Πώς να ενδυναμώσετε την ωριμότητά σας σε 12 βήματα

tumblr_m58ypvqBGW1r35ytyo1_5001

Κοιτώντας τη ζωή σας, είναι εύκολο να συναντήσετε λάθη που έχετε κάνει. Ο χαρακτήρας μας διαμορφώνεται με τις ημέρες, τους μήνες και τα χρόνια… Ωστόσο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και για να πορευτούμε όσο πιο σωστά και ώριμα μπορούμε. Ακολουθήστε τις  παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τη ζωή σας με ωριμότητα.

1. Όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Ακόμα και οι πιο ακραίες καταστάσεις διδάσκουν σημαντικά μαθήματα. Για το λόγο αυτό, όταν τα πράγματα καταρρέουν, στην πραγματικότητα βρίσκουν επιτέλους τη θέση τους.

2. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε χαθεί για να κάνετε καινούργια αρχή. Αφήστε τη ζωή που δεν επιθυμείτε και ακολουθήστε την καρδιά σας χωρίς να μετανιώνετε για τίποτα.

3. Να έχετε πάντα υπ όψη σας πως ο πόνος, όπως ακριβώς και τα πάντα στη ζωή, έχει ως στόχο να σας καθοδηγήσει και αφού μάθετε από αυτόν να αφεθείτε στη συνέχεια ελεύθεροι.

4. Μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που θα αντιμετωπίσετε ποτέ. Να μείνετε κάπου και να προσπαθήσετε ή να φύγετε εντελώς. Αν κυνηγάτε όνειρα, κάντε απλά βήματα μπροστά. Μερικές φορές αυτά τα βήματα θα σας κάνουν να τροποποιήσετε τα όνειρά σας ή να σχεδιάσετε νέα.

5. Φροντίστε τον εαυτό σας. Πριν συνάψετε φιλίες, θα πρέπει να είστε φίλοι του εαυτού σας. Διορθώστε και κρίνετε τον εαυτό σας πριν από τους άλλους. Δεν πρόκειται για εγωισμό, αλλά για προσωπική ανάπτυξη.

6. Μια από τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι το να μην νοιάζεστε για το τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι για εσάς. Όσο ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, τους ανήκετε.

7. Συνειδητοποιήστε πως μπορείτε να τα καταφέρετε και μόνοι σας. Είστε κύριοι του εαυτού σας και μπορείτε να επιτύχετε το οτιδήποτε χωρίς την παραμικρή βοήθεια.

8. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε απόλυτα είναι η αντίδρασή σας στα πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Όσο περισσότερο και ευκολότερα προσαρμοστείτε στις καταστάσεις της ζωής, τόσο πιο ψηλά θα ανεβείτε και πιο γρήγορα θα μπορείτε να ανακάμψετε.

9. Μείνετε ειλικρινείς. Δείξε λιγότερη προσοχή σε αυτά που οι άνθρωποι λένε και περισσότερη προσοχή σε αυτά που κάνουν. Οι ενέργειες τους θα σας δείξουν την αλήθεια, η οποία θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την πραγματική ποιότητα της σχέσης σας.

10. Να είστε ικανοποιημένοι με όσα έχετε γιατί ως γνωστόν η αχαριστία τιμωρείται. Μπορείτε να καταλήξετε με ακόμα λιγότερα. Η ευτυχία δεν βρίσκεται ούτε στις ιδιοκτησίες, ούτε στο χρυσό. Η ευτυχία κατοικεί στη ψυχή. Η αφθονία δεν είναι το πόσα έχετε, αλλά το πώς αισθάνεστε για αυτά που κατέχετε.

11. Κοιτάτε μπροστά. Μην κρίνετε τον εαυτό σας από το παρελθόν, καθώς δεν ζείτε εκεί πια. Αλλάξτε τα πάντα γύρω σας άμεσα, κάνοντας μια απλή επιλογή. Σηκωθείτε και προχωρήστε μπροστά.

12. Θα υπάρξουν στιγμές που φαίνεται ότι όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, πάνε στραβά. Και μπορεί να νιώθετε σαν να είστε κολλημένοι εκεί για πάντα. Μείνετε όσο το δυνατόν πιο θετικοί και δυνατοί γίνεται για να ξαναχτίσετε την ελπίδα.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 88 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)