Ευτυχώς υπάρχει και η άνω τελεία

the-end

Βικιλεξικό: Τέλος: αρχαία ελληνική < αβέβαιης ετυμολογίας, περιγράφεται ως το σημείο πέρα του οποίου δεν συνεχίζεται μια ενέργεια ή ένα πράγμα, το έσχατο σημείο, το πέρας.

Το τέλος του δρόμου, το τέλος μιας σχέσης, το τέλος του κόσμου. Το τέλος του δρόμου δεν σε αγχώνει, θα γυρίσεις πίσω. Δεν είναι τρομερό, άπλα αλλάζεις πορεία. Εκτός αν σε έχει περικυκλώσει συμμορία, εκεί ένα τσικ άγχος θα το νιώσεις. Φαντάσου να έχεις βγάλει το τελευταίο σου πενηντάευρο απ το ΑΤΜ και να βρεθείς να απειλείσαι, 50 ευρώ ή τη ζωή σου; Προφανώς η ζωή σου αξίζει πολύ περισσότερο, τα δίνεις και πάνε στην ευχή του Θεού.

Το τέλος μια σχέσης είναι επίπονο, ειδικά όταν υπάρχουν συναισθήματα. Όμορφα συναισθήματα που συνδέουν ανθρώπους και συνήθειες. Σκέψεις και στιγμές που μοιάζει να διαγράφονται όταν έρχεται το τέλος. Δεν είναι όμως τόσο απλό, δεν έχει delete σε αυτή την περίπτωση και γι αυτό είναι τόσο θλιβερό όταν σταματάει μια σχέση. Γιατί σε κάθε σχέση δίνεις κάτι από τον εαυτό σου, που μετά αναγκαστικά το χάνεις ή μήπως όχι;

Τώρα μεταξύ μας, αν σου έλεγαν πως αύριο έρχεται το τέλος του κόσμου, τι θα σκεφτόσουν; Ότι πεθαίνεις, τέλος, τελεία, γεια σας. Εκτός αν πιστεύεις στην μετενσάρκωση που ομολογώ ότι μ αρέσει πολύ σαν ιδέα. Με τον όρο μετενσάρκωση εννοείται η ιδέα ότι η ψυχή μετά τον θάνατο δεν πεθαίνει αλλά αναγεννάτε σε νέο σώμα. Τέλειο, είναι άλλη μια ευκαιρία βρε παιδί μου!

Τελειώνει κάτι ποτέ πραγματικά; Όπως μου είπε ένας φίλος σε μια πρόσφατη συζήτησή μας, ευτυχώς υπάρχει η άνω τελεία, η οποία χρησιμεύει για να σημειώνουμε μικρότερη διακοπή παρά με την τελεία και μεγαλύτερη παρά με το κόμμα. Είπαμε κι άλλα πολλά και μετά οι δρόμοι μας χώρισαν, με μια στρογγυλή, αστραφτερή άνω τελεία. Σημεία στίξης σας αγαπώ! Μεγαλώνουμε βλέπεις (όχι εγώ, οι άλλοι) και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις αλλιώς. Αυτά τα λέω εγώ, που αν χάσω το καπάκι απ το στυλό δεν θες να είσαι εκεί, τράτζικ! Το τέλος του κόσμου σε άλλη μορφή!


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 217 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)