Οι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται όπως τους αφήνουμε να μας συμπεριφερθούν!

image_87_99d2e6

Οι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται όπως τους αφήνουμε να μας συμπεριφερθούν μου λέει πάντα ένας φίλος..και όσο το σκέφτομαι συνειδητοποιώ πόσο δίκιο έχει!

Πόσες φορές γκρινιάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, στεναχωριόμαστε, προβληματιζόμαστε για μια συμπεριφορά του φίλου/ης μας, ενός συγγενή μας, ενός κολλητού μας, ενός συνεργάτη μας που δεν μας αρέσει; Σίγουρα είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους. Αμέσως μας προβληματίζει το γιατί να μας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο κάποιος. Βέβαια συνήθως ο τελευταίος υπεύθυνος που περνάει από το μυαλό μας για αυτήν την συμπεριφορά είναι ο εαυτός μας. “Μα καλά εγώ τι φταίω να μου συμπεριφέρεται έτσι;” ή “είναι άδικο να μου μιλάει έτσι!” σκέφτονται και αναρωτιούνται πολλοί. Κι όμως συνήθως εμείς οι ίδιο φταίμε. Εμείς οι ίδιοι δίνουμε το δικαίωμα. Εμείς οι ίδιοι αφήνουμε το περιθώριο. Εμείς το επιτρέπουμε.

Εκ πρώτης όψης μπορεί να μην καταλάβουμε γιατί μπορεί να φταίμε.. όμως καλό θα ήταν να πάρουμε λίγο χρόνο για να παρατηρήσουμε εκτός από την συμπεριφορά των άλλων, και την δική μας! Μήπως είναι τελικά στο χέρι μας να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι γύρω μας;

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 164 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)