Στο παράθυρο που βλέπω ουρανό

Σηκώθηκα πρωί σήμερα, μόλις άρχιζε να ξημερώνει. Έφτιαξα καφέ στην αγαπημένη μου κόκκινη κούπα και κάθισα στο παράθυρο που βλέπω ουρανό. Μ Αρέσει αυτή η πρωινή ησυχία, με βοηθάει να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη. Τα καναρίνια απέναντι άρχισαν το τραγούδι.

Τι στο καλό να μαγειρέψω σήμερα; Η Κοπελίτσα του 3ου γυρίζει από έξοδο, τα τακούνια της ηχούν ρυθμικά κλακ, κλακ, κλακ, φαίνεται να πέρασε όμορφα. Αχ, πόσο καιρό έχω να ξενυχτίσω, δεν θυμάμαι καν. Να πονούν τα πόδια μου απ ‘ το χορό, να ξημερώνει, να γελάω με τους φίλους μου, να μη με νοιάζει τίποτα. Η Αλήθεια είναι πως πλέον νυστάζω νωρίς, βέβαια είμαι σπίτι, οπότε λογικό. Ρε λες να γέρασα; Όχι αποκλείεται. Έχω μερικές ρυτιδούλες βέβαια. Να κάνω μπότοξ;. Απαπα βλακείες, αφού μοιάζω μικρότερη καλέ, μου το λένε όλοι.

Να φτιάξω μακαρόνια; Μου τη σπάει το μαγείρεμα. Μ Αρέσει όμως να βλέπω συνταγές στο ιντερνέτ και να φτιάχνω φαγητό για τους φίλους μου και το αγόρι μου. Μου τη σπάει το μαγείρεμα όταν δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να μαγειρέψω. Το ότι πρέπει να φάμε δεν αρκεί. Αχ ουρανέ μου σε λατρεύω, μπορώ να κάθομαι ώρες ατέλειωτες, να χαζεύω τα σχέδια που φτιάχνουν τα σύννεφα και να βγάζω φωτογραφίες.

Θέλω διακοπές και θάλασσα. Να πάω σ ένα νησί, μ ένα μαγιό, σαγιονάρες, ένα t-shirt κι ένα τζιν. Να βουτάω στη θάλασσα πρωί και να βγαίνω βράδυ. Εντάξει κι ένα αντηλιακό θα το χρειαστώ, ένα ξυραφάκι μην γίνω και αρκούδα, αυτά. Να τρώω ένα σάντουιτς την ημέρα, δεν με νοιάζει. Αρκεί να κολυμπώ. Όταν θα είμαι έξω απ το νερό, να με παίρνει αγκαλιά ο ήλιος, να χαϊδεύει το σώμα μου, να ζεσταίνει την καρδιά μου. Και δίπλα μου να είναι εκείνος, να μου κρατάει το χέρι, να με κοιτάζει στα μάτια και να μου λέει σ αγαπώ. Να χαμογελώ, να σφίγγω το χέρι του, να τον αγαπώ κι εγώ και να το λέω.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα θα φτιάξω. Βγήκε ο ήλιος, θα πάρω το αγόρι μου και θα πάμε θάλασσα. Ναι! Γιατί να περιμένω το καλοκαίρι;


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 239 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)