Άραγε να φταίνε οι ανάδρομοι πλανήτες για όλα τα “στριμμένα άντερα” που κυκλοφορούν;!

sxeseis-sinitheis-tsakwmoi

Πολλά τα κρούσματα τελευταίως με τους περίεργους χαρακτήρες και θέλω να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όσους έχουν σταματήσει να συνεννοούνται ακόμα και με τα έντερα τους! Τι να φταίει τελικά που κανένας δεν μπορεί να βγάλει άκρη μαζί τους;!

 

Αν κάποιος σας πει ότι οι χαρακτήρες αλλάζουν, σας παρακαλώ… ΑΣΤΡΑΨΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ! (…Για θεραπευτικούς λόγους ασφαλώς!!! Είμαστε κατά της βίας γενικότερα…)

Οι χαρακτήρες δεν αλλάζουν ειδικά όταν έχεις ηλικία με ήδη διαμορφωμένη προσωπικότητα! Απλώς τροποποιούνται οι συμπεριφορές και κρύβονται τα “κακώς κείμενα” σύμφωνα πάντα με το τι έχει να “κερδίσει” με αυτή του -την όχι και τόσο ανιδιοτελή- απόκρυψη των σημείων του χαρακτήρα του που ενοχλούν…

Πάντα υποβόσκει μέσα του όμως ο πραγματικός εαυτός που τον τρώει να ξαναβγεί στην επιφάνεια στην πρώτη ΚΑΛΗ αφορμή!

Ένα θηρίο, είτε λιοντάρι είτε λύκος, παραμένει σαρκοβόρο όσο καλά εκπαιδευμένο κι αν είναι… Μένει να σου δείξει τα δόντια του μόλις εξαγριωθεί ή μόλις πεινάσει!… Δως του την “ευκαιρία” και θα νιώσεις τα δόντια του για τα καλά!

Όταν κάτι μας ενοχλεί στον άλλον και του το πούμε, σπανίως θα το βελτιώσει εν τω βάθη! Θα παραμείνει στην επιφανειακή του επικάλυψη!

Θα ήθελα να παραλληλίσω την ενοχλητική συμπεριφορά κάποιου προς εμάς με ένα αλληγορικό παράδειγμα όπως αυτό όταν μας ενοχλεί η ανάσα του ενός ατόμου και έρθουμε στην δύσκολη θέση να του το πούμε! Αρχικά θα νιώσει άβολα… Πιθανώς να θυμώσει μαζί μας για την παρατήρηση αλλά στο τέλος θα υποχωρήσει ξέροντας πως δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά μασώντας απλώς  μια τσίχλα! Δεν θα μπει στην διαδικασία να σκεφτεί να το αλλάξει ριζικά,να κοιτάξει αν φταίνε οι αμυγδαλές του, ή  το χαλασμένο του δόντι ή αυτό που έφαγε! Θα βρει την εύκολη λύση για να σε καθησυχάσει και μόλις περάσει η επήρεια της τσίχλας, η άσχημη ανάσα θα είναι πάλι εκεί! ΓΙΑΤΙ?! ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ! ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕ!

Είτε πρόκειται για φίλο είτε πρόκειται για τον ερωτικό σύντροφο, δώστε λίγη προσοχή στα μηνύματα που σας στέλνει με την συμπεριφορά του,  οι λεπτομέρειες  είναι αυτές που θα κρίνουν την διαφορά και πραγματικά σκεφτείτε το λίγο καλύτερα πριν αποφασίσετε να δώσετε ακόμα μια ευκαιρία που θα πιθανότατα θα πάει κι αυτή περίπατο και κάπου αργότερα θα αυτοφασκελώνεστε εκ νέου!

Αυτά είχα να σας πω και ρέστα δεν έχει! Βγάλτε τα πέρα με τους ανάδρομους πλανήτες και ανάποδους χαρακτήρες όπως νομίζετε εσείς καλύτερα!

ThinkingPeople.gr


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 433 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)