Ζήσε τη σχέση σου στα όρια κι ας είναι η φωτιά της να σε κάψει…

photo_4227_850531

Θα φύγω, είπε και ήθελε να το πιστέψουν όλοι.

Μέσα της παρακαλούσε τον εαυτό της να το πιστέψει και αυτή. Είχε έρθει η ώρα να κάνει το βήμα. Δεν ήθελε να το λέει μεγάλο, για να μην αγχώνεται.
Απλά θα άλλαζε τη ζωή της σε άλλον τόπο, θα δοκίμαζε κάτι διαφορετικό.
Είχε κουραστεί, πολλές καταστάσεις την είχαν εξαντλήσει συναισθηματικά, πολλά ψυχολογικά προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους και δεν το ήθελε. Δεν ήθελε να σκέφτεται, να αναρωτιέται, να ζει με τα «αν».
Οι σχέσεις της κόστισαν πολύ. Σε άλλες έβαλε το χεράκι της και αυτή, για να διαλυθούν, σε άλλες πάλι, δεν την ρώτησε κανείς για την εξέλιξη τους και τελικά, τον τερματισμό τους.

Και όταν όλα ήταν έτοιμα, όταν πίστεψε πως τίποτε δεν μπορεί πλέον να την κρατήσει πίσω, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά είδε αυτόν. Της γεννήθηκε απευθείας η αίσθηση, εκείνη η κεραυνοβόλα, εκείνη η άτιμη ανεξέλεγκτη παρόρμηση ότι αυτός ο άνθρωπος την ενδιέφερε πολύ, τόσο ώστε η απομάκρυνση της θα της στερούσε πιθανές συναντήσεις τους.
Σκεφτόταν για μήνες την μετακόμιση της και για κάποια μόλις λεπτά την ματαίωση της!    

Γνωρίστηκαν και τα πράγματα ήρθαν φυσικά στην τέλεια κατάσταση της σχέσης. Απλά δεν σκέφτηκε πολύ, για πρώτη ίσως φορά στη ζωή της, και ενώθηκε μαζί του. Άλλοι το λένε τύχη, άλλοι λαχείο, άλλοι μοίρα, άλλοι άστρο, άλλοι σωστό timing. Αυτή το ονόμασε έρωτα, αγνό και αληθινό, ικανό να σε παρασύρει και όχι να σε καταστρέψει. Δεν πονάνε όλοι οι έρωτες! Και έχοντας γνωρίσει καταστροφικούς έρωτες, μπορούσε με σιγουριά να αναγνωρίσει την διαφορά από την αρχή!

Μετά την περίοδο χάριτος, που κάθε σχέση έχει, εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα. Δεν ήταν σοβαρά και καθοριστικά, αλλά από αυτά που σε κουράζουν, ταράζουν την καθημερινότητα σου και στο τέλος, σε τσακίζουν, λόγω την ανικανότητας σου να τα αφήσεις στην άκρη ξέροντας πόσο ανούσια είναι.
Αλλά υπάρχει έρωτας και αγάπη δίχως προβλήματα;
Υπάρχουν προβλήματα δίχως λύση;
Υπάρχουν λύσεις δίχως προβλήματα;

Ήξερε ότι είχε κάνει λάθη σε παλαιότερες σχέσεις. Τα παρατούσε εύκολα ή τα παρατούσαν οι άλλοι, όταν αυτή πάσχιζε να κρατήσει ζωντανό κάτι που είχε πεθαίνει προ πολλού. Είχε δώσει και είχε πάρει αρκετά στη ζωή της. Είχε πληγώσει και είχε πληγωθεί, είχε συμπεριφερθεί άσχημα και την είχαν πονέσει πολλοί. Με αυτόν ένιωσε το κάτι, το διαφορετικό, αυτό που το νιώθεις, λένε, με έναν. Βρήκε αυτόν που μπόρεσε να της προσφέρει ένα καταφύγιο ασφαλείας! Τι σημαίνει αυτό; Ένα μέρος όπου δεν ήταν αυτή, δεν χρειαζόταν να είναι επιβλητική ή διακριτική, να αποφασίζει για τα πάντα ή να σωπαίνει ακούγοντας τους άλλους να μιλάνε και το κυριότερο, δεν ήταν ανάγκη να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που ο κόσμος είχε συνηθίσει να περιμένει από αυτήν.
Ένα μέρος που θα αφηνόταν ελεύθερη!

Δεν ήταν ρομαντική ούτε ονειροπόλα. Ερμήνευε απλά τα συναισθήματα της και με την απλή λογική κατάληγε στο συμπέρασμα ότι για αυτόν τον άνθρωπο άξιζε να προσπαθήσει περισσότερο, να κυνηγήσει αυτό που φαινόταν δύσκολο και να τα καταφέρει.

Ζήσε την σχέση σου στο έπακρο και ας είναι η φωτιά της να σε κάψει! Είσαι ζωντανός και απέναντι σου έχεις έναν άνθρωπο τόσο ζωντανό όσο εσύ. Αναπνέετε και οι δύο και για αυτό μπορείτε να τρελαίνετε ο ένας τον άλλο, να φωνάζετε, να διαφωνείτε και να μαλώνετε. Και θα έπρεπε να είστε ενθουσιασμένοι που μπορείτε να το κάνετε αυτό. Γιατί πολύ θα ήθελαν, θα έδιναν τα πάντα για να ήταν στη θέση σας και όμως… δεν μπορούν!

Και από όλα αυτά, κανένας δεν είναι επαρκής λόγος, για να μην είσαι με το άτομο που αγαπάς, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος… Πάντα θα σου φαίνεται λίγος ο χρόνος που έχεις στη διάθεση σου για να τον περάσεις με τον αγαπημένο σου. Μην σπαταλάς πολύτιμα λεπτά, σε ανάξιους καβγάδες! Ό,τι λοιπόν, πάει να μπει ανάμεσα σας να το ξεδιαλύνεις απευθείας.
Βρες λύση! Πάντα υπάρχει μία!

Γιατί όταν θα νιώσεις το λαιμό σου στεγνό σαν κόμπο καραβίσιου κάβου, μετά από έναν καβγά, το μόνο που θα θέλεις είναι να τον κρατήσεις υγρό, για να κυλούν ανενόχλητα προς το δεμένο στομάχι σου οι τύψεις, τα νεκρά όνειρα, οι υποσχέσεις που έδωσες και δεν κράτησες, οι υποσχέσεις που σου έδωσαν και δεν κράτησαν, τα ψέματα που είπες και το μετάνιωσες, τα ψέματα που είπαν και σε πλήγωσαν και γενικά, όλα εκείνα τα όμορφα συναισθήματα που ήθελες να πεις και δεν τα είπες, που μετάνιωσες για την στιγμή που τα έθαψες μέσα σου και δεν τα μοιράστηκες με τον αγαπημένο σου!

Οι σχέσεις δημιουργούνται σε ανύποπτο χρόνο μετά από δική μας επιλογή και τελειώνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ξαφνικά μεν, μετά από επιλογή δε! Επέλεξε να την κρατήσεις για όσο καιρό έχει να σου προσφέρει κάτι, μην την διώξεις πριν τη ζήσεις!
Και που ξέρεις… μπορεί να επιλέξει αυτή, να κρατήσει για πάντα!

Γράφει η Κωνσταντίνα Ποζουκίδου.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 54 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)