Μια σταγόνα βροχής

ΣκουρλήςΣας γράφω με μουσική υπόκρουση την βροχή που χτυπά ρυθμικά το τζάμι μου! Με εμπνέει η υγρή μέρα. Με εμπνέουν και οι απαιτήσεις του Μάη που θέλει σώνει και καλά από σχεδόν καλοκαιρινός, να γίνει φθινοπωρινός. Είναι η ροή που αλλάζει τα στοιχεία της φύσης. Προφανώς αντιδρούν και ισορροπούν μαζεύοντας δύναμη, διαλέγοντας προσεκτικά τις νότες που τους ταιριάζουν και ταράζοντας εμάς τους κοινούς θνητούς με τις υπερβολές τους! Όμορφη οπτική η αλλαγή αν την αφήσεις να σε παρασύρει στο βηματισμό της. Όμορφη και η βροχερή αντανάκλαση της ξαφνικής λάμψης του υγρού στοιχείου.

Αν αφήσουμε στο πίσω μέρος του νου αυτό που μάθαμε ή ακόμα καλύτερα, αυτό που νομίζουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αλλαγή ως μία δημιουργική μεταμόρφωση. Να μπει στον εγκέφαλο η νέα τοποθέτηση και να γίνει σύγχρονη αντιμετώπιση στα δύσκολα. Προσωπικά λειτουργώ μένοντας σταθερή στις εικόνες μου.  «Ανοίγω» την σκέψη μόνο όταν ζοριστώ. Τότε καταλαβαίνω πως το παλιό, παρά πάλιωσε και πρέπει να το αφήσω εκεί που ανήκει, δηλαδή στο χθες. Στο σήμερα λοιπόν, ακούω την στάλα που σέρνει τη δύναμη της στο μπετό της πόλης και μυρίζω την αψάδα της στο χώμα που ρουφά την ενέργειά της. Τι κι αν είναι Μάης, τι κι αν μου δίδαξαν πως αυτή η συγκεκριμένη εποχή, θέλει μονάχα ήλιο.

Η φύση γνωρίζει, ορίζει, αντιδρά, σκοτώνει ή ενώνει. Η φύση διαλέγει, καθαρίζει και «θυσιάζει» ένα μεγάλο ποσοστό της σύστασής της, για να σωθούμε εμείς οι δήθεν νοήμονες που αφήνουμε τις φρικαλεότητες να θανατώνουν το είδος μας μέρα με την ημέρα.

Εμπιστεύομαι αυτό που συμβαίνει, τούτη ακριβώς την στιγμή. Αφήνομαι στην εξουσία του, εμπνέομαι με τη μορφή του. Αποφασίζω να ξεγράψω ότι έμαθα, απαιτώ να υποδεχθώ το διαφορετικό.

Παρατηρώ τα παιδιά και τότε καταλαβαίνω πως εκείνα είναι έτοιμα να σβήσουν κάθε «κακό» σημάδι. Παρατηρώ και τον γιο μου που φωτογραφίζει συνεχώς τη φύση. Δημιουργεί τέχνη με την αλλαγή που συμμορφώνει την νεότερη γενιά και οριοθετεί την σπουδαιότητά της.

Ζούμε στο μεταίχμιο μιας υπέροχης εποχής, πιθανόν δύσκολης, πιθανόν αντάξιας με την δυναμική της φύσης. Όταν κοιτώ τα μάτια των παιδιών, βλέπω την εικόνας της αλλαγής. Εκείνα μπορούν και διακρίνουν.. εμείς;

Φωτογραφία κειμένου: Αλέξανδρος Σκουρλής


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 52 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)