Τα “σημάδια” που δείχνουν ότι η σχέση σας, μπορεί να έχει τελειώσει…

horismos

Μερικές φορές, η αλήθεια είναι πολύ σκληρή κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολο το να την κοιτάξεις στα μάτια. Ωστόσο, χώνοντας το κεφάλι στην άμμο προσποιούμενος πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, δεν είναι λύση. Μπορεί να είναι πίστωση χρόνου αλλά σε καμία περίπτωση δε λύνει μια για πάντα τα προβλήματα που φαίνονται στον ορίζοντα.

Κάτι τέτοιο ισχύει και στις σχέσεις. Αργά ή γρήγορα, φτάνει μια στιγμή όπου κάθε σχέση έρχεται σε τέλμα. «Νεκρώνει» και μοιάζει να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Άλλο πράγμα το τέλος όμως κι άλλο το αδιέξοδο. Στο τέλος η λύση είναι μία: ο χωρισμός. Στο αδιέξοδο, υπάρχει και η όπισθεν που οδηγεί σε αναζήτηση ενός καλύτερου δρόμου.

Τα παρακάτω σημάδια κρούουν τον κώδωνα περί σημαντικού προβλήματος. Μπορεί να σημαίνουν τέλος, μπορεί να σημαίνουν κι αδιέξοδο. Είναι στην κρίση του εκάστοτε ζευγαριού το πως θα μεταφράσει τα πράγματα…

1. Δε δείχνετε τον έρωτά σας σε δημόσιους χώρους
Όταν μία σχέση είναι στα φόρτε της, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις ενδείξεις αγάπης και πάθους. Ούτε καν μια ντουζίνα από περαστικούς που σας κοιτούν με γουρλωμένα μάτια ενώ φιλιέστε και χαϊδεύεστε. Οκ, δεν λέω να κάνετε σεξ στη μέση του δρόμου, κανονικά όμως θα έπρεπε να μη χάνετε καμία ευκαιρία έστω για ένα απλό φιλάκι.

2. Κάθεστε με το κινητό στο χέρι
Δεν μπορώ να βλέπω ζευγάρια που βγαίνουν για φαγητό ή για ποτό κι αντί να συζητούν ζωηρά πάνω σε θέματα που τους αφορούν κι ο ένας να έχει στραμμένη την προσοχή του στον άλλον, κάθονται με το κινητό στο χέρι και χαζεύουν στα social media. Πρόκειται για το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μία σχέση νέων ανθρώπων της εποχής μας.

3. Τσαντίζεστε με λεπτομέρειες

tsakomos

Κι όμως, πράγματα που μέχρι πρόσφατα δε θα σας απασχολούσαν καν, σήμερα αποτελούν τις βασικότερες αφορμές για τσακωμό, διαφωνίες και φωνές. Σκεφτείτε το τώρα που είστε ψύχραιμοι, μήπως ή τελευταία φορά που «σκοτωθήκατε» έγινε χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος άξιος αναφοράς; Μήπως δε θυμάστε καν το γιατί;

4. Περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο χωριστά
Είμαι βέβαιος πως στην αρχή της σχέσης σκαλίζατε για την πιο ασήμαντη αφορμή μήπως και περάσετε μερικά λεπτά περισσότερο χρόνο μαζί. Τίποτα δε σας κρατούσε μακριά μέχρι που έφτασε το …σήμερα όπου η μία δικαιολογία διαδέχεται την άλλη. Για τον αντίθετο λόγο όμως.

5. Ο ένας θεωρεί πως προσπαθεί περισσότερο από τον άλλον
Γενικότερα όταν μία σχέση μπαίνει στη φάση της «ζυγαριάς», φτάνει σε τέλμα. Στη φάση αυτή, ο ένας θεωρεί πως προσπαθεί, επενδύει και προσφέρει περισσότερο από τον άλλον σε αυτόν τον δεσμό. Στην πραγματικότητα τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Απλά ο καθένας από την μεριά του, έχει αρχίσει να μετανιώνει για κάποια πράγματα και προσπαθεί να πιαστεί από κάπου.

6. Τα προγράμματα παύουν να συμβαδίζουν
Μοιάζει αρκετά με το #4 απλά εδώ, η δικαιολογία είναι σαφέστατη. Το γεγονός πως δεν είστε τόσο πολύ μαζί, οφείλεται στο διαφορετικό «πρόγραμμα» που έχετε υιοθετήσει πλέον. Με μια μικρή λεπτομέρεια: δεν κάνετε τίποτα για να αλλάξετε και να προσαρμόσετε το πρόγραμμα στη σχέση σας. Παρόλο που κάτι τέτοιο, είναι μια χαρά εφικτό.

7. Δε γελάτε πια

anapnoes.gr : 0847528001436966868 Μήπως η σχέση σας έχει πια τελειώσει;

Ένα ζευγάρι που δε γελά, παύει να είναι ζευγάρι. Ή αν μη τι άλλο, θα πάψει σε λίγες εβδομάδες. Το γέλιο είναι το ίδιο σημαντικό με το σεξ σε μία σχέση, αν όχι ακόμη περισσότερο. Η επίδραση της απουσίας του, γίνεται εύκολα αντιληπτή λοιπόν…

8. Έχετε φαντασιώσεις με άλλους
Τόση ώρα, δεν έχω αναφερθεί καθόλου στον σεξουαλικό τομέα. Δε θα μπορούσα να το καθυστερήσω άλλο ωστόσο. Όταν ο ένας και οι δύο μέσα στη σχέση, αρχίζουν να έχουν φαντασιώσεις με τρίτα άτομα, τότε το πρόβλημα κάνει την εμφάνισή του για τα καλά. Διότι η φαντασίωση με την απιστία, απέχουν ένα …SMS. Και η απιστία με τον χωρισμό ένα …δεύτερο SMS!

9. Το «Σ’ αγαπώ» μοιάζει πλέον μηχανικό

zeygari-malomeno
Θυμάστε τότε στις αρχές, που το «Σ’ αγαπώ» δεν έβγαινε από τα χείλη σας; Θυμάστε την συναισθηματική φόρτιση την πρώτη φορά που το ξεστομίσατε; Ε, συγκρίνετε αυτές τις δύο καταστάσεις με την τωρινή. Μήπως σήμερα, η όλη ιστορία έχει εξελιχθεί σε δύο απλές και καθημερινές λεξούλες που απλά οφείλουν να ειπωθούν;

10. Αισθάνεστε πως το τέλος είναι κοντά
Η «έκτη αίσθηση» που έλεγε και μια εθνική μας αοιδός. Δεν είμαι ιδιαίτερος φαν των μεταφυσικών συζητήσεων, καμιά φορά όμως το προαίσθημα λέει πολλά. Κι αν το ακούσεις, ίσως να ξεφύγεις από πολλές δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις.

11. Το σεξ είναι …διαφορετικό

anapnoes.gr : 0873330001436966868 Μήπως η σχέση σας έχει πια τελειώσει;

Η δεύτερη (και τελευταία) αναφορά μου στον σεξουαλικό τομέα. Σε μία «πεθαμένη» σχέση, το σεξ δε γίνεται απαραίτητα κακό και δυσάρεστο. Απλά διαφοροποιείται. Πλέον λείπει αυτό το …κάτι που άναβε τη φωτιά κι από την παραμικρή σπίθα. Είτε στο κρεβάτι, είτε στο αμφιθέατρο της σχολής. Αυτό βέβαια, ενδέχεται να είναι και σημάδι μιας απλή ρουτίνας η οποία μπορεί να ξεπεραστεί πολύ εύκολα. ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

12. Νοσταλγείτε την αρχή της σχέσης σας
Το σημάδι αυτό μπορεί να προμηνύει τη …νέκρα μιας σχέσης, μπορεί όμως να χαρακτηριστεί κι ως θετικό στοιχείο. Να εξηγηθώ. Όταν αυτό που επιθυμείς πιότερο, είναι μια μηχανή του χρόνου να σε γυρίσει πίσω στην αρχή της σχέσης σου, τότε το δεδομένο είναι ένα: η σχέση αυτή είναι ακόμη πολύ σημαντική για σένα. Διαφορετικά θα ζητούσες από τη μηχανή αυτή, να σε γυρίσει ΠΡΙΝ τα φτιάξετε με τον/τη σύντροφό σου. Τότε τα πράγματα, θα ήταν σίγουρα πιο ανησυχητικά…

Γράφει ο Νότης Κουτσούκος.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 452 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)