Θα φταίω εγώ αν τον σκοτώσω;

Θα φταίω εγώ αν τον σκοτώσω

Νομίζεις ότι ξέρεις τι σκέφτεται ο άλλος. Πολλές φορές είσαι σίγουρος ότι κάνει πράγματα για να σε ενοχλήσει. Άλλες πάλι πιστεύεις ότι η χημεία μεταξύ σας είναι εκρηκτική. Και όλα αυτά τα νιώθεις λαμβάνοντας υπόψη σου τις πράξεις του που φαίνονται να έχουν στόχο να ενοχλήσουν εσένα. Και τώρα, ξέρεις ότι εσύ μισείς εκείνον γιατί εκείνος το ξεκίνησε πρώτος.

Θυμάμαι σαν σήμερα, ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο που είχα διαβάσει, σχεδόν δέκα χρόνια πριν. Το περιστατικό που περιέγραφε αφορούσε δύο γείτονες. Ο ένας εξ αυτών είχε την κακή συνήθεια να βάζει δυνατά τη μουσική τα μεσημέρια, όταν ο δεύτερος, αρκετά μεγαλύτερος στην ηλικία, ήθελε να απολαύσει την μεσημεριανή σιέστα του. Η καθημερινή μουσική ενόχληση ήταν μεγάλη και ο ηλικιωμένος άντρας άρχισε να μαζεύει αρνητικά συναισθήματα απέναντι στον πιο νέο γείτονα.

Η ζωή του είχε γίνει ένα μαρτύριο καθώς δεν μπορούσε να απολαύσει τον ύπνο του αλλά ταυτόχρονα έκανε και πολύ άσχημες σκέψεις. Η γυναίκα του τον προέτρεπε να πάει μέχρι την αυλή του γείτονα και να του ζητήσιε να μην βάζει τόσο δυνατά την μουσική κάθε μεσημέρι καθώς ήταν η ώρα που ήθελε να κοιμάται. Έτσι απλά. Ο ηλικιωμένος άντρας κορόιδευε την γυναίκα του. Δεν πίστευε ότι όλο αυτό ήταν σωστός τρόπος αντιμετώπισης και αυτό που θα ζήταγε δεν θα το λάμβανε ο γείτονας υπόψη του. Έτσι, αυτή η κατάσταση κούραζε τον ηλικιωμένο που πλέον μισούσε θανάσιμα το νέο. Άρχισε να φέρεται εχθρικά κάθε φορά που τον συναντούσε ενώ πολλές φορές μουρμούραγε πίσω από την πλάτη του. Ο νέος πίστευε ότι ήταν ιδιοτροπίες ενός μεγάλου ανθρώπου και άρχισε να μην τον λαμβάνει υπόψη του.

Ώσπου, μια μέρα ο ηλικιωμένος άντρας εξαγριωμένος σηκώθηκε από το κρεβάτι του, για άλλη μια φορά ενοχλημένος από τη μουσική, πήρε στα χέρια του την καραμπίνα του και περπάτησε γρήγορα προς την εξώπορτα του σπιτιού. Η γυναίκα του ταραγμένη από τις εξαγριωμένες φωνές του βγήκε από την κουζίνα να δει τι τρέχει. Όταν τον είδε με την καραμπίνα στα χέρια, τα έχασε. Βρήκε το θάρρος και μπήκε μπροστά του, κλείνοντας την έξοδο του σπιτιού. Αν και ο άντρας φώναζε και διαμαρτυρόταν, η ίδια διατήρησε την ψυχραιμία της ενώ ταυτόχρονα κατάλαβε πόσο ανισχυρος να αντιμετωπίσει την όλη κατάταση, ήταν ο άντρας της. Μετά από αρκετά λεπτά και ψύχραιμη συζήτηση από μέρους της, τον καθησύχασε ότι θα φρόντιζε η ίδια το θέμα.

Πράγματι, η γυναίκα πλησίασε το ξένο σπίτι και χτύπησε την πόρτα. Ο νεαρός άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και σάστισε όταν την αντίκρισε. Χαιρετήθηκαν ευγενικά και όταν εκείνη του ζήτησε να χαμηλώσει την ένταση της μουσικής, ο νέος άντρας της χαμογέλασε πλατιά. Φυσικά και θα το έκανε! Ζήτησε συγνώμη για την όποια ενόχληση και υποσχέθηκε ότι από εκείνη την στιγμή και στο μέλλον θα χρησιμοποιούσε τα ακουστικά του.

Από κείνη την μέρα, η ζωή των γειτόνων ήταν πολύ πιο αρμονική ενώ τίποτα κακό δε συνέβη.

  1. Οπότε πριν καλπάσει η φαντασία σου και φουντώσουν οι αρνητικές σκέψεις:

  2. Μάθε να συζητάς πριν δράσεις εκτός ορίων.

  3. Μην τροφοδοτείς τον εαυτό σου με αρνητικές σκέψεις πιστεύοντας ότι ξέρεις τι σκέφτεται ο διπλανός σου.

  4. Όταν τελικά αποφασίσεις να δράσεις, κινήσου με ευγένεια, σεβόμενος τον άλλον.

  5. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι συναισθηματικά ευάλωτος, προσπάθησε τουλάχιστον να λάβεις υπόψη σου τις παρατηρήσιες των ανθρώπων που σε αγαπούν και είναι στο πλευρό σου. Συνήθως, ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να δει πράγματα που εμείς δεν καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε μέσα στο πρόβλημα.

  6. Θυμήσου ότι μπορείς να λύσεις κάθε διαφορά (αν υπάρχει) και με ευγένεια και θετική σκέψη.

  7. Πάνω από όλα, διατήρησε την ψυχραιμία σου.

Και μην ξεχνάς:

Από έναν καλό άνθρωπο, μπορείς να κάμεις έναν κακό. Μα ποιος θα μπορέσει από έναν κακό να κάμει έναν άνθρωπο ενάρετο; – Θέογνις ο Μεγαρεύς

ThinkingPeople.gr
newsage.gr


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 81 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)