Κύπρος – ένας αξέχαστος προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές!

1155x510_cyprus22

SSS… Δεν είναι τα γράμματα για να κάνεις ησυχία αλλά για να κάνεις.. τις διακοπές σου στο νησί της Αφροδίτης. Στο νησί του έρωτα και του ήλιου.

Τρία S που μπορούν να χαρακτηρίσουν απόλυτα την Κύπρο! Είναι τα τρία S που μπορούν να προσελκύσουν τους πάντες και είναι φυσικά ένας πολύ αγαπημένος προορισμός για τις καλοκαιρινές σας διακοπές εάν ακόμα σκέφτεστε για το πού θα κλείσετε! Sea, sun and.. S.. (το αφήνω πάνω στην δικιά σας φαντασία). Η θαλασσοφίλητη και αέρινη Κύπρος, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά που βρέχονται από την Μεσόγειο Θάλασσα, έχει να προσφέρει τον ήλιο, ο οποίος δεσπόζει σχεδόν όλο τον χρόνο, και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ό,τι πρέπει για εκείνους που επιθυμούν ένα μαύρισμα σε μια από τις πολλές τις παραλίες.

Διακοπές μπορείς να κάνεις σε όλο το νησί. Μπορείς να γευτείς στα χωριά της, την παραδοσιακή μαγειρική και να γλυκάνεις τα δόντια σου με τα παραδοσιακά της γλυκά. Τις έχτρα θερμίδες δεν χρειάζεται να τις έχεις στο μυαλό σου ως μια αμαρτία διότι υπάρχουν τόσες πολλές παραλίες που μπορείς να αγναντέψεις το πέλαγος και παράλληλα να κάνεις το κολύμπι σου.  Οι παραλίες στο νησί είναι σχεδόν όλες προσβάσιμες και αρκετές έχουν την γαλάζια σημαία κάτι υποδηλώνει την καθαρότητα και την καταλληλότητα του υγρού στοιχείου.

Στις παραλίες της Λεμεσού θα δείς και αρκετό ρώσικο πληθυσμό, ως γνωστό η Λεμεσός έχει γίνει η αποικία της λευκής φυλής ρως. Στο Παραλίμνι μπορείς να πας στο Κάβο Γκρέκο, στο Fig tree και στην Πάφο (μάλιστα είχε την τιμή να αναδειχθεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης),  μπορείς να θαυμάσεις την ολοκάθαρη και κρυστάλλινη θάλασσα του Ακάμα η οποία είναι αξιοθαύμαστη. Η γεωμορφολογία και το κλίμα του νησιού είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως. Και με αυτό δίκαια θεωρείται αξιοαγάπητος προορισμός.

Οι λάτρεις των αρχαιολογικών μνημείων μπορούν να επισκεφθούν κάμποσους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι είναι αναρίθμητοι για να τους αναφέρω σε ένα άρθρο. Η Κύπρος μάλιστα, θεωρείται το νησί των Αγίων και όπου και αν πας μια εκκλησία ή ένα εξωκκλήσι θα βρεις μπροστά σου για να προσκυνήσεις ευλαβικά τον Άγιο της ανάλογης εκκλησίας.

Τα βράδια μπορείς να χορέψεις στον ρυθμό του νησιού στις αμέτρητες δισκοθήκες του. Μπορείς να απολαύσεις το φραπεδάκι ή το ποτάκι σε ένα παραθαλάσσιο μπαράκι ή καφέ. Υπάρχουν τόσα πολλά!

Η Κύπρος είναι ένα αξιοαγάπητο νησί. Ιδια γλώσσα, θρησκεία και κουλτούρα με της αθάνατης Ελλάδας. Ο λαός είναι θερμός και πολύ φιλόξενος όπου κι αν πας. Αν δεν έχεις ποτέ έλθει στο πολυαγαπημένο νησί, ίσως είναι η ευκαιρία σου φέτος. Είτε με αεροπλάνο είτε με πλοίο μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου ένα όμορφο ταξίδι στο νησί.

 


(Το άρθρο αυτό προβλήθηκε συνολικά 99 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)