Δεκαεξάχρονη τραυματίστηκε θανάσιμα, στο Pride parade της Ιερουσαλήμ

jerusalem-pride-girl-died

Η Ισραηλινή Shira Banki, 16 ετών, είναι νεκρή επειδή τόλμησε να συμμετάσχει στο ετήσιο Pride Ρarade της Ιερουσαλήμ. Ήταν ένα από τα έξι άτομα που την προηγούμενη Πέμπτη μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Αν και ένα άτομο κατάφερε να την εντοπίσει αιμόφυρτη στον δρόμο ανάμεσα στο πλήθος και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, η άτυχη Shira απεβίωσε μετά από τρεις μέρες μάχη να κρατηθεί στην ζωή.

Περίπου 5.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν χθες Κυριακή 2 Αυγούστου, με κόκκινα προτεταμένα χέρια σε αντι – ομοφοβικές πορείες και συλλαλητήρια που έγιναν μαζικά σε ολόκληρη την Ιερουσαλήμ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο της Shira Banki. Ο θάνατος αυτός θορύβησε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έγινε γνωστός μέσω της κοινοποίησης του, από την κοινότητα LGBT σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τον Yisha Schilssel, έναν εβραίο υπερβολικά θρησκόληπτο άνδρα, ο οποίος στην ίδια εκδήλωση το 2005 είχε μαχαιρώσει ξανά, μετά από άγριο καυγά τρία άτομα. Και ενώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών, ο Schilssel διέφυγε της προσοχής των αστυνομικών χωρίς να έχουν αποδοθεί ακόμη ευθύνες και κατάφερε να μαχαιρώσει και πάλι έξι άτομα. Αυτήν την φορά την δεκαεξάχρονη Shira θανάσιμα.

Θα πρέπει η ομοφυλοφιλία, έστω σταδιακά να πάψει να θεωρείται ταμπού στις περισσότερες χώρες του κόσμου και οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι διαφυλικοί να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους, τόσο στη ζωή, όσο και στον θάνατο.

Πηγή


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 158 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)