Γλώσσα του σώματος: 10 tips για να γίνετε άτομο “εμπιστοσύνης”

glwssa-swmatos

Μήπως θέλετε να γεμίσετε με αυτοπεποίθηση και να αποδείξετε μέσα από τη γλώσσα του σώματος ότι είστε ένα άτομο εμπιστοσύνης; Η στάση του σώματος, οι κινήσεις των χεριών ή ακόμα και το χαμόγελο επηρεάζει άμεσα το πώς σας βλέπουν οι συνάδελφοι, οι συγγενείς ή οι φίλοι σας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι όσοι χαμογελούν, φαίνονται πιο προσιτοί και χαλαροί… σε σχέση με όσους κάθονται με σταυρωτά πόδια και χέρια!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής της γλώσσας του σώματος είναι η ομάδα ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας, που πριν κάθε παιχνίδι προχωρά στον πολεμικό χορό των Μαορί, καθώς οι απότομες κινήσεις τους «φοβίζουν» την αντίπαλη ομάδα. Το σώμα στέλνει μηνύματα και προδίδει τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, χωρίς να χρειαστεί να αρθρώσετε λέξη! Οι παρακάτω 10 τρόποι θα σας δείξουν πώς να πείσετε ότι είστε άτομο εμπιστοσύνης, γεμάτο με αυτοπεποίθηση… ώστε να συμπληρώσετε τα «κενά» σας στο θέμα του λέγειν!

Χαιρετήστε έναν γνωστό με μια δυνατή χειραψία

Η γλώσσα του σώματος ισχυρίζεται ότι η γερή χειραψία μπορεί να μαρτυρήσει τη σταθερότητα και την αυτοπεποίθηση που κρύβετε μέσα σας. Εάν πρόκειται για έναν συμπαθητικό γνωστό, θα μπορούσατε ακόμα και να «αρπάξετε» τα δυο του χέρια, τοποθετώντας το ελεύθερο χέρι σας στον αγκώνα του άλλου. Η τελευταία κίνηση δείχνει έξτρα «ζεστασιά» και ενθουσιασμό για την τυχαία συνάντηση. Βέβαια, δεν πρέπει να παρασυρθείτε, καθώς η χειραψία δεν είναι διαγωνισμός με τίτλο: «Ποιος θα συντρίψει το χέρι του άλλου».

Μην βάζετε τα χέρια στις τσέπες του παντελονιού

Εάν θέλετε να κάνετε μια θετική εντύπωση σε έναν άγνωστο πελάτη, κρατήστε μακριά τα χέρια από τις τσέπες του παντελονιού σας. Όσοι έχουν μια τέτοια συνήθεια, δείχνουν περισσότερο νευρικοί ή σίγουροι για τον εαυτό τους, με το σκεπτικό ότι επιλέγουν τη συγκεκριμένη στάση… ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι τους κοιτούν! Καλό είναι, λοιπόν, να ακουμπάτε τα χέρια στους γοφούς σας, ώστε να αποδεικνύετε ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε.

Μην κοιτάτε διαρκώς το κινητό σας, όταν είστε νευρικοί

Και όμως, δεν είναι τυχαίο ότι όσοι κάθονται μόνοι στο μπαρ, κοιτούν το κινητό τους με νευρικές ματιές! Η γλώσσα του σώματος προδίδει τις σκέψεις και σας οδηγεί προς τον έλεγχο του κινητού, με απώτερο σκοπό να σας χαρίσει μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό σας. Με άλλα λόγια, το κινητό, όπως ακριβώς και το τσιγάρο, μπορούν να μετατραπούν στην «παρέα» κάποιου, προδίδοντας όμως το γεγονός ότι «υστερεί» σε αυτοπεποίθηση.

Κοιτάξτε κατάματα τον συνομιλητή σας… με ίσιο το κεφάλι!

Ένας από τους top τρόπους για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του συνομιλητή, σας είναι να τον κοιτάτε μέσα στα μάτια και να μην γέρνετε το σώμα σας. Η γλώσσα του σώματος αποδεικνύει, ότι εάν καθίσετε με ίσια την σπονδυλική στήλη και το κεφάλι, τότε θα κερδίσετε την προσοχή των άλλων. Αντίθετα, όσοι δεν συμμετέχουν στη συζήτηση, τείνουν να γέρνουν ελαφρά το κεφάλι τους. Γι’ αυτό, κρατήστε σταθερά το πηγούνι και τα μάτια σας, ακόμα και όταν περπατάτε στο δρόμο.

Μην κάθεστε με σταυρωτά τα χέρια, ενώ μιλάτε

Όταν κάθεστε με σταυρωτά τα χέρια, αυτόματα παίρνετε μια αμυντική στάση. Άλλοι οδηγούν προς το στέρνο τα χέρια τους, όταν κρυώνουν ή είναι νευρικοί και σε επιφυλακή. Σκεφτείτε τους εύσωμους άντρες που δουλεύουν στην ασφάλεια των νυχτερινών μαγαζιών. Μήπως μοιάζουν με άτομα που θα θέλατε να κουβεντιάσετε ή να γελάσετε με ένα αστείο; Για να γίνετε, λοιπόν, συμπαθείς, προσιτοί και να δείξετε την αυτοπεποίθησή σας, κρατήστε χαλαρά τα χέρια πάνω στα πόδια σας.

Προχωρήστε με μεγάλα και σταθερά βήματα

Το άτομο που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ούτε «σέρνει» τα πόδια του, ούτε περπατάει με βιαστικό ρυθμό. Αντίθετα, προχωρά με μεγάλα και σταθερά βήματα, δείχνοντας την προσωπική ηρεμία του και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των υπολοίπων.

Μην τρώτε τα νύχια σας και μην κάνετε νευρικές κινήσεις

Πολλοί όταν είναι ανήσυχοι ή βιώνουν μια τεταμένη κατάσταση, τρώνε τα νύχια τους. Τα χέρια μπορούν να μετατραπούν στο χειρότερο «εχθρό» μιας τέτοιας στιγμής. Επιπρόσθετα, προσπαθήστε να κάνετε ήρεμες χειρονομίες, έτσι ώστε να δείχνετε ότι ελέγχετε την κατάσταση. Με άλλα λόγια, εάν «παίζετε» με τον αναπτήρα ή εάν κουνάτε διαρκώς το πόδι σας, δείχνετε σαφώς τη νευρικότητά σας.

Μην καμπουριάζετε, αλλά κρατήστε πίσω τους ώμους σας

Εάν έχετε συνηθίσει να καμπουριάζετε και να μην κρατάτε μια ίσια στάση του σώματος… τότε δεν θα μπορέσετε ποτέ να κερδίσετε από την πρώτη ματιά την εμπιστοσύνη των άλλων! Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να πιέζετε ελαφρώς προς τα πίσω τους ώμους σας, είτε στέκεστε, είτε βρίσκεστε εν κινήσει. Ακόμα και μια τέτοια μικρή λεπτομέρεια κάνει θαύματα στη στάση σας και τα συναισθήματα ή τις σκέψεις που δημιουργείτε στους άλλους.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας… για να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη!

Φανταστείτε τον εαυτό σας να βρίσκεται σε ένα χώρο με άλουστα μαλλιά, βρώμικα ρούχα και γρατζουνιές στα χέρια. Άραγε, εσείς θα νιώθατε εμπιστοσύνη για έναν τέτοιο τύπο; Η απάντηση είναι «όχι», καθώς ο καλλωπισμός αποτελεί ένα κύριο συστατικό της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης στον τομέα της γλώσσας του σώματος. Σκοπός είναι τα μαλλιά, το πρόσωπο και η μυρωδιά σας να «δουλέψουν» υπέρ και όχι κατά σας, ενώ γνωρίζετε νέους ανθρώπους.

Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό…

Μόνο οι σίγουροι άνθρωποι χαμογελούν, επειδή δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα! Κάντε ένα πείραμα: Χαμογελάστε σε έναν περαστικό στο δρόμο ή σε έναν συνάδελφο στο γραφείο. Οι πιθανότητες να σας χαμογελάσουν είναι τεράστιες! Άλλωστε, ποιος δεν θέλει να έχει γύρω του θετικούς ανθρώπους που να μην μιζεριάζουν με το παραμικρό;

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 340 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)