Ακόμη κι ένας άγνωστος, μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα…

relations-of-love2

Χθες το πρωί, ξύπνησα όχι στην ώρα μου φυσικά, με αποτέλεσμα να τρέχω σαν το κογιότ στα κόμικ (μπιπ-μπιπ) για άλλη μια φορά. Στην προσπάθειά μου να βρω ένα ταξί ελεύθερο έρχεται μια γριούλα προς το μέρος μου και με ρωτάει αν μπορώ να της βρω ένα ταξί γιατί την περιμένει ο γιος της στο νοσοκομείο.

Η κλασική γιαγιούλα με τις βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο, τα χαρακωμένα χεράκια και το μπαστουνάκι ατραξιόν. Ε, τι να πω, λύγισα ολόκληρη και με την πρώτη ευκαιρία άρπαξα το πρώτο κίτρινο αυτοκινητάκι που πέρασε. Τότε γυρνάει η γριούλα και με τη σιγανή φωνούλα της μου λέει ‘’τα χίλια καλά να έχεις κόρη μου’’ και μου σκάει το πιο ζεστό και αληθινό χαμόγελο που έχω συναντήσει.

Μην τα συζητάς, ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα, ένιωσα όλη τη ζεστασιά και αγάπη που υπάρχει από πάνω μέχρι κάτω. Κάτι τέτοιες στιγμές, κάτι τέτοιοι άνθρωποι είναι που κάνουν πάντα την εξαίρεση, την έκπληξη αντί να είναι ο κανόνας, το σύνηθες.

Σίγουρα σου έχει τύχει να λάβεις την ωραία καλημέρα από την κοπέλα που κάθε πρωί φτιάχνει καφέδες σε βιαστικούς, αγενείς και πικρόχολους πελάτες αλλά τα λόγια της σου φάνηκαν ειλικρινή.

Σίγουρα έτυχε σε δημόσια υπηρεσία κάποιος να σε εξυπηρετήσει χωρίς να σε τραβολογάει 3-4 ώρες το λιγότερο και όταν η δουλειά σου έγινε, εσύ τον κοίταζες σαν χάνος, του στυλ ‘’έλα πες την αλήθεια, τι άλλο πρέπει να φέρω’’ και αυτός απλά να δηλώνει ‘’μα κυρία μου είστε εντάξει’’ και το αποτελείωμα ‘’απλά τη δουλειά μου έκανα’’ και εκεί θες να του φιλήσεις τα πόδια.

Σίγουρα έχει βρεθεί αυτός που θα καθυστερήσει το λεωφορείο ώστε να προλάβεις να ανέβεις, εκείνη τη μέρα που και 2 δευτερόλεπτα να αργούσες μπορεί να είχες απολυθεί (ναι μερικές φορές είναι τόσο απλό να χάσεις τη δουλειά σου).

Σίγουρα έχεις συναντήσει κάποιον που στη χειρότερη μέρα σου και εκεί που περπατάς με τα μούτρα σου παράλληλα με το πεζοδρόμιο σε ρώτησε που είναι εκείνο το μαγαζί και μαζί με την απάντηση και το ευχαριστώ του εσύ του χαμογέλασες ασυναίσθητα και αυτός πρόσθεσε ένα ‘’να χαμογελάς πιο συχνά, σου πάει’’ ίσως να σε έβγαλε για λίγο τουλάχιστον από το σκοτάδι σου.

omorfes-mikres-stigmesΑυτά και άλλα πολλά μικρά περιστατικά από ανθρώπους που δεν σε ξέρουν και μάλλον δεν θα τους ξαναδείς είναι κάτι. Ξένοι μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς πράγματα που οι γνωστοί σου μπορεί να μην το καταφέρουν τόσο εύκολα.

Αυτοί οι άγνωστοι λοιπόν με την θετική τους αύρα, το ζεστό χαμόγελο, τον ειλικρινή λόγο τους θα σε κάνουν να ξυπνήσεις, έστω και για λίγο. Εγώ σ’αυτούς τους ανθρώπους θα πω ένα τεράστιο ευχαριστώ γι’ αυτό που είναι , γι’ αυτές τις στιγμές που μου προσφέρουν απλόχερα και αφιλοκερδώς. Γιατί μια τέτοια στιγμή τελικά μπορεί  να σημαίνει πολλά.

 

Γράφει η Πωλίνα Δημητρακοπούλου.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 127 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)