Θάρρος ή αλήθεια;

Ποιος ορίζει την αρχή και ποιος το τέλος; Η αρχή είναι σχεδόν πάντα μια ξεχωριστή ανάγκη που διαπρέπει στη φαντασία και αλωνίζει στο νου. Η απόφαση αφορά συνήθως δύο τομείς. Τους άλλους και εμάς. Το δύσκολο έργο είναι να δημιουργήσεις το αρχικό στάδιο. Εκείνο που θα μπορεί να αντέξει τους «κραδασμούς». Η ελπίδα όμως, θεωρεί χρέος της, να χρησιμοποιείται σαν ασπίδα προστασίας. Αν κάτι τσακίσει, εκείνη βρίσκεται εκεί για να διχάσει ή να αλλάξει τα δεδομένα. Μπορώ να αρπάξω κάθε είδους ευκαιρία για να βρεθώ κοντά στο πλάνο που μου ανήκει. Αυτό που εγώ η ίδια ονειρεύτηκα και του έδωσα την μορφή που επιθυμώ. Φρόντισα να με δέχεται όπως είμαι ή όπως θα ήθελα να είμαι.

Τώρα διανύω το τελευταίο σκαλί της αγνότητας. Είναι η θεωρία που γίνεται φορτική γιατί θέλει να γειώσει το αποτέλεσμα. Να ορίσει τις πράξεις που υποδεικνύουν την όποια σοφία εξασφάλισαν. Δηλώνοντας πρόθεση, δημιουργείται η ανάλογη απάντηση. Και τότε συμβαίνει το θαύμα! Η αλήθεια αναγκάζεται να παίξει το βασικό ρόλο στο παιχνίδι του μυαλού. Ένα και ένα κάνουν δύο. Δύο διαφορετικές απόψεις ή χμμ.. πόζες! Λέω «ναι» και ξεκινώ να υποδεχτώ μία – μία τις ακαταμάχητες προοπτικές ως βαρύ πέπλο σκιάς.

Είναι η φροντίδα που εξασφαλίζει την ποιότητα ή το εντελώς αντίστροφο; Δηλαδή; Η ποιότητα να ορίσει τον τρόπο της φροντίδας. Εντελώς απρόθυμα προσκαλούνται τα συμπεράσματα για να πλησιάσουν έστω και ελάχιστα στο τέρμα. Οπότε βρισκόμαστε ξανά στην αρχή, μιλώντας για το τελευταίο εμπόδιο ή το τελευταίο δημιουργικό στολίδι που αφήνει την σφραγίδα του σε κάθε ιστορία.

Οι ιστορίες ξεκινούν με χάδι, ενθουσιασμό και άφθονη ενέργεια. Έπειτα συνέρχονται από το συναισθηματικό σοκ πατώντας γερά τα πόδια τους στο έδαφος και απολαμβάνουν τον κοπιαστικό τους θρίαμβο. Σε μια ευθεία γραμμή γλιστρούν και αφοσιώνονται ή εξαφανίζονται. Σε κάθε δίλλημα υπάρχουν δύο επιλογές: θάρρος ή αλήθεια. Η δρας ή αποκαλύπτεις τις άγνωστες πτυχές του σκοπού σου. Θαρρετό το άγνωστο, απολαυστικό το γνώριμο αληθινό.
Υπάρχω και υπάρχεις φίλε μου αναγνώστη μέσα από ψαγμένα νοήματα που σκοπό έχουν να ζεστάνουν το χλιαρό ή να φωτίσουν το σκοτεινό.

Στην αναζήτηση δεν υπάρχει πουθενά γραμμένη η λέξη.. «τέλος».


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 202 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)