Η ψυχή, ψυχούλα

i-psichi

Αρκετές φορές έχουμε ακούσει στην ζωή μας, το «είσαι ψυχούλα», “είναι ψυχούλα”. Πόσοι τελικά από μας είναι πραγματικά;

Στη Γη το Σώμα μας , είναι το σπίτι όπου κατοικεί η Ψυχή. Το περιτύλιγμα της Ψυχής είναι η Αγάπη και το Φως.

Όλες οι αλήθειες και απαντήσεις είναι μέσα της καλά φυλαγμένες. Είναι ένας πυρήνας τους εσωτερικού μας σύμπαντος, όπου οι αρετές της λάμπουν σαν αστέρια.

Η ψυχή είναι κινητήριος δύναμη του δικού μας ψυχικού κόσμου.

Για να εκφραστεί χρησιμοποιεί τις πέντε της αισθήσεις. Βλέπει με τα μάτια της ψυχής της. Μαθαίνει με τις εικόνες.

Aγγίζει με την καρδιά.

Γεύεται την ζωή, με το πάθος της δημιουργίας.

Οσφραίνεται τις κακές αύρες.

Αισθάνεται με τις κινήσεις της.

Δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη εξήγηση ή ερμηνεία. Μαθαίνει από αυτό που βλέπει, αισθάνεται τα εκδηλωμένα γεγονότα, τα οποία δεν αναλύει, δεν κρίνει, δεν εξηγεί.

Στην ανθρώπινη ύπαρξη τα πάντα δόθηκαν για συγκεκριμένο λόγο.

Η ανθρώπινη λογική συνείδηση δόθηκε για να στηρίζει την ψυχική συνειδητότητα και όχι για να την καθοδηγεί.

Η ψυχή καθοδηγεί και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Είναι το πρώτο βήμα για τη μετάλλαξη του σκιώδους Εγώ μας.

Όπως τόνισε και ο Νεύτωνας στον περίφημο τρίτο νόμο της κίνησης, σε κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση. Τις σκέψεις που εκπέμπεις προς τους άλλους, εάν είναι αρνητικές θα τις εισπράξεις σύμφωνα με τους νόμους του Νεύτωνα σε ανάλογη ποσότητα. Εάν κρίνεις θα κριθείς.Εάν προσβάλεις θα σε προσβάλουν. Γιατί πολλοί είναι οι άνθρωποι που εισβάλλουν στην ζωή μας με την πρόθεση να μας ταπεινώσουν και να γελάσουν με την Ψυχή μας,είναι καλά μασκαρεμένοι κάτω από τα πλατιά τους χαμόγελα.

Όποτε με προσβάλει κάποιος, προσπαθώ να ανυψώσω την ψυχή μου τόσο ψηλά, ώστε η προσβολή να μην τη φτάνει. Καρτέσιος,  Γάλλος φιλόσοφος

Άνθρωπος που χαρίζει Αγάπη, εκπέμπει θετικές σκέψεις και ενέργεια για τους άλλους, οι σκέψεις του δεν είναι φθονερές, προσεύχεται για τους άλλους και στέλνει ευχές θα τις εισπράξει. Δεν έχει αντίπαλο ποτέ τον Φόβο.Η Αγάπη είναι η ομορφιά της Ψυχής. Ιερός Αυγουστίνος.

Οι Λατίνοι έλεγαν Vultus est index animi.το πρόσωπο είναι ο δείκτης της ψυχής.Και εάν το πρόσωπο φορά μάσκα;

Η ψυχή, ευτυχώς έχει διερμηνέα….συχνά ασυνείδητο μεν, αλλά πιστό ερμηνευτή της….τα μάτια “Σαρλότ Μπροντέ”. Kαι εάν τα μάτια είναι πλάνα και εγκαινιάσεις τα αποκαλυπτήρια της Ψυχής σου;

H Ψυχή δεν αγγίζεται,πετώντας σε άλλη Διάσταση ξεφεύγοντας από την Ύλη.Η κινήσεις της τότε γίνονται δημιουργικές και πηγές έκφρασης.Βλέπει με το μάτι της φαντασίας της, όπως λέει και ο Joseph Joubert, γνωμικογράφος.

Το Σύμπαν μας είναι μια τεράστια σκακιέρα στην οποία πρέπει να παίζουμε με τίμιους όρους και ψυχές καθαρές.Σ άλλη περίπτωση και για να διακωμωδήσουμε την ζωή, για όσους από εμάς αντέχουν γερές δόσεις χιούμορ δεν θα ζούμε τη ζωή μας να ξετυλίγεται σαν την κινηματογραφική ταινία Ο διάβολος φορούσε Prada, αλλά ο διάβολος φορούσε μάσκα.

H ψυχή αναμφισβήτητα είναι ο Έρωτας για Ζωή.


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 465 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)