Πώς το άγχος και ο φόβος επηρεάζουν τη ζωή μας;

work-stress-thumb-large

 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. 

Αγχώνομαι γιατί φοβάμαι. Στην εποχή μας μιλάμε πολύ για το στρες. Όλοι έχουν κάποιου είδους στρες. Το στρες βρίσκεται παντού. Σε κάθε τομέα της ζωής μας. Είναι μια φοβισμένη αντίδραση στις διαρκείς αλλαγές της ζωής. Είναι μια πολύ εύκολη δικαιολογία που τη χρησιμοποιείς για να μην αναλάβεις την ευθύνη των συναισθημάτων σου. Αν μπορέσεις να εξισώσεις τη λέξη «στρες» με τη λέξη «φόβο», τότε θα μπορέσεις να αρχίσεις να αποβάλλεις σιγά-σιγά από τη σκέψη στο την ανάγκη του φόβου.

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς πόσο στρες έχεις αναρωτήσου τι σε φοβίζει. Ρώτησε τον εαυτό σου «Με ποιον τρόπο υπερφορτώνω ή καταπιέζω τον εαυτό μου; Γιατί εγκαταλείπω τη δύναμη μου;» Βρες τι είναι αυτό που κάνεις στον εαυτό σου ώστε να δημιουργεί μέσα σου στο φόβο που σ’ εμποδίζει να νιώθεις εσωτερική αρμονία και γαλήνη.

Το στρες δεν είναι εσωτερική αρμονία. Εσωτερική αρμονία είναι η συμφιλίωση με τον εαυτό σου. Όταν όμως έχεις στρες, προσπάθησε να απελευθερώσεις το φόβο που σε κυριεύει, ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή σου νιώθοντας ασφάλεια. Μη χρησιμοποιείς τη λέξη «στρες» σαν δικαιολογία για να αποφύγεις κάτι. Μη δίνεις μεγάλη δύναμη σε μια τόσο μικρή λέξη. Τίποτε δεν μπορεί να ασκήσει δύναμη πάνω σου.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 68 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)