10 πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις στα δέκα επόμενα χρόνια

kodmos

ΑΝ: η πιο θλιβερή λέξη σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Δείτε παρακάτω τα πιο θλιβερά αν. Και κάντε τα διαφορετικά όσο είναι καιρός.

Το να φοράς μια μάσκα για να εντυπωσιάσεις τους πάντες: Μια μέρα διαπιστώνεις ότι φορούσες όλη σου τη ζωή μια μάσκα και ξαφνικά…δεν υπάρχει τίποτα πια κάτω από αυτήν. Γιατί όταν αναλωνόμαστε στην αντίληψη των γύρω μας και στο να χτίσουμε τον εαυτό μας όπως θέλουν οι άλλοι, ξεχνάμε ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα. Οπότε μη φοβάστε τη γνώμη των υπολοίπων, αγαπήστε τον αληθινό εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι για να κερδίσουμε τη συμπάθεια ή για να εμπνεύσουμε τον κόσμο. Αφήστε τους να σας αγαπήσουν για τον τρόπο που χειρίζεστε τις ατέλειές σας.

Το να αφήνεις κάποιον άλλον να δημιουργεί τα όνειρά σου: Η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή είναι να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε. Η δεύτερη πρόκληση είναι να είμαστε ευτυχισμένοι με την ανακάλυψή μας. Ένα μεγάλο μέρος αυτής είναι να μείνουμε πιστοί στα πραγματικά δικά μας όνειρα και στόχους. Υπάρχουν γύρω σας άτομα που διαφωνούν μαζί σας; Είστε σε καλό δρόμο αν απαντήσατε ναι, γιατί σημαίνει ότι βαδίζετε στο δικό σας δρόμο. Κάποιοι θα σας πουν τρελούς, αλλά όταν νιώθετε ότι χάνετε την αίσθηση του χρόνου στο δρόμο σας, αυτό σημαίνει ότι το διασκεδάζετε.

Το να μένεις με αρνητικά άτομα: Μην επιτρέπετε σε κάποιον που σας συμπεριφέρεται άσχημα να είναι μαζί σας. Κανείς δεν τραβάει τη σκανδάλη αν δεν του δώσουμε πρώτα οι ίδιοι το όπλο. Αν κατανοήσετε ότι το να συναναστρεφόμαστε αρνητικούς ανθρώπους είναι επιλογή μας κι όχι υποχρέωση, απελευθερώνετε τον εαυτό σας ώστε να παραμείνετε με τέτοιους ανθρώπους από συμπόνοια κι όχι θυμό, γενναιοδωρία αντί απληστία και υπομονή αντί για άγχος.

Το να είστε εγωιστές: Η επιτομή της ζωής είναι να την καταναλώνουμε με αγάπη και έχοντας τον καλύτερο δυνατό χαρακτήρα. Εκείνοι που μοιράστηκαν στιγμές έμπνευσης, χαράς και αγάπης μαζί σας, θα σας θυμούνται καιρό αφού θα έχετε φύγει. Χαράξτε το όνομά σας σε καρδιές κι όχι πέτρες. Ό, τι κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας, πεθαίνει μαζί μας. Μένουν όμως όλα όσα κάναμε για τους άλλους.

Το να αποφεύγεις να αλλάξεις ή να μεγαλώσεις: Αν θες να ξέρεις το παρελθόν σου, κοίτα την κατάστασή σου στο παρόν. Κι αν θες να μάθεις το μέλλον σου, δες τις πράξεις σου τώρα. Πρέπει να αφήνουμε τα παλιά, για να κάνουμε χώρο για τα καινούρια, άλλωστε τα παλιά δεν γυρνάνε πίσω. Αν έχετε επίγνωση του παρόντος και κάνετε τα σωστά βήματα σε αυτό, τότε η επιτυχία είναι θέμα χρόνου.

Το να παραιτείσαι όταν τίποτα δεν πάει καλά: Δεν υπάρχουν αποτυχίες, μόνο αποτελέσματα και συνέπειες. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως περιμέναμε, μην αποθαρρύνεστε! Πάρτε το μάθημά σας και συνεχίστε. Κερδίζει εκείνος που συνεχίζει να εξελίσσεται βήμα βήμα. Οι μάχες κερδίζονται σιγά σιγά, με αποφάσεις, μικρά βήματα και πράξεις που η μία πάνω στην άλλη μας ανεβάζουν στον ανώτερο επιθυμητό στόχο.

Το να προσπαθείς να διαχειριστείς ακόμα και τα πιο ασήμαντα πράγματα: Τη ζωή πρέπει να την αγγίζουμε κι όχι να τη στραγγαλίζουμε. Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να αφήνεις τη ζωή να πάρει το τιμόνι, χωρίς άγχος. Μάθετε να χαλαρώνετε λίγο πριν ριχτείτε στη μάχη. Πάρτε μια βαθειά ανάσα κι ετοιμαστείτε πιο ξεκούραστοι για το επόμενο βήμα. Και δεν χρειάζεται να ξέρετε πάντα τον προορισμό για να είναι καλός. Τα πάντα στη ζωή είναι στη σωστή τάξη είτε το πιστεύετε είτε όχι. Απλά παίρνει χρόνο να ενώσουμε τις τελείες.

Το να ξεκινάς έναν αγώνα για λιγότερα από αυτά που αξίζεις: Να περιμένετε αυτά που αξίζουν και να αφήνετε αυτά που δεν αξίζουν πίσω. Μερικές φορές πρέπει να πέσουμε χαμηλά για να σταθούμε μετά ψηλότερα από ποτέ. Μερικές φορές τα μάτια μας πρέπει να ξεπλυθούν με δάκρυα, ώστε να δούμε καθαρότερα τα πάντα γύρω μας. Μην συμβιβάζεστε.

Το να περιμένεις συνέχεια το αύριο: Το κακό με τον άνθρωπο είναι που νομίζει ότι ο χρόνος του είναι άπειρος. Αλλά μια μέρα ξυπνάμε και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για όλα αυτά που πάντα θέλαμε να κάνουμε. Σε εκείνο το σημείο είτε έχουμε πετύχει όλους τους στόχους, είτε έχουμε μια λίστα με δικαιολογίες γιατί δεν τα καταφέραμε.

Το να είσαι τεμπέλης και ονειροπόλος: Ο κόσμος δεν μας χρωστάει τίποτα, εμείς χρωστάμε σε αυτόν. Γι αυτό, σταματήστε την ονειροπόληση και αρχίστε τις πράξεις. Πάρτε την ευθύνη της ζωής σας και τον έλεγχό της. Είμαστε όλοι σημαντικοί και πάντα κάποιος μας έχει ανάγκη. Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο περιμένοντας κάτι ή κάποιον που θα κάνει πραγματικότητα όλα μας τα όνειρα. Αυτός ο κάποιος είμαστε μόνο εμείς.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 421 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)