες στιγμές στη ζωή τους. Ενώ αυτό είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να δείτε τον εαυτό σας και τη ζωή σας από μια διαφορετική σκοπιά.

Μερικές φορές αγνοείτε τα «μικρά πράγματα» που συμβαίνουν στη ζωή σας. Επειδή δεν έχετε καταφέρει να κατακτήσετε κάποιες φιλοδοξίες σας ή να αποκτήσετε υλικό πλούτο ή οτιδήποτε άλλο, πολλές φορές μένετε προσκολλημένοι στην αντίληψη ότι είστε η ίδια η αποτυχία μεταμορφωμένη. Και, όμως, στην πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Γι’ αυτό τον λόγο μπορείτε να δείτε τα ακόλουθα σημάδια που φανερώνουν την επιτυχία στη ζωή, ενώ σας κάνουν να αναρωτηθείτε για κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις σας.

Η κατηγοριοποίηση των στοιχείων που φανερώνουν την επιτυχία έχει ως εξής:

 • Απουσία δράματος σε διάφορους τους τομείς στη ζωή σας. Συνεπώς, έχετε μεγαλώσει και συνάμα ωριμάσει. Γιατί όταν έχετε αποβάλλει το δράμα από την ζωή σας, συμπεριφέρεστε με γνώμονα τη λογική, με αποτέλεσμα τη μετακίνηση του εγώ σας προς τον δρόμο της αισιοδοξίας και της επιτυχίας.
 • Ζητάτε βοήθεια και την αποδέχεστε από τους άλλους. Αυτό φανερώνει δύναμη από εσάς γιατί έχετε κατανοήσει πώς για να καταφέρετε τους στόχους σας, οφείλετε να συνεργάζεστε. Η κορυφή ενέχει τη δουλειά πολλών ατόμων μαζί, διαφορετικά η κορυφή στην πυραμίδα θα οπισθοχωρήσει σύντομα.
 • Γνωρίζετε τα όριά σας. Έχετε θέσει τα όρια στον χώρο που εργάζεσθε, στις σχέσεις σας και γενικότερα στη ζωή σας. Οπότε οι «κόκκινες γραμμές» είναι γνωστές στους άλλους, ενώ υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και συνεργασία.
 • Δεν ασχολείστε με πράγματα που δεν σας κάνουν να νιώθετε καλά. Δεν χάνετε τον χρόνο σας να ασχολείστε με ανούσια θέματα αλλά επικεντρώνεστε μόνο σε αυτά που σας ευχαριστούν. Συνεπώς, δεν περνάτε τον χρόνο σας με τοξικούς ανθρώπους.
 • Είστε ικανοποιημένοι με την εικόνα του εαυτού σας. Τουλάχιστον τις περισσότερες ημέρες του χρόνου νιώθετε θαυμασμό για την εξωτερική σας εμφάνιση ακόμα και τις κακές μέρες διατηρείτε καλή σχέση με τον καθρέφτη σας.
 • Κατανοείτε ότι οι επιτυχίες και αποτυχίες είναι μέρος της προσωπικής σας ανάπτυξης. Άλλωστε ξέρετε εκ των προτέρων πως κανείς δεν έχει 100% επιτυχία. Επίσης, γνωρίζετε τα μαθήματα που σας δίδαξαν συνάμα η επιτυχία και αποτυχία και πως στη ζωή σας μια σχέση ισορροπίας μεταξύ αυτών των δύο αντιθετικών δυνάμεων είναι απαραίτητη.
 • Έχετε υποστηρικτικές σχέσεις στην καθημερινότητά σας. Είτε όταν επιθυμείτε τη βοήθεια των φίλων σας είτε απλά βρίσκονται εκεί για να μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας και να σας δώσουν το έναυσμα να προχωρήσετε μπροστά και πιο ψηλά.
 • Η επιτυχία των άλλων ανθρώπων σάς γεμίζει αισθήματα χαράς και θαυμασμού.Αυτό φανερώνει αυτοεκτίμηση και δύναμη, γιατί μέσα από την επιτυχία των άλλων μπορείτε να αναζητήσετε τα «χρυσά κλειδιά» που θα οδηγήσουν στη δική σας.
 • Είστε καλοί και παθιασμένοι με αυτό που κάνετε. Για παράδειγμα, ξέρετε ποιο είναι το ταλέντο σας και διοχετεύετε τον ενθουσιασμό και τη δουλειά σας πάνω σε αυτό. Βέβαια, ακόμα και αν βρίσκεστε στην αναζήτηση της κλίσης σας, έχετε υπομονή και εγκαρτέρηση.
 • Η ζωή σας περιέχει περιπέτεια. Δεν είναι στάσιμη, αλλά την έχετε γεμίσει με όλα εκείνα τα συναρπαστικά που σας γεμίζουν ευτυχία μακριά από την ανία και τη μιζέρια.
 • Υπάρχουν στόχοι στη ζωή σας. Δηλαδή, προσπαθείτε υπέρ του δέοντος είτε προς διαφορετικές κατευθύνσεις είτε προς μία. Αυτό σημαίνει πως μάχεστε και η επιτυχία είναι συνώνυμο της μάχης και της αντοχής.
 • Νιώθετε κατανόηση και συμπάθεια για τους γύρω σας. Η συναισθηματική σας νοημοσύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιτυχία της ζωής σας.
 • Δεν αναλώνεστε στις γνώμες των άλλων. Οπότε διακρίνετε τις κριτικές που είναι άχρηστες και κακεντρεχείς από τις διδακτικές και ωφέλιμες για την εξέλιξή σας, ξέροντας εν τέλει τι θα πετάξετε στον κάδο της μνήμης σας.
 • Κοιτάτε τη φωτεινή και αισιόδοξη πλευρά της ζωής σας. Πιστεύετε σε αυτό και είναι το μότο σας που συντροφεύει τις νίκες και τις ήττες σας γιατί ξέρετε ότι η ουσία βρίσκεται στα μαθήματα που σας παρέχουν οι εμπειρίες σας.
 • Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να τα αλλάξετε όλα. Αλλά όσα δεν μπορείτε εν τέλει τα αποδέχεστε με τη θετική πλευρά, συνεχίζοντας να κάνετε ό, τι καλύτερο για να βελτιώσετε τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας.
 • Νιώθετε ευγνωμοσύνη και είστε ευχαριστημένοι για τις σχέσεις σας και για όσα κάνετε. Ακόμα και τις ημέρες που τίποτα δεν πάει καλά, η θετική σας ενέργεια διοχετεύεται στο σύμπαν και πράγματι εκείνο μαζί με τη βοήθειά σας συνωμοτεί για να φτάσετε στην επιτυχία.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 263 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)