Σκηνές τρόμου, πυροβολισμοί, νεκροί και τραυματίες, χθες το βράδυ σε αίθουσα κινηματογράφου!

louisiana-theater-shooting

Ένα ασύλληπτο μακελειό, εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ γύρω στις 19:00, σε αίθουσα κινηματογράφου και ενώ προβάλλονταν η ταινία “Trainwreck” σε τοπικό κινηματογράφο στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα. Ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα στην αίθουσα, όπου έπεσαν νεκροί δύο θεατές και τραυματίστηκαν άλλοι επτά. Μετά το τέλος των πυροβολισμών ο ένοπλος έθεσε τραγικό τέλος στη ζωή του.

Μετά από αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, γεννιούνται πολλά ερωτήματα, σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας που θα πρέπει να ληφθούν σε τέτοιου είδους χώρους και την ευθύνη που θα πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των θεατών.

Στον απόηχο μίας παρόμοιας τραγωδίας στην Aurora του Κολοράντο το 2012, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε ορισμένους κινηματογράφους, αλλά τα βήματα που έγιναν – φρουροί σε ορισμένες περιπτώσεις – δεν πήραν την έκταση και την δημοσιότητα που θα έπρεπε, έτσι ώστε να ενταθούν και στους υπόλοιπους κινηματογράφους.

“Η καρδιά μου κοντεύει να σπάσει και το μυαλό μου και οι προσευχές μου είναι σε όλους εκεί στη Λουιζιάνα,” έγραψε η Amy Schumer, πρωταγωνίστρια της ταινίας, στο Twitter της, μετά την δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Μέχρι πρότινος οι κινηματογράφοι ήταν χώροι απολύτως ασφαλείς, όπου οι σινεφίλ μπορούσαν να απολαύσουν την αγαπημένη τους ταινία, να χαλαρώσουν και να απορροφηθούν στην μυθοπλαστική ιστορία που εκτυλίσσεται στην οθόνη…. αλλά ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η πραγματικότητα θα είναι πολύ σκληρή και τρομακτική από αυτό που βλέπουν στην οθόνη τους; Σε έναν χώρο που προσφέρεται μόνο για ψυχαγωγία και στη φυγή για λίγο από την δύσκολη πραγματικότητα;


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 126 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)